Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Polaganjem vijenaca obilježen Dan državnosti

U povodu Dana državnosti gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Petar Baranović, položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, te na taj način odali počast svim braniteljima koji su na putu uspostave samostalne države, slobode i demokracije, dali svoje živote za domovinu Hrvatsku . Vijence su položili i predstavnici Šibensko-kninske županije predvođeni županom Goranom Paukom, predstavnici braniteljskih udruga, državne uprave, policije, vojske, te političkih stranaka.  

  24.06.2011. 10:19h


KOLO otputovalo u Makedoniju

U srijedu, 22. Lipnja „Šibensko kolo“ krenulo je na put u Makedoniju gdje će održati dva cjelovečernja koncerta. U petak, 24. lipnja u organizaciji gradske direkcije za kulturu, „Kolo“ će nastupiti u Kumanovu i susresti se s predstavnicima ogranka Zajednice Hrvata u Makedoniji. Kojeg vodi Šibenčanin Jakov Lambaša. Svoj dolazak najavili su i predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Republici Makedoniji. U subotu, 25. lipnja, Kolo će se predstaviti pred zahtjevnom publikom na 32. Skopskom letu, jednoj od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Makedoniji. Uz „Kolo“, ove će godine na Skopskom letu nastupiti preko 2.500 izvođača iz SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Australije, Turske, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Libanona.

  21.06.2011. 18:02h


22. lipnja - Dan antifašističke borbe

U povodu Dana antifašističke borbe gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović primio je danas u svom uredu predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko kninske županije: tajnika Slavka Matića, te članove Marija Radića, Zoru Čeko i Duju Benata. Gosp. Slavko Matić koji je autor i dvaju knjiga o antifašističkom pokretu u Dalmaciji, iznio je gradonačelniku kraću kronologiju povijesnih događanja od osnivanja prvog Sisačkog partizanskog odreda osnovanog 22. lipnja 1941. god., čime se obilježava 70. obljetnica ustanka naroda Hrvatske i antifašističke borbe, do oslobođenja Dalmacije od fašizma 1944. god.

  21.06.2011. 13:01h


Predsjednik posjetio sestre Benediktinke, družio se s djelatnicima u kulturi i otvorio festivalsku izložbu

Drugi dan svoga boravka u Šibeniku predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović, u pratnji gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, župana šibensko-kninskog Gorana Pauka, saborskih zastupnica Brankice Crljenko i Nedjeljke Klarić, kao i gradonačelnika Vukovara Željka Saba i Grada Trogira Damira Rilje, započeo je posjetom samostanu sv. Luce sestara Benediktinki koje su ga, kao i uvijek, srdačno dočekale. Naime, ovo nije prvi put da Predsjednik posjećuje šibenske Benediktinke, te je ovaj posjet bio namijenjen obilasku muzeja koji su sestre same obnovile. Uz „Lipo ime Ivo“ koje su sestre Predsjedniku tradicionalno otpjevale darovale su mu i ručni rad-goblen- koji su same izvezle.

  19.06.2011. 13:17h


Otvoren 51. Međunarodni dječji festival

Sinoć je na ljetnoj pozornici otvoren 51.Međunarodni dječji festival. Kao i svake godine, šibenska djeca su podigla službenu zastavu festivala uz zvukove pjesme „Šibeniče lijepi grade.“, a festival je otvorenim proglasila  sedmogodišnja Lucija Gracin. U službenom dijelu programa nazočnima  se obratio predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović pod čijim se visokim pokroviteljstvom MDF održava. Predsjednik je pozdravio posebno djecu te im poželio vječni osmijeh na licima ali i licima djece širom svijeta bez obzira na boju kože, vjeru ili podrijetlo. Gradonačelnik je u svom pozdravnom obraćanju pozvao šibensku djecu da upravo s ove najljepše šibenske pozornice pošalju svijetu najradosniji i

  19.06.2011. 09:22h


Šibenčani, budimo ponosni na našu 113!

Na svečanoj akademiji u povodu 20. obljetnice osnutka 113. brigade Hrvatske vojske, pored obitelji poginulih branitelja i pripadnika slavne 113., nazočili su i izaslanik predsjednice Vlade RH ministar obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, Otac biskup msr Ante Ivas, te brojni drugi uzvanici i gosti. Među brojnim govornicima, nazočnima se obratio i gradonačelnik Županović, te kazao: „Gotovo je i teško povjerovati da je proteklo već punih 20 godina od dana osnutka naše slavne šibenske ratne postrojbe i da ćemo ove godine u rujnu obilježiti i 20 obljetnicu rujanskog ratnog podviga…

  17.06.2011. 23:29h


Fontana na Gorici ponovno u funkciji

Nakon četiri godine jutros je ponovno proradila fontana na Trgu pučkih kapetana na Gorici. O svom trošku, za rad ju je osposobio Vodovod i odvodnja d.o.o. Fontana će biti u funkciji tijekom trajanja Međunarodnog dječjeg festivala, a nakon toga prema prošlogodišnjem planu Grad Šibenik kreće s njenom sanacijom.

  17.06.2011. 15:07h


20. obljetnica osnutka slavne 113. šibenske brigade

U povodu obilježavanja 20. obljetnice osnutka 113. brigade Hrvatske vojske izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnikom dr. Antom Županovićem i Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj. Gradonačelnik je nazočio i misi koja je služena u 10.00 sati u kapelici sv. Mihovila u krugu Katoličke osnovne škole. Nakon polaganja vijenaca župan i gradonačelnik su u Gradskoj vijećnici obiteljima poginulih pripadnika 113. brigade HV-a uručili plakete

  17.06.2011. 13:56h


Izaslanstvo kineskog grada Kunminga u Šibeniku

Dvadeseteročlano izaslanstvo kineskog Grada Kunminga, na celu s gospodinom Qiu He, ujedno i predsjednikom Kineske komunisticke partije grada Kunminga, primio je danas zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović sa suradnicima. Gospoda iz kineskog višemilijunskog grada borave na proputovanju kroz Hrvatsku kako bi se upoznali s gospodarstvenim prilikama u gradovima, a onda i mogućoj uspostavi suradnje. G. Vidović je pozdravio kineske goste te podsjetio kako je nedavno u Šibeniku boravio i Veleposlanik NR Kine u Hrvatskog g. Zhifei, te kako je upravo taj posjet otvorio neke nove mogućnosti u povezivanju hrvatskih i kineskih gradova.

  17.06.2011. 13:19h


Zatvaranje obale u povodu Međunarodnog dječjeg festivala

 U ovu subotu, 18. lipnja, u povodu otvaranja 51. Međunarodnog dječjeg festivala stupa na snagu nova regulacija prometa na obali. Promet će biti zabranjen za sva vozila već od 10h ujutro do ranih jutarnjih sati i to Obalom dr. Franje Tuđmana, Obalom palih omladinaca i Obalom prvoboraca. Građane molimo da uzmu u obzir nemogućnost prometovanja rivom u navedenom terminu i da svoja nepropisno parkirana vozila uklone, jer će u protivnom to, o njihovom trošku, učiniti Gradski parking. Promet će kontrolirati djelatnici Policijske uprave šibensko-kninske

  16.06.2011. 13:05h