Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Završena Zelena čistka u DV Osmijeh

Završena Zelena čistka u DV Osmijeh

 

 

U petak su završene aktivnosti u sklopu Zelene čistke koju je organizirao Dječji vrtić Osmijeh. Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj kojem je cilj  podizanje svijesti o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja i odgovornog  gospodarenja  otpadom  s naglaskom na  očuvanju okoliša, prirode i planete Zemlja.

U prostorijama DV Osmijeh organizirane su edukativne prezentacije, kreativne radionice s otpadnim materijalom, radionice sadnje bilja, pokretne eko igre "Razvrstaj otpad!", "Koliko dobro čuvaš okoliš!".

U veseloj atmosferi djeca su učila o ljepotama naše planete Zemlje kao i utjecajima koje ne briga i zagađenje imaju za okoliš. Razgovaralo se o načinima na koje se može brinuti i čistoći planete- bacanje otpada u predviđene kante, razvrstavanje, recikliranje, nošenje platnenih vrećica pri kupnji, sadnja voća i povrća, više vožnje na biciklu i rolama, izrada ukrasa i drugih predmeta od otpadnog materijala i sl. Edukativne aktivnosti popraćene su tjelesnim igrama sa zadatkom razvrstavanja otpada,  društvena igra o poznavanju planete Zemlje te kreativne aktivnosti tijekom kojih su se izrađivale lutke i posude za cvijeće od plastičnih boca, cvijeće od najlonskih vrećica, mobili od ukrašenih starih cd-eva. Vrijedi čuvari okoliša u dvorištu su napravili prave radne akcije tijekom kojih su sadili povrće i razno cvijeće.

Zahvalili su se i gostima - 2.razredu OŠ Petar Krešimir IV i Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac koji su aktivno sudjelovali u svim našim radionicama. 

Posebna zahvala upućena je Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac na doniranim sadnicama.

  Objavljeno: 20.04.2015, 12:28h