Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Županijska podrška Gradu u projektima na pomorskom dobru

Županijska podrška Gradu u projektima na pomorskom dobru

 

 

 

Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk  potpisali su danas sporazum kojim županija sufinancira ulaganje u pomorsko dobro na Zlarinu i Jadriji.

Šibensko-kninska županija u proračunu je osigurala milijun i pol kuna za sanaciju pomorskog dobra, a temeljem naše procjene i zahtjeva gradova i općina donijeli smo odluke o raspodjeli tih sredstava. Gradu Šibeniku namijenjeno je 100.000 za projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju mula na otoku Zlarinu i 100.000 kuna za sanaciju platoa na kupalištu Jadrija“, poručio je danas šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Prilikom potpisivanja sporazuma, gradonačelnik Burić kazao je kako je grad Šibenik osigurao dodatnih 200.000 kuna za svaki od navedenih projekata, tako da će ukupan iznos za Zlarin i Jadriju iznositi 600.000,00 kuna. „Pored ovih sredstava, u našem gradskom proračunu, osigurali smo i milijun i pol kuna za tzv. redovno upravljanje pomorskim dobrom – što uključuje radove na plažama i obalama na području grada, rad spasilačke službe, plutače i ostale investicije“, zaključio je Burić.

Osim sanacije pomorskog dobra, Županija sanira i lučku infrastrukturu – pa je tako za luku Vrnažu ove godine osigurano milijun kuna županijskih sredstava. Također, milijun i pol kuna predviđeno je za tvrđavu Svetog Nikole, koja se teritorijalno nalazi na području Grada Šibenika, pa županija i grad predviđaju zajedničko financiranje projekta.

  Objavljeno: 25.02.2015, 10:32h