Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zlarinska srdelada 2015

Zlarinska srdelada 2015

 

 

Društvo za unapređenje Zlarina je 1972. godine uočilo potrebu da se ljeti, kada se ovdje okupi najviše mještana, prijatelja Zlarina i turista, održe Zlarinske večeri radi zbližavanja ljudi, razonode i zabave. Tu je dakle, osim folklornih večeri održana i prva Srdelada koja je pokazala da su na Zlarinu takve priredbe ljeti potrebne: da bi se jelo, pilo i pjevalo u prijateljskom raspoloženju i atmosferi.

 

Cijeli Fingac je bio okićen lampionima i zastavicama, kotao je bio ukrašen različitim ribarskim rekvizitima, a ljudi su sjedili na travi čekajući srdele dok se pjesma čula sa svih strana. Na gradelama od metra pekle su se srdele i cijeli je Zlarin mirisao po njima, a balotari, prepoznatljivi po svojim mornarskim majicama posluživali su goste.

 

Četrdeset i tri godine kasnije nije se mnogo toga promijenilo. Članovi Udruge Tatavaka postali su čuvari te tradicije i zahvaljujući njima se i dan danas može osjetiti ugođaj tih starih vremena.

 

Udruga Tatavaka u suradnji s Turističkom zajednicom Zlarin Vas i ove godine poziva na Srdeladu  gdje neće nedostajati ni hrane ni pića, a vrhunsku zabavu garantira grupa „Furešti“. Početak je u 22 sata na Trgu Fingac.

 

Organizatori:

Udruga Tatavaka, Turistička zajednica Zlarin

 

Datum održavanja 31.07.2015., 22h

  Objavljeno: 30.07.2015, 10:05h