Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Završnica dm H20 turneje u šibenskom Mandroću

Završnica dm H20 turneje u šibenskom Mandroću

 

 

Jutros je u 10 sati povodom obilježavanja današnjeg Međunarodnog dana voda u više hrvatskih gradova održana akcija "Očistimo hrvatske vode zajedno". Vodna su se bogatstva čistila u Šibeniku te Karlovcu, Osijeku i Varaždinu. Šibenski su volonteri, uz podršku većega broja građana, krenuli u čišćenje od Mandrača prema uvali Pekovac. Sponzor je akcije lanac trgovina DM, a u volonterskoj su akciji stručnu podršku pružili ronioci udrugi "Dinaridi"

„Naše podmorje i priobalje moramo sačuvati za našu djecu i buduće generacije, stoga pozdravljam ovakve akcije.“ pozdravio je okupljene gradonačelnik grada Šibenika, a nakon početka akcije zadržao se u razgovoru sa sugrađanima.

Gradske su se službe također uključile u akciju, posebice Čistoća,  Gradski parking, Javna vatrogasna postrojba Šibenik te Turistička zajednica Šibenika. Nakon što su volonteri oslobodili more i plaže od otpada, pripremljeno je posebno predavanje stručnjaka iz Hrvatskih voda za najmlađe.

Inicijativu su podržali Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska gospodarska komora.

  Objavljeno: 23.03.2013, 14:51h