Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započeo 32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

Započeo 32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

 

 

Ministar turizma Gari Capelli otvorio je danas u Amadria parku 32. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika koji organizira Hrvatska obrtnička komora i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika. Na njemu će danas i sutra sudjelovati čitav niz stručnjaka koji će kroz različite panel rasprave, prezentacije i edukacije pokušati naći rješenja za izazove koji se stavljaju pred hrvatski turizam.

 

Svečanosti otvorenja nazočio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta koji je pozdravio sve okupljene te im poželio dobrodošlicu u grad Šibenik, ali i uspješan rad.

 

Na otvaranju Kongresa obratili su se i  predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, dožupan Nikola Blažević i kao domaćin Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko- kninske županije.

 

Središnje teme ovogodišnjeg 32. Kongresa  odnose se na gastronomski potencijal  hrvatskih regija u jačanju prepoznatljivog nacionalnog  turističkog proizvod te  važnosti obrazovanja u stvaranju kvalitetnog kadra u turizmu.

Na kongresu sudjeluje i vlasnik restorana Pelegrini te nositelj Michelinove zvjezdice Rudolf Štefan kojem će, u sklopu programa, biti uručena posebna povelja HOK-a za izvrsnost. 


Kroz protekla tri desetljeća Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a profilirao se u jedan od najznačajniji  događaja za sve dionike u ugostiteljstvu i  turizmu Hrvatske, a ove godine okuplja oko 500  sudionika.

  Objavljeno: 25.11.2019, 11:52h