Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započeo Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Započeo Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

 

 

Jutros  je u kongresnom centru Amadria Park u Solarisu otvoren 121. Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske koji je okupio preko 400 sudionika. Teme kongresa su funkcioniranje i poslovanje zdravstvenih ustanova, nova zakonska regulativa u zdravstvu te specifičnost zdravstvenog sustava Republike Hrvatske i zemalja u okruženju.

 

Uvodnim riječima sudionicima se obratio  gradonačelnik Šibenika Željko Burić te im poželio dobrodošlicu i uspjeh u radu.

 

Ministar zdravstva Republike Hrvatske prof.dr. Milan Kujundžić istaknuo je brojne pozitivne pomake koji su ostvareni u sustavu zdravstva te predstavio planirane programe. Na javnom savjetovanju trenutno je  Nacionalni program za probir i rano otkrivanje raka pluća 2019.- 2025., čiji je cilj dijagnostika u ranim stadijima kako bi se povećala mogućnost radikalnog liječenja. Ministarstvo zdravstva u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu nabavit će 6 brzih brodica  za hitni medicinski prijevoz i spašavanje na moru s pripadajućom opremom, a djelovat će na lokacijama: Šibenik, Dubrovnik, Mali Lošinj, Rad, Zadar i Supetar.

 

U prigodi otvaranja Kongresa govorili su i mr. Dražen Jurković, direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske,prof.dr. Krešimir Rotim i prof.dr.Mladen Bušić, a u dvodnevnom programu kroz izlaganja, panel diskusije i okrugle stolove obratit će se niz tema iz domene zdravstva.

 


Kongres se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, te pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatske komore medicinskih sestara, Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatskog farmaceutskog društva.

  Objavljeno: 25.10.2018, 13:41h