Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započeo 4. Plesni festival u Šibeniku

Započeo 4. Plesni festival u Šibeniku

 

 

Danas je u foajeu HNK u Šibeniku održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program jučer otvorenog 4. Plesnog festivala.

„Plesnim izvedbama  'Inside the Walls' Dubrovnik Dance Theatre-a i 'Taboo' Profesionalnog plesnog ansambla  Kelkope iz Zagreba sinoć je u  Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik otvoren četvrti po redu Plesni festival“, kazala je organizatorica Festivala i voditeljica Plesne udruge Sjene Zorana Mihelčić.

Plesna udruga Sjene, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika, Hrvatsko narodno kazalište Šibenik i profesionalni plesni ansambl Kelkope iz Zagreba zajedno su osmislili ovaj festival koji ima i edukativni karakter. Naime, u okviru festivala, u Gimnaziji Antuna Vrančića, svakodnevno se održavaju i plesne radionice. Svake godine nam se pridružuje sve više mladih plesača željnih učenja i usavršavanja i zbog toga smo presretni“, zadovoljna je Zorana Mihelčić.

U okviru Plesnog festivala, na ljetnoj pozornici na tvrđavi svetog Mihovila nastupit će i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, čiji je nastup najavila Gorana Barišić Bačelić voditeljica šibenskih tvrđava, kazavši kako za nastup LADA vlada veliki interes među Šibenčanima.

Razinom kvalitete festivala na kojem će sudjelovati oko 350 plesača iz Hrvatske i inozemstva zadovoljna je i organizatorica i predstavnici sponzora, koji se svi slažu da 4. Plesni festival nedvojbeno   obogaćuje kulturnu i turističku ponudu Šibenika.

Do 2.kolovoza, do kad traje festival, Šibenčani i njihovi gosti svaku će večer moći uživati u plesnim predstavama koje će se održavati na Trgu Republike Hrvatske, ispred katedrale, a sve izvedbe za posjetitelje su besplatne. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika programi će biti prebačeni u HNK Šibenik.

 

 

  Objavljeno: 29.07.2014, 11:30h