Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započeo Festival animacije Supertoon

Započeo Festival animacije Supertoon

 

 

Sinoć je na Trgu Ivana Pavla II. otvoren Festival animacije Supertoon.

 Deveto izdanje međunarodnog festivala trajat će  pet dana tijekom kojih će se u kinima na otvorenom u gradskoj jezgri prikazati ukupno 211 kratkih animiranih filmova iz cijeloga svijeta. U natjecateljskom dijelu programa planirano je 117 izvedbi. U prigodi otvaranja festivala publici se obratio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, dok je programske novitete predstavio Slave Lukarov, jedan od osnivača Supertoona.

„Vjerujem da će svi Šibenčani i naši gosti iz tako bogatog programa pronaći nešto za sebe. Raduje me i što će nakon MDF-a naša djeca opet zauzeti svoje pozicije po kalama i ulicama našeg grada.“, rekao je Rakić i zaželio organizatorima uspjeh u radu.

Program Festivala Supertoon uključuje i radionice animacije za djecu i studente, koncerte i DJ nastupe, panele i razgovore s autorima, VR kino te SuperBoat, što  festival čini jedinstvenim događanjem na karti  hrvatskih i svjetskih filmskih festivala.

U natjecateljskoj konkurenciji Grandtoon bit će  prikazano  27  filmova nekih od najvećih svjetskih autora i studija, te filmove hrvatskih autora.

Studentoon, ili konkurencija studentskih animiranih filmova, donosi 35 filmova u kojima studenti sa 23 svjetska studija animacije dočaravaju svoj pogled na svijet.

Program Festivala potrajat će do petka, 26.srpnja 2019.g.

 

  Objavljeno: 23.07.2019, 09:11h