Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započela realizacija projekta Studentskog doma Palacin

Započela realizacija projekta Studentskog doma Palacin

 

 

Na tvrđavi Barone danas je predstavljen projekt Studenskog doma Palacin čime je i službeno započela realizacija ovog projekta vrijednog 84.094.707,55kuna. Projekt su predstavili gradonačelnik Željko Burić, dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica te ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku Nella Slavica.

 

„Studentski dom Palacin je dio projekta koji će promijeniti vizuru našeg grada, ali i obogatiti sadržaje koje Šibenik nudi. Kamen temeljac razvoja grada Šibenika je razvoj visokog obrazovanja koji ima tri komponente, a to su studiji, studentska infrastruktura i nastavni kadar. Konačan cilj nam je formiranje samostalnog Sveučilišta u Šibeniku. Ovo je trenutak kada možemo početi odbrojavanje kada će Vlada Republike Hrvatske proglasiti da su sve tri komponente za samostalno Sveučilište u Šibeniku zadovoljene.“, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić.

 

Nositelj projekta Studenskog doma Palacin je Veleučilište u Šibeniku u partnerstvu sa Studentskim centrom Šibenik. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini iznosa od 79.680.00,00kuna.U uspješnoj prijavi i provedbi projekta je ključan doprinos dao i Grad Šibenik, osiguravajući neophodnu stručnu i financijsku pomoć.

 

„Geotehnički radovi već su obavljeni, a do nove godine bit će raspisani natječaji za voditelja izgradnje te izradu glavnog i izvedbenog projekta. Već sljedeće godine planiramo izabrati izvođača radova i krenuti s izgradnjom. Završetak projekta planiran je 1. siječnja 2020. godine, a to je i rok u kojem bi Studentski dom Palacin trebao biti useljiv.“, istaknuo je dekan Ivan Malenica.

 

Ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku Nella Slavica zahvalila se svima koji su sudjelovali na projektu te je istaknula kako će po završetku projekta studenti u Šibeniku dobiti iznimno kvalitetan i moderno opremljen prostor.

 

 

Na lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije izgradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta. Projektom su predviđeni sadržaji poput novih učionica, laboratorija i infrastrukture namijenjene za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ukupna  površina objekta je 7863,38 m2. Projektom je predviđeno i uređenje restorana sa 100 sjedećih mjesta.

  Objavljeno: 20.10.2017, 13:29h