Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započelo obilježavanje 24.obljetnice spomendana Rujanskog rata

Započelo obilježavanje 24.obljetnice spomendana Rujanskog rata

 

 

Manifestacijom „Žirjanski dani ponosa i slave „ započeo je program obilježavanja 24.obljetnice spomendana Rujanskog rada ( 1991-2015.).

Sudionici su se okupili danas na Šibenskom mostu  odakle su u koloni starodobnih vojnih vozila krenuli prema Vodicama. Ovom prigodom pozdravili su ih i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i župan Šibensko- kninske županije Goran Pauk.

Kolona će se u poslijepodnevnim satima nakon obilaska Šibenika uputiti prema Žirju, gdje sudionike naredna dva dana očekuje bogat program  koji će obuhvatiti obilazak bitnica i predavanje na temu uloge otoka Žirja u Domovinskom ratu.

Program obilježavanja 24.obljetnice spomendana Rujanskog rata nastavlja se i u subotu, 12.rujna izložbom fotografija autora Zorana Lučića Luce i Stanka Ferića u Skradinu. Dan sjećanja na poginule branitelje u skradinskom zaleđu bit će obilježen 13. rujna, u nedjelju, polaganjem vijenaca kod spomen križa u Velikoj Glavi te svetom misom u kapeli Gospe Fatimske u Dubravicama.

Središnja proslava ove godine će se održati  u srijedu, 16. rujna u Vodicama, dok će 17. rujna u Šibeniku  biti obilježena 25.godišnjica osnivanja Specijalne policije Jastrebovi.

U večernjim satima svetu misu za poginule hrvatske branitelje u katedrali sv. Jakova predvodit će šibenski biskup msgr. Ante Ivas.

Vijenci će biti položeni i u Rogoznici na mjesnom groblju, a komemoracija kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu održat će se 22. rujna.

Istoga dana u sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje bit će položeni vijenci  na gradskom groblju Kvanj u Šibeniku, potom u Unešiću, u Pakovu selu i u Dragišićima.

  Objavljeno: 11.09.2015, 14:49h