Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana srdelada na Zlarinu

Nakon 11 godina stanke u subotu je na Zlarinu održana poznata fešta Srdelada.

  01.08.2011. 12:43h


Održana 1. Klapska večer u Vrpolju

U sklopu Vrpoljačkog kulturnog ljeta u jučer s početkom u 21.00 sati, na igralištu osnovne škole održano je 1. KLAPSKA VEČE - VRPOLJE 2011.

  01.08.2011. 12:43h


Nesavjesni mještani smećem guše Krapanj

U posljednje vrijeme, posebice početkom turističke sezone na adresu Grada Šibenika učestalo stižu pritužbe stanovnika otoka Krapnja

  01.08.2011. 09:00h


RAPSKA FJERA Samostreličari će u uzvratni posjet

Odjeveni u prigodne odore, Šibenčani su dostojno obranili “boje” Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku

  01.08.2011. 08:59h


Zahtjev za hitnim sastankom u vezi rješavanja brodske linije Šibenik-Kaprije-Žirje

Nakon niza upozorenja mještana otoka Kaprija i Žirja, kao i službenog dopisa kojeg je gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović poslao Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture,

  28.07.2011. 15:43h


Uprizorenje povijesnog događaja „Ispraćaj koraljara“ na Zlarinu

Mjesni odbor Zlarin u subotu 06. kolovoza, s početkom u 20.00. na otoku Zlarinu organizira uprizorenje povijesnog događaja „Ispraćaj koraljara“. Prvi pisani tragovi o lovu na koralje potječu iz 13. stoljeća. Kao poznati koraljari spominju se upravo Zlarinjani, koji su najzaslužniji čuvari višestoljetne koraljarske tradicije na Jadranu. Na dan odlaska u lov na koralje Zlarinjani su opremali 16 gajeta i svi bi mještani sudjelovali u procesiji, koja je završavala blagoslovom brodova i posada u luci. Potom su od žena primali dar u obliku u sira, luka i kvasine, nakon čega bi se pozdravili s rodbinom i znancima, te oko ponoći iz luke otišli u široko more, da ih "zle oči ne pogode", naime nisu smjeli biti zamijećeni od Mlečana. Kazna za utaju ulova, katkad je bila i odlazak na galiju.

  28.07.2011. 15:42h


Uspjesi jedriličara šibenskog VALA

Sredina ove godine je za jedriličare JK Val iz Šibenika bila puna regata koje se mogu smatrati nagradom za sav njihov trud i rad uložen u prethodnu godinu. Riječ je o kontinentalnim i svjetskim prvenstvima koja su se odvijala od svibnja do srpnja, a za koja su se uspjeli kvalificirati naši jedriličari. Krenut ćemo kronološkim redom. Prva velika regata je bila Svjetsko prvenstvo klase IOM u engleskom West Kirbyju, održana od 28. svibnja do 4. lipnja. Na njemu je nastupio Hrvoje Duvančić kao član trenutno jedne od najjačih svjetskih reprezentacija u ovoj klasi. Naša reprezentacija je bila predvođena Zvonkom Jelačićem (JK Zenta, Split) i Markom Matićem (JK Trogir), aktualnim svjetskim i europskim prvacima.

  28.07.2011. 12:52h


ABS odgođen za proljeće 2012.

Nautički Centar Prgin, organizator Adriatic Boat Showa, koji se u protekla tri izdanja u jesenskom terminu potvrdio kao značajno mjesto za nautički sektor u sklapanju novih poslovnih suradnji, ali i otvaranju i diskutiranju aktualnih tema s ciljem stvaranja što konkurentnijih uvjeta poslovanja, izvijesto je javnost kako iako najavljen, Adriatic Boat Show u terminu od 15.-18. rujna 2011., iz tehničkih razloga nije moguće održati. Značajna investicija Nautičkog Centra Prgin, u suradnji s turskim partnerom Dogus grupom, u izgradnju prve hrvatske marine za megajahte, dočekat će svoje svečano otvorenje početkom 2012. godine, te zbog radova koji su u tijeku organizator nije u mogućnosti ove jeseni pružiti optimalne tehničke uvjete koji se očekuju. U takvoj situaciji, odlučeno je, zbog razvijanja dugoročnih korektnih odnosa, održavanje Adriatic Boat Showa odgoditi za proljeće 2012. godine, a o točan datum održavanja bit će naknadno objavljen.

  28.07.2011. 12:50h


U tijeku su pripreme za feštu na Krapnju

Mjesni odbor Krapanj i ove će godine organizirati feštu na svom otoku koja se tradicionalno održava 02.08. na blagdan Gospe od Anđela. Prema dogovoru postignutom na sastanku u Gradskoj upravi, prijevoz brodom do Krapnja za sve posjetitelje je besplatan, dok će organizator na brodu naplaćivati karte za ulaz na feštu. Ulaznica će iznositi 20.00 kuna. Organizator će na ulazima na brod organizirati i zaštitarsku službu koja će održavati red i omogućiti prodaju karata za feštu. Grad Šibenik će organizirati prijevoz putnika redovnim brodom «Spužvar» i brodom u vlasništvu Kate Guberine, vlasnice obrta za prijevoz putnika i robe «Điđo». Brodovi će voziti sve do 06:00 ujutro 03.08.2011. Grad Šibenik se obvezao platiti dodatnu uslugu prijevoza brodom u vlasništvu Kate Guberine, za cijenu od 4.000,00 kn +PDV, a vozit će od 18,00 sati do 6,00 slijedećeg dana. Održavanje čistoće će biti organizirano od strane djelatnika na Krapnju i «Gradske čistoće» d.o.o. Šibenik.

  28.07.2011. 12:49h


Gradonačelnik na otvaranju obnovljenog Odjela za uho, grlo i nos

U nazočnosti brojnih zaposlenika Opće bolnice Šibensko-kninske županije, saborskih zastupnika, gradonačelnika Grada Šibenika, župana Šibensko-kninske županije, ravnatelja osječke i splitske bolnice, ravnatelja HZZO-a, danas je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvorio obnovljeni i moderno uređeni Odjel za uho, grlo i nos šibenske Opće bolnice. Prema riječima ravnatelja Opće bolnice dr. Željka Burića, u Odjel je uloženo oko 11 milijuna kuna, od toga 5,2 milijuna kuna izravno iz državnog proračuna, a ostatak iz decentraliziranih sredstava namijenjenih zdravstvu.

  28.07.2011. 10:01h