Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Završni koncert 7. vocal masterclassa

Završni koncert 7. vocal masterclassa

 

 

Završni koncert 7. vocal masterclassa koji će se održati u srijedu, 28. kolovoza humanitarnog je karaktera, a prihod prikupljen od prodaje ulaznica namijenjen je za dodatne troškove liječenja Mare Roše. Ulaznice po cijeni od 50 kuna prodaju se na blagajni kazališta u vremenu od 10 do 12 i od 19 do 21 sat.

 

Već sedmu godinu za redom u organizaciji HNK u Šibeniku biti će održan Vocal masterclass posvećen Majdi Radić. Ovogodišnji Masteclass počeo je 20. a završava 28 kolovoza, kada će svi polaznici upriličiti završni koncert opernih arija i dueta u HNK u Šibeniku. Voditeljica Masterclassa ove je godine primadona Olivera Miljaković. Početak koncerta je u 21 sat.

 

 

Olivera Miljaković, sopranistica, rođena je u Beogradu. Debitirala je u Bečkoj državnoj operi 1963. godine da bi potom ostvarila svjetsku karijeru. Već šezdesetih i sedamdesetih godina, nakon maestralnih opernih kreacija, snimila je i filmove ; Carmen (Mercedes), Così fan tute (Despina), Fidelio (Marzelline), Ariadna iz Naxosa (Echo)… a kasnije, devedesetih, i Kavalira s ružom (Marianne)…

Herbert von Karajan, Karl Böhm, Josef Krips, Carlo Maria Giulini, Carlos Kleiber, Lorin Maazel - samo su neki od vrhunskih dirigenata koji su na opernim pozornicama i u koncertnim dvoranama znali cijeniti visoku kulturu pjevanja Olivere Miljaković. Ne postoji ni jedan čuveni glazbeni festival na svijetu, uključujući i Bayreuth, ni jedna renomirana operna kuća, koja nije svjedočila majstorstvu ove profilirane umjetnice. Kao glazbeni pedagog, Olivera Miljaković prenosi svoja dragocjena iskustva na brojne generacije pjevačica i pjevača. 

  Objavljeno: 27.08.2013, 07:37h