Adventurica prikuplja materijale za radionice u Galeriji Matija

25.11.2019

Adventurica prikuplja materijale za radionice u Galeriji Matija

Uskoro nam se bliži nova, druga po redu najluđa zabava u gradu za najmlađe - Adventurica! Mini izdanje Adventure prigrlilo je plastic-free slogan pod kojim se šibenski božićni sajam organizira od samog početka.

 

Poznato je da Adventurica najviše voli paziti na naš planet i čuvati okoliš, a ove se godine cijela priča podiže za stepenicu više u čemu treba pomoć svih vas. Pomoći možete na više načina, skupljajući koristan otpad kako bi ga u Galeriji Matija vrijedne ruke mališana iskoristile za izradu najluđih božićnih ukrasa, predmeta za svakodnevnu upotrebu i dječjih igračaka.

 

Popis materijala za rad na ovogodišnjoj Adventurici obuhvaća: šalice za kavu/čaj, čaše za vodu, vrčeve za vodu, staklene tegle (čiste i bez naljepnice) manje ili najviše srednje veličine, žličice, plastične i metalne čepove te plutene čepove s boca vina.

 

Od tekstila korisne će biti stare muške sportske čarape, stara odjeća koja se može reciklirati (pamučni laganiji materijali) te trakice tkanine ili stare zavjese (prozirne). Dobrodošle su sredine rola iz WC papira i papirnatih ručnika, vune ili konci te figurice iz kinder jaja.

 

Sve navedeno može se dostaviti u Galeriju Matija po dogovoru s koordinatoricom programa Majom Šintić (+ 385 98 955 50 29). Materijali će se prikupljati u popodnevnim satima, od ponedjeljka 25. studenoga pa sve do  samog početka Adventurice, 7. prosinca.