Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započeo Susret gradova i općina-prijatelja djece

Započeo Susret gradova i općina-prijatelja djece

 

 

U Šibeniku se danas održava 12. susret gradova i općina – prijatelja djece. Svečano otvorenje susreta održano je u Hrvatskom narodnom kazalištu na kojem su nazočili gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk, predsjednica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ Aida Salihagić-Kadić, predsjednica Društva „Naša djeca“ Šibenik Mira Jušić, Koraljka Sopta, predstavnica Ministarstva kulture  te predstavnici 27 delegacija gradova i općina – prijatelja djece. Susret je otvorila dječja gradonačelnica Katarina Milković.

„Zadovoljstvo mi je pozdraviti svu djecu svijeta, a osobito djecu Šibenika, u gradu  koji desetljećima njeguje upravo dječje stvaralaštvo kroz Međunarodni dječji festival.  Njegujemo kulturu, povijest i baštinu, a upravo danas, u vremenu novih tehnoloških dostignuća i velikih prekretnica želimo biti podrška djeci u kvalitetnom odrastanju.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Tema ovogodišnjeg Susreta je „Kultura i dječje stvaralaštvo“ te će se tijekom današnjeg dana održati radionica zavičajnih mapa za odrasle i djecu. Radionica je koncipirana kao korelacija likovno-umjetničkog, povijesnog i jezično dramskog sadržaja. Djeca će, podijeljena u skupine po desetak sudionika zajedno sa svojim voditeljima sudjelovati u aktivnosti koja uključuje dramsku tehniku „učitelj u ulozi“ na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku. Cilj je ove radionice usvajanje povijesnih i umjetničkih znanja i vještina sukladno temi Susreta.

12. susret gradova i općina prijatelja djece održava se u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske (Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”), Koordinacijskog odbora akcije “Grad Šibenik – prijatelj djece” i Društva „Naša djeca“ Šibenik, uz pokroviteljstvo Grada Šibenika.

Susreti Gradova i općina – prijatelja djece održavaju se dvanaest godina u okviru akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ koju od 1999. godine u Hrvatskoj vode Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za socijalnu i preventivnu pedijatriju, u suradnji s Uredom UNICEF-a, Udrugom gradova, Udrugom općina, Hrvatskom zajednicom županija i koordinacijskim odborima u gradovima i općina. U akciju je dosad uključeno 117 gradova i općina diljem Hrvatske, a 67 gradova/općina su dostigle status Prijatelja djece, stvarajući mrežu gradova i općina u Hrvatskoj koji sustavno skrbe o djeci i ostvaruju visoke kriterije lokalnih zajednica usmjerenih kvaliteti života djece.

  Objavljeno: 12.05.2018, 10:53h