Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Župan i gradonačelnik potpisali Sporazum o sanaciji pomorskog dobra na području grada Šibenika

Župan i gradonačelnik potpisali Sporazum o sanaciji pomorskog dobra na području grada Šibenika

 

 

Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić potpisali su danas Sporazum o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra na području otoka Kakan, mula u uvali Tratica te mula na prostoru „Zvizde“ i „Šarina draga“ u Zatonu, u  2014. godini.

„Na temelju iskazanih potreba gradova i općina raspodijelili smo 800.000,00 kuna, te je od tog iznosa 250.000,00 kuna rezervirano za područje grada Šibenika i to za sanaciju dijela obale u Zatonu i na Kaknu.“, kazao je župan Pauk te najavio skoru konferenciju za novinare na kojoj će se Šibensko-kninska županija i službeno očitovati na Nacrt Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, s obzirom na njegovu „centralističku“ orijentiranost kada se ima u vidu raspodjela prihoda od upravljanja pomorskim dobrom.

Potpisivanjem sporazuma Županija preuzima obvezu zajedničkog financiranja sanacije pomorskog dobra na području otoka Kakan, u iznosu od 150.000,00 kuna te mula na prostoru „Zvizda“ i „Šarina draga“ u Zatonu u iznosu od 100.000,00 kuna, dok Grad preuzima obvezu sanacije dijela obale. 

„Drago mi je što su sredstva namijenjena upravo Zatonu i Kaknu, jer to je i dokaz da smo surađivali i kod raspodjele ovih sredstava. Ona su značajna i zbog toga što nam je zakonodavac oduzeo prihode od koncesijskih odobrenja za iznajmljivanje plovila, prijevoz putnika i čišćenje mora kojih je u 2013. bilo 464 u odnosu na ukupan broj odobrenja kojih je bilo 563, što nam je gotovo prepolovilo prihode koje trebamo usmjeriti na pomorsko dobro.“, kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

Grad Šibenik se Sporazumom obvezao provesti postupak javne nabave u svrhu odabira najpovoljnijeg ponuditelja.

Transfer sredstava izvršit će se po dostavljanju računa ispostavljenih za radove.

Potpisivanju sporazuma nazočili su i predstavnici drugih općina koje imaju pomorsko dobro.

 

 

 

  Objavljeno: 05.03.2014, 13:11h