Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

7. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku 23.-25. rujna

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović, u funkciji predsjednika Povjerenstva za pripremu i organizaciju 7. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku, održao je danas, zajedno s članovima Povjerenstva Joškom Babačićem, Ksenijom Grubišić i Vlastom Mesić, konferenciju za novinare na temu: „Pripreme za 7. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku“. Dogradonačelnik Baranović je, predstavljajući i plakat ovogodišnjeg 7. izdanja Sajma, kazao kako je svrha Sajma oživjeti staru gradsku jezgru, produljiti turističku sezonu i programom privući i domicilno stanovništvo, kao i građane susjednih gradova i županija.

  14.06.2011. 12:03h


U tijeku brojni komunalni radovi

Prošli tjedan završena je obnova ceste u zaseoku Šupe, gdje je postavljeno je oko 600 kvadrata novog asfalta. Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarstvo grada Šibenika nastavlja s radovima na održavanju nerazvrstanih cesta, za čije će održavanje (u što spada popravak kolnika, vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, te pojačano održavanje kolnika) prema Programu odjela u razdoblju 2011.-2013. godine biti utrošeno oko 1.5 milijun kuna i to svake godine. Trenutno se izvode radovi na sječi raslinja uz rub cesta, a popravljaju se i kamene stepenice u gradskom predjelu Gorica. Također valja spomenuti kako su iz Fonda za uređenje plaža i obala obnovljeni zaštitni zidovi na Brodarici,

  13.06.2011. 12:31h


Nastavlja se hajka na lisice

 Hajka na lisice koju je ovu subotu i nedjelju u Zablaću organiziralo Lovačko društvo Šibenik prošla je bezuspješno. Tijekom akcije nije viđena niti jedna lisica, premda ih je prema dojavi građana prošlog tjedna u mjestu, navodno, viđeno čak šest. Hajka je u subotu prošla bezuspješno jer se okupio nedovoljan broj lovaca (njih samo desetak), zbog čega se u konačnici i odustalo od akcije. Premda je u nedjelju na teren izašao znatno veći broj, i to čak 35 lovaca, niti jedna lisica nije viđena, a kamoli uhvaćena. Glavni razlog tome jest to što je hajka organizirana u jutarnjim satima, a poznato je da su lisice najaktivnije u suton.

  13.06.2011. 10:19h


Nastavljena akcija kažnjavanja nesavjesnih vlasnika pasa

Nastavljena je akcija kažnjavanja nesavjesnih vlasnika pasa koju je pokrenuo Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Grada Šibenika. Već trećeg dana akcije na terenu je zabilježeno zadovoljavajuće stanje. Akcija se provodila na području stare gradske jezgre, Šubićevca i Baldekina. Na teren su uz komunalnog redara i kontakt policajca izašli i djelatnici tvrtke „As-eko“. Valja istaknuti da su se svi zatečeni vlasnici ponašali sukladno Odluci o komunalnom redu, što znači da su svoje ljubimce vodili na uzici i uz sebe su imali odgovarajući pribor (lopatica, metlica i pvc vrećica). U prekršaju je zatečena samo jedna vlasnica koja je svog psa izvela u šetnju parkom Roberta Visianija,

  13.06.2011. 10:12h


Saborski zastupnik i predsjednik Skupštine Zagrebačkog holdinga Davor Bernardić u Šibeniku

Zastupnik u Hrvatskom Saboru i zajednički zastupnik predstavnika Člana u Skupštini trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. Davor Bernardić sastao se s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Antom Županovićem i njegovim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, u Uredu gradonačelnika. Na sastanku je bilo riječi o brojnim temama koje tište sve hrvatske gradove, pa tako i Zagreb i Šibenik. „I Zagreb i Šibenik su nekada spadali među najjače industrijske centre u zemlji, no nažalost ta proizvodnja je ugašena. Mi u Zagrebu želimo novi tehnološki procvat i radimo na tome, a vidim da i Šibenik ima razvojnih projekata koji su okrenuti u tom pravcu.

