Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Završena I faza uređenja iNavisa

Završena I faza uređenja iNavisa

 

 

Nakon izvršenog tehničkog pregleda zgrade iNavisa predstavnica tvrtke CroNoMar Ana Zajc i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, obišli su danas, u pratnji predstavnika medija, zgradu iNavisa nakon dovršetka I faze radova na samoj zgradi i njezinom okolišu.

Gradonačelnik se, u svom prigodnom obraćanju, zahvalio Vladi Kraljevine Norveške koja je za ovaj projekt izdvojila 20 milijuna norveških kruna, kao i tvrtki CroNoMar koja, zajedno s Gradom Šibenikom priprema i provodi projekt „na terenu“.

„Posebno želim zahvaliti izvođaču radova, šibenskom RAN-u, koji je posao odradio u roku i na zadovoljstvo kako Grada Šibenika, tako i budućih korisnika prostora. Ovu prva faza uređenja zgrade Pomorskog inovacijskog centra iNavis, koja obuhvaća  uređenje zidova i zidnih pregrada, zatim uređenje podova, te sanaciju vlage, financirao je Grad u iznosu od 4.916.982,81 kn, dok jetzv. B. dio I. faze -uređenje okoliša, kao i prilazne ceste i protupožarnog puta- Grad financirao s dodatnih 2,8 milijuna kuna.“, kazao je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika i zastupnik u Hrvatskom saboru Petar Baranović izrazio je zadovoljstvo što ovaj značajan hrvatsko-norveški projekt otvara perspektive svima onima koji se u svom poslovanju dotiču pomorskog sektora.

Predstavnica CroNoMar-a Ana Zajc, kazala je kako, nakon samo tri godine od začetka ideje o osnivanju Pomorskog Inovacijskog Centra u zgradi u krugu vojarne Bribirskih knezova, može izraziti dobrodošlicu stanarima centra. „Norveška strana iznimno je zadovoljna dosadašnjim partnerstvom s Gradom Šibenikom, te se nada da će budućnost donijeti nove, zajedničke projekte. Pomorski Inovacijski Centar iNavis napokon postaje aktivno mjesto za razvoj poslovanja bilo da je riječ o postojećim ili novoosnovanim tvrtkama.“, kazala je Zajc.

Od samog začetka ideja jest da 50% centra bude namijenjeno postojećim tvrtkama u sektoru mora I pomorstva, 25% okrenuto pružateljima usluga I 25% okrenuto inovativnim aktivnostima dajući cjelinu idealnu za daljnji razvoj poslovanja. Inovacijski dio iNavis-a, pored "fizičkog" dijela (sale za sastanke, copy room i sl.) pružat će uslugu podrške poslovanju koja uključuje pristup internacionalnoj poslovnoj mreži, pristup norveškim i inim tržištima, kooperaciji s norveškim tvrtkama, podršku Leiv Eiriksona, konzultantske usluge za „start up-ove“, seminare itd.

2011. može se izdvojit kao uspješna godina za CroNoMar u kojoj je project NCP(aluminijskih katamarana) ostvario 20 mil kn izvozne vrijednosti sačuvavši 30 tak radnih mjesta, project u Sas vektoru (plastični brodovi 5-6m), te project s Marin Globe 4 mil kn izvozne vrijednost (brodska oprema izgrađena u Hrvatskoj plasirana u Kinu I Norvešku).

Očekivanja CroNoMara su da će se u 2012. premašiti 40 mil kuna izvozne vrijednosti.

  Objavljeno: 19.07.2012, 12:52h