Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započele pripreme za uklanjanje benzinske postaje na Vanjskom

Započele pripreme za uklanjanje benzinske postaje na Vanjskom

 

 

INA d.d. danas je u Šibeniku započela s operativnim pripremama za zatvaranje i trajno uklanjanje objekta benzinske postaje Vanjski, Ulica Ante Starčevića 1/d. 

 

„Izvršenjem nagodbe između Grada Šibenika i INA-e a u vezi s TEF-om stekli su se uvjeti za uklanjanjem objekta benzinske postaje na Vanjskom u Šibeniku, što smo i najavljivali. Grad Šibenik priprema raspisivanje javnog natječaja za arhitektonsko-urbanističko rješenje ovog prostora u samom središtu grada, a želja nam je da on postane mali urbani trg bez nove gradnje i većeg interveniranja u prostor. O potencijalnim rješenjima komunicirat ćemo i s građanima, kako bismo zaista dobili rješenje koje je adekvatno za predviđeni prostor i koje će najbolje odgovarati okolnim stanovnicima.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić dodajući kako se prostor Vanjskog ne može promatrati izolirano već kao uređena cjelina, zajedno s područjem parka ispred crkve Gospe van Grada i Poljane kao centralnog gradskog trga.

 

Na temelju projekta uklanjanja građevine izrađenog od strane INA-e, početak radova planiran je 15. ožujka 2017., a danas su započeli s premještanjem robe te iscrpljivanjem goriva. Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa u Ulici Ante Starčevića u Šibeniku.

 

 

  Objavljeno: 13.03.2017, 15:30h