Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započeli radovi na rekonstrukciji čvorišta Mandalina

Započeli radovi na rekonstrukciji čvorišta Mandalina

 

 

S današnjim danom započeli su radovi na rekonstrukciji raskrižja državne ceste DC8 i Ulice Velimira Škorpika u Šibeniku – čvorište Mandalina. U nazočnosti predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića i direktora tvrtke Sarađen d.o.o. Marka Sarađena, izabranog izvođača radova, obuhvat radova obišli su gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta sa suradnicima.  

„Za projekt naziva 'Rekonstrukcija raskrižja državne ceste D 8 i ul. V. Škorpika u Šibeniku – čvor Mandalina - 1. faza (1 kolnik)' investitor radova Hrvatske ceste d.o.o. uvode u posao odabranog izvođača radova, tvrtku Sarađen, a čime počinje teći ugovorni rok izvođenja radova od 12 mjeseci. Vrijednost ugovora iznosi 6.892.030,38 eura“, kazao je ovom prilikom predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić te apelirao na strpljivost svih vozača u narednom periodu.

Gradonačelnik Željko Burić također je pozvao sve građane na strpljenje i razumijevanje prilikom izvođenja radova te vožnju alternativnim pravcima.

„S ekipom Hrvatskih cesta uspješno smo završili dva velika čvora, Rokići i Meterize, i na taj način riješili dugogodišnje prometne točke i modernizirali cestovne ulaze u naš grad. Pred nama su radovi na još jednom značajnom prometnom punktu u gradu te ovim projektom Šibenik ulazi u završnu fazu rješavanja svih svojih prometnih problema. U ovom trenutku Šibenik je jedan od rijetkih dalmatinskih gradova koji nema velike prometne gužve i nerješiva stanja u prometu.  Čvorovi Njivice 1 i Njivice 2 su u svojoj fazi dinamike, a još nam preostaje zaobilaznica Brodarice kojom ćemo riješiti sve svoje prometne probleme“, poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Projekt obuhvaća rekonstrukciju raskrižja Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika, odnosno izgradnju čvora u dvije razine s dva kružna toka. Jedan denivelirani kružni tok nalazit će se na mjestu sadašnjih semafora, a drugi u Ulici Velimira Škorpika s odvojcima prema TC Dalmare, gradskoj četvrti Mandalina i novom Vatrogasnom domu.

  Objavljeno: 08.04.2024, 13:55h