Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započinju radovi na uređenju park šume Šubićevac

Započinju radovi na uređenju park šume Šubićevac

 

 

Građani Šibenika uskoro će dobiti uređeno mjesto za šetnju i odmor u samom gradu;  započinju radovi na uređenju park šume Šubićevac koja je trenutno zapuštena i nepristupačna.

Projektom uređenja planirano je sveobuhvatno uređenje park šume, od čišćenja do postavljanja sjedećih elemenata i betonske galanterije. Zajedno s ravnateljicom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima Šibensko-kninske županije Anitom Babačić Ajduk, park šumu Šubićevac obišao je i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

„Kao što smo i obećali na jednom od naših hodajućih kolegija, počinjemo se baviti park šumom Šubićevac, njezinim donjim dijelom s dječjim igralištima, ali i ovim, sjevernijim dijelom; šetnicom s vidikovcem.  Ovaj je prostor, u svom standardom maniru, Šibenik zaboravio i devastirao, a mi mu sada pokušavamo vratiti izvorni oblik. Iako cijeli život živim u ovom gradu, i sam sam prvi put na šetnici, što govori koliko svi zajedno držimo do onoga što imamo. Siguran sam da će po završetku radova naši sugrađani vidjeti kakva je ovo blagodat i kakve potencijale Šibenik ima; od šetnica, vidikovaca,kulturno-povijesnih spomenika u staroj gradskoj jezgri do zaleđa i nacionalnih parkova“, kazao je gradonačelnik.

Građevinski radovi obuhvatit će  uklanjanje drveća i grmlja, uređenje staze te sanaciju razbijenih betonskih stuba. Na betonske klupe postavit će se podloga za sjedenje, a sukladno potrebama izradit će se i postaviti nove klupe. Ovaj će se prostor  postati mjesto relaksacije, a uredit će se  na način  da bude dostupan građanima i da se istovremeno uklopi u sliku urednog i lijepog Šibenika kakav želimo.

Za uređenje park šume Šubićevac Grad Šibenik je iz proračuna izdvojio 321.677,79 kuna, a radove u trajanju od mjesec dana izvest će tvrtka Čigra Kop Šibenik.

  Objavljeno: 28.08.2014, 10:57h