  10.06.2011. 14:57h


Gradonačelnik primio uspješne osnovnoškolce

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima primio je danas učenike osnovnih škola Grada Šibenika koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, kao i njihove mentore i ravnatelje. Čestitajući učenicima koji su do državnih natjecanja došli kao najuspješniji na školskim i županijskim natjecanjima, gradonačelnik im je uručio i prigodne darove;knjige za djecu u izdanju Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ i po dvije ulaznice za predstave na Međunarodnom dječjem festivalu. Posebnu čestitku uputio je učenicima OŠ „Jurja Šižgorića“ koji su osvojili prvo mjesto u video stvaralaštvu predstavljajući se animiranim filmom „Trnoružica“.

  10.06.2011. 13:50h


U sobotu kreće hajka na lisice

U subotu kreće hajka na lisice Oko desetak lovaca Lovačkog društva Šibenik u subotu u 7 sati kreću u lov na lisice koje su se pojavile u prigradskom naselju Zablaće. Podsjetimo da su prije nekoliko dana zabrinuti mještani Zablaća primijetili nekoliko jedinki kako lutaju mjestom. Kako je poznato da ove životinje u širokom luku zaobilaze ljude i njihova naselja, odmah se posumnjalo da je riječ o bjesnoći. Je li zaista tako, pokazat će analize koje će se obaviti u Veterinarskoj stanici koja će preuzeti usmrćene životinje. Kako je riječ o naseljenom području i dojavi građana u ovoj hajci sudjelovat će i pripadnici policijske uprave šibensko-kninske.

  10.06.2011. 11:37h


Nastavljena akcija kažnjavanja nesavjesnih vlasnika pasa

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Grada Šibenika nastavio je i danas akciju kažnjavanja nesavjesnih vlasnika pasa. Na teren je, uz komunalnog redara Niku Zaninovića i kontakt policajca, izašla i specijalizirana ekipa za hvatanje pasa iz Benkovca. Na terenu je zatečen jedan nesavjesni vlasnik koji nije očistio javnu površinu koju je zagadio njegov pas. Izrečena mu je opomena sukladna Odluci o komunalnom redu. U nastojanju da se uhvati pas koji je jučer nasrnuo na policajca i pobjegao u nepoznatom smjeru, specijalizirana ekipa iz Benkovca je po savjetu veterinara u životinju ispalila dvije dvije omamljujuće strelice.

  10.06.2011. 10:05h


U Šibeniku održana prva u nizu ISGE edukacijskih radionica

U Šibeniku održana prva u nizu ISGE edukacijskih radionica U prostorijama OŠ Jurja Dalmatinaca održana je prva u nizu edukacijskih radionica za primjenu Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) za krajnje korisnike ISGE sustava Grada Šibenika. Kako bi se mogla analizirati godišnja potrošnja energije na razini gradskih i županijskih objekata sudionici radionice educirani su za unos računa za energente u ISGE sustav. Time se slažu temelji da EE tim analizira i interpretira potrošnju energije u svojim objektima te planira energetike za slijedeću godinu. Na radionici je sudjelovalo osam predstavnika obrazovnih i zdravstvenih institucija koji će redovito pratiti potrošnju energenata u objektima u vlasništvu Grada i Županije.

  10.06.2011. 09:05h


Osnovano Društvo za očuvanje šibenske baštine -Juraj Dalmatinac

Sinoć je u prepunom kazalištu, u nazočnosti gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića i njegova zamjenika Franka Vidovića, zatim župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, Oca biskupa msr Ante Ivasa, održana Osnivačka skupština ""Društva za očuvanje šibenske baštine - Juraj Dalmatinac"". Ispred Inicijative nazočne je pozdravio Hrvoje Zekanović kojom prigodom je istakao namjeru buduće Udruge prije svega očuvati, a zatim i valorizirati, odnosno „umiti“ staru gradsku jezgru i cjelokupnu povijesnu šibensku baštinu. Gradonačelnik je pozdravio osnivanje ove udruge koja i jest ono najvrjednije što su nam naši preci ostavili u nasljeđe.

  10.06.2011. 09:04h