Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Završna konferencija STEP UP projekta

Završna konferencija STEP UP projekta

 

 

U Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' danas se održava završna konferencija projekta STEP UP -Sustainable Transport E-Planer UPgrade IT-HR mobility. Grad Šibenik je domaćin ove konferencije na kojoj svi projektni partneri predstavljaju  rezultate pilot projekata realiziranih u sklopu projekta STEP UP. Grad Šibenik je na temelju rezultata projekta Intermodal i Master plana urbane mobilnosti proveo pilot projekt povezivanja Šibenika sa zračnim lukama Split i Zadar.

 

„Naša prednost je položaj koji nam omogućava dostupnost zračnih luka u susjednim gradovima  Zadru i Splitu i sigurno je da ćemo ovaj pilot projekt, koji je polučio izvrstan rezultat, nastaviti i u idućoj turističkoj sezoni.“, kazao je u uvodnom obraćanju gradonačelnik Željko Burić.

 

Sudionicima konferencije obratio se i Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te partneri u projektu, predstavnici regije Marche.

 

Tijekom cjelodnevnog programa tvrtka Siemens  predstavit će   projektni prijedlog povezivanja šibenskih otoka električnim i hibridnim brodovima, a tvrtka Dyvolve  koncept pametne mobilnosti na temelju šibenskog Master plana urbane mobilnosti.

 

Projekt STEP UP (Sustainable Transport E-Planer UPgrade IT-HR mobility) sufinancira Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj u okviru programa Prekogranične suradnje Italija - Hrvatska. Ukupna vrijednost projekta je 951.831,00 €. Vrijednost dijela projekta kojeg provodi Grad Šibenik je 120.220 €, od čega EU sufinancira 102.187,00 € (85%). Uz Grad Šibenik, u projektu sudjeluju Splitsko-dalmatinska županija i Zračna luka Zadar kao partneri iz Hrvatske. Talijanski partneri na projektu su regija Marche, regija Emilia Romagnia, Grad Lecce i Sveučilište Trst.

Detalji o  STEP-UP projektu mogu se pronaći na  službenoj  stranici projekta: https://www.italy-croatia.eu/web/step-up.

  Objavljeno: 10.09.2019, 10:25h