Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Život leti kapetane

Život leti kapetane

 

 

Šibenčani su se danas prisjetili tužnog dana kad nas je iznenada, u prometnoj  nesreći, napustio Dražen Petrović.

Košarkaškog Mozarta, šibensko dite, našeg malog njegovi sugrađani pamtit će zauvijek po umijeću i uspjehu kojim je zadužio hrvatsku i europsku košarku i Šibenik iz kojeg je krenuo u svijet.

Prigodni program i ove je godine upriličen kod Draženovog spomenika na Baldekinu uz nazočnost mališana iz šibenskih gradskih vrtića, polaznika škole košarke Dražen Petrović te predstavnika ustanova i sportskih klubova.

Cvijeće i svijeće uz Draženov spomenik, a potom i kod Draženova koša u Preradovićevoj ulici  položila su izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko- kninske županije, Košarkaškog saveza Šibensko- kninske županije, GKK Šibenik, Košarkaškog kluba Jolly JBS, Ženskog košarkaškog kluba te omladinskog košarkaškog kluba Dražen Petrović, kojima se pridružio i Dario Šarić, igrač NBA lige.

 

„Dražen je utkan  u hrvatsku i svjetsku povijest, a preko te povijesti piše budućnost djece, mladih sportaša kojima je  uzor.“, rekao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, dodavši da je Dražen Petrović simbol Šibenika.

 

Prigodnim riječima obratili su se i župan Goran Pauk, te Miro Kotarac, trener u školi košarke Dražen Petrović, dok je glazbeni program upotpunila klapa Bunari.

U organizaciji Škole košarke Dražen Petrović nadolazeći vikend, 09. i 10.  lipnja 2017.g., u Šibeniku će se održati međunarodni turnir za dječake rođene 2004. godine i mlađi pod nazivom Sjećanje na Dražena’.

 

Uz domaću ekipu za pobjednički pehar će se boriti i ekipe: Split, Alkar i slovenska Union Olimpija. Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani na Vidicima.

  Objavljeno: 07.06.2017, 13:02h