Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započeli radovi na izgradnji Studentskog doma Palacin

Započeli radovi na izgradnji Studentskog doma Palacin

 

 

Na prostoru bivše vojarne Palacin danas su započeli građevinski i obrtnički radovi na izgradnji Studentskog doma vrijedni 85.356.107,55 kuna. Početak radova obišli su dekan Veleučilišta u Šibeniku Ljubo Runjić, gradonačelnik Željko Burić te župan Goran Pauk. Radove izvodi zajednica ponuditelja Lavčević d.d i Lavčević inženjering iz Splita.

„Jačanje studentske infrastrukture dio je naše politike razvoja visokog obrazovanja u Šibeniku, a ujedno i jedna od tri karike za formiranje vlastitog sveučilišta od kojeg ne odustajemo.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Novi dekan VUŠ-a Ljubo Runjić istaknuo je kako će po završetku radova Šibenik dobiti najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj.  

 Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 m2 izgradit će se studentski dom kapaciteta 322 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. Projektom se želi osigurati odgovarajući studentski standard za nedomicilne studente kroz organizirani smještaj s naglaskom na studente u nepovoljnijem položaju, što je jedan od preduvjeta ostvarivanja jednakih prava na obrazovanje svim studentima, bez obzira na njihov zdravstveni i socijalni status.

 Ukupna vrijednost projekta kojeg je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi 85.356.107,55 kuna, a iznos od 79.680.000 kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Sukladno ugovoru, radovi se trebaju izvršiti u roku od 18 kalendarskih mjeseci stoga se useljenje studenata očekuje u akademskoj godini 2021./2022. 

 

  Objavljeno: 04.11.2019, 11:40h