Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zatvaranje kazališne sezone sa predstavom splitskog HNK "Tiha noć"

Zatvaranje kazališne sezone sa predstavom splitskog HNK "Tiha noć"

 

 

U srijedu, 15. svibnja s početkom u 20 sati odigrat će se predstava „Tiha noć“ u produkciji splitskog HNK, ujedno i posljednja predstava u kazališnoj sezoni 2023./ 2024.

„Tiha noć“ dramatizacija  je „Borbene ponoćke“, Smojine novelete iz njegove „Kronike o našem Malom mistu“, a autor dramatizacije je Ivica Ivanišević, veliki poznavatelj Smojinih djela. Predstavu je režirao Goran Golovko.

U ovoj grotesknoj, duhovitoj priči o malo mistu i  sudaru dvaju nesukladnih, isključivih svjetonazora, na kazališnoj će pozornici oživjeti Smojini nezaboravni likovi Roka i Anđe, Luiđa i Bepine, Servantesa, Don Karmela, Prisidnika, Sekretara... ali i likovi samog Smoje i njegove Lepe koje tumače dramski prvaci HNK Split Nenad Srdelić i Nives Ivanković. Servantesa igra Donat Zeko, Bepinu i Luiđija Arijana Čulina i Joško Ševo, Stipe Radoja bit će Roko Prč, a Katarina Romac njegova Anđa. Uloga Prisidnika povjerena je Marjanu Nejašmiću Baniću, dok će Sekretara tumačiti Vicko Bilandžić. Luka Čerjan bit će Mali Mirko, Peškaruša Andrea Mladinić, Filip Radoš je Don Karmelo, Milicajac Mate bit će Maro Drobnić, Tajnica Elza Tudor Gančević a sinove Roka i Anđe igrat će dječaci Andro Bilandžić i Petar Prcela.

Miljenka Smoju obično se predstavlja kao velikog dalmatinskog kroničara, iako se on nikada nije htio gurati među pisce povijesti. Znao je da tamo vlada poprilična gužva, pa je umjesto o velikim istinama, izabrao pisati o malim ljudima. Iz te marginalne, iskošene perspektive, na koncu je uspio prodrijeti do srži same, do konačnih pitanja i odgovora koji uporno promiču onima bez sluha za nijanse odnosno interesa za rubne pojave i ljude. Upravo zato Smojino djelo nije danas ništa manje živo nego što je bilo prije pedeset godina.

KONCERT L’OPERA ITALIANA U IZVEDBI MEZZOSOPRANISTICE NERE GOJANOVIĆ I PIJANISTICE GORDANE PAVIĆ

Za kraj koncertne sezone u HNK u Šibeniku očekuje vas večer poznatih arija iz popularnih opera talijanskih skladatelja u izvedbi mezzosopranistice Nere Gojanović uz klavirsku pratnju pijanistice Gordane Pavić.

Koncert je na programu u utorak, 28. svibnja s početkom u 20 sati, u foajeu kazališta. Ulaz je slobodan, a zbog ograničenog broja sjedeći mjesta besplatne ulaznice potrebno je preuzeti na blagajni kazališta.

DANI HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA U ŠIBENIKU U HVARU – DRAŽEN I ARSEN

U četvrtak, 16. i petak, 17. svibnja HNK u Šibeniku gostuje u Hvaru sa predstavom „Dražen“ i glazbeno - poetskim recitalom ,,Arsenov feral”.  U suradnji sa kazališnim festivalom Teatar uz more i Turističkom zajednicom Grada Hvara, cilj ovog gostovanja je da zažive i izvanrednim kazališnim programom obogate kulturni život stanovništva Hvara.

Ulaznice su dostupne online i na blagajni kazališta od 10:00 do 13:00 sati te na dan izvedbe jedan sat prije početka programa.

Više detalja o samim programima možete pronaći na službenoj stranici kazališta.

 

 

  Objavljeno: 14.05.2024, 14:14h