Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započela nova pedagoška godina 2020./2021.

Započela nova pedagoška godina 2020./2021.

 

 

U dječjim vrtićima na području grada Šibenika danas je započela nova pedagoška godina za 1629 djece.

Nova pedagoška godina odvijat će se u novim uvjetima i mjerama sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 u radu predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

„Svoj djeci, njihovim roditeljima i vrijednim odgojiteljicama i odgojiteljima šibenskih vrtića želim sretan i uspješan početak nove pedagoške godine. Nalazimo se u izazovnim vremenima, ali vjerujem kako zajedničkim snagama te, prije svega, odgovornošću svakog od nas možemo prebroditi ovu situaciju. Sigurno i razigrano djetinjstvo naših najmlađih danas je u fokusu više nego ikada.“, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić te najavio daljnja ulaganja Grada Šibenika u objekte predškolske infrastrukture.

Grad Šibenik u ovoj godini realizirao je projekte energetske obnove tri gradska vrtića – Građa, Šibenski tići i Vidici, a u tijeku je postupak javne nabave za izvođača radova na izgradnji novog dječjeg vrtića Ljubica u gradskoj četvrti Crnica. Bit će to centralni dječji vrtić za ustanovu „Smilje“ s obzirom da će se u njemu nalaziti i centralna kuhinja, centralna praonica, centralni arhiv te stručne službe, a moći će primiti preko 80 djece.

Tijekom prošle pedagoške godine Grad Šibenik podignuo je visinu iznosa sufinanciranja 645 djece upisane u privatne i vjerske vrtiće sa dosadašnjih 700 na 900 kn mjesečno po djetetu. Također, proteklog tjedna u Gradskoj upravi održan je sastanak s predstavnicima svih vrtića na području grada Šibenika na kojem je istaknuta spremnost svih ustanova za rad i prihvat djece u novim okolnostima.

 

  Objavljeno: 01.09.2020, 10:38h