Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Marko Torjanac ipak ravnatelj HNK u Šibeniku

Nakon što je jutros izvijesto gradonačelnika o neprihvaćanju mjesta ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Marko Torjanac poslao je priopćenje za novinare koje prenosimo u cijelosti: ""Kao na natječaju odabrani budući ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik, a nakon objavljivanja informacije o tome da sam dana 09. lipnja 2011. godine, zahvalio na povjerenju, te vratio dobiveni mandat nadležnim institucijama, osjećam potrebu obratiti se šibenskoj javnosti. Želim, dakle, kazati kako jesam ponudio dobiveni mandat na raspolaganje, smatrajući da je potrebno prethodno obaviti pojedine zakonom obvezatne radnje vezane posebice za način dosadašnjeg i budućeg funkcioniranja sustava financiranja HNK Šibenik putem riznice, što u određenoj mjeri ograničava ostvarivanje programa na osnovu kojega mi je povjeren mandat.

  09.06.2011. 18:46h


Torjanac nije prihvatio ponudu

Marko Torjanac, kojeg je na svojoj sjednici od 18. svibnja 2011. Gradsko vijeće imenovalo ravnateljem Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, danas je izvijestio gradonačelnika dr. Antu Županovića kako ne može prihvatiti ponudu. O razlozima neprihvaćanja ponude g. Torjanac će izvijestiti predstavnike medija na konferenciji za novinare, koju će sazvati tijekom današnjeg dana. O sadržaju svoje odluke g. Torjanac bi trebao pismeno izvijestiti Gradsko vijeće, nakon čega će Kazališno vijeće raspisati novi natječaj.

  09.06.2011. 13:09h


Počela akcija kažnjavanja nesavjesnih vlasnika pasa

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Grada Šibenika pokrenuo je danas akciju kažnjavanja nesavjesnih vlasnika pasa. Na teren su izašli komunalni redar Bore Rončević i kontakt policajac Jure Teskera. Naime, akcija se provodi sukladno odredbi o držanju životinja iz Odluke o komunalnom redu; koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Šibenika 2008. godine. Prema toj odluci; ako vlasnik svog psa izvodi na javnu površinu; sa sobom je dužan nositi pribor (lopatica, metlica i pvc vrećica) i odmah očistiti javnu i drugu površinu koju njegov ljubimac zagadi. Po ulicama i drugim javnim površinama vlasnik je psa dužan voditi na uzici, a opasnim je psima dužan staviti i brnjicu na glavu.

  09.06.2011. 10:19h


Lisice u Zablaću

Zabrinuti mještani Zablaća posljednjih su dana primijetili šest lisica kako lutaju mjestom, no kako je poznato da ove životinje u širokom luku zaobilaze ljude i njihova naselja, strahuje se da je riječ o bjesnoći. Predsjednik gradske četvrti Zablaće g. Zoran Grgas odmah je izvijestio sve nadležne institucije. Kako bi se spriječile sve mogućnosti napada lisica na ljude i izbjeglo dovođenje ljudskih života u opasnost od širenja bjesnoće Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Grada Šibenika odlučio je odmah sutra na teren poslati lovce Lovačkog društva Šibenik, kojima je to područje u nadležnosti. O čitavoj akciji obaviještena je i Policijska uprava šibensko-kninska.

  08.06.2011. 15:17h


Vandalizam i dalje na djelu

Nesavjesni građanin na vlastitu ruku uklonio postavljene parkirne stupiće, pa zaradio prijavu

Problem nepropisnog parkiranja jedan je od gorućih problema i Grad Šibenik pokušava poduzeti sve u svojoj moći kako bi se taj problem otklonio na što kvalitetniji način. Upravo vođen idejom kako bi se svojim sugrađanima lakše omogućio prilaz svojim kućama i lakše parkiranje u vlastitom dvorištu, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarstvo krenuo je u postavljanje zaštitnih stupića na nogostup u prilaznoj ulici Stjepana Radića nasuprot suda. No, nažalost, nesavjesni je građanin, isprovociran takvim činom, iz nepoznatog razloga uklonio na svoju ruku postavljene stupiće.

  07.06.2011. 15:23h


Položeni vijenci Draženu u spomen

U povodu 18. obljetnice smrti Dražena Petrovića, a u nazočnosti polaznika škole košarke OKK Dražena Petrovića, kao i djece i teta iz Dječjeg vrtića „Jutro“, jutros su izaslanstva Grada Šibenika, predvođena gradonačelnikom dr. Antom Županovićem i njegovim zamjenikom Frankom Vidovićem, Šibensko-kninske županije, predvođene zamjenikom župana Željkom Šimuncem, zatim OKK „Dražen Petrović“, Turističke zajednice Grada Šibenika, Košarkaškog saveza Šibensko-kninske županije, košarkaških klubova, političkih stranaka, položili vijence kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića. Uz zvuke „Život leti kapetane“ Ivan Dobra Žirjanin pročitao je stihove Draženu u spomen,

  07.06.2011. 11:29h


Predstavnici Europske komisije izrazili zadovoljstvo tijekom radova na projektu Bikarac

Nakon obilaska radova na projektu Bikarac, koje izvodi grčka tvrtka Ergasis Techniki sa svojim podizvođačem varaždinskom tvrtkom EURCO, predstavnici Nadzornih odbora za IPA komponentu III. i  ISPA Monitoring Committee održali su na šibenskom Bikarcu konferenciju za novinare. Ne krijući zadovoljstvo tijekom radova na I fazi projekta Bikarac gđa Elena Grech iz Europske komisije osvrnula se na projekte iz ISPE s posebnim naglaskom na projekt BIKARAC.  Gosp. Hrvoje Dolenec, iz perspektive Nacionalnog ISPA/IPA koordinatora, kratko je govorio o vezi ISPA/IPA u kontekstu budućih SCF, dok je Ivana Maletić iz Ministarstva financija upoznala nazočne s financijskim aspektima i važnosti EU projekata za Republiku Hrvatsku.

  06.06.2011. 19:56h


Dječjem vrtiću OSMIJEH zelena eko zastava

Na poziv ravnateljice Dječjeg vrtića „Osmijeh“ Katje Ercegović zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug nazočili su danas svečanom podizanju zelene zastave u tom vrtiću. Zelena zastava, kao svojevrsni simbol Međunarodnog programa eko škole, po prvi put će se zavijoriti na jednoj predškolskoj ustanovi na području Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Ovo visoko priznanje upravi, tetama ali i djeci vrtića Osmijeh, kojim su stekli status međunarodnog eko vrtića, dodijeljen je 13. svibnja 2011.god. Naime, uz redovni predškolski program koji se u ustanovi provodi, u vrtiću se radi s djecom sukladno smjernicama za provedbu programa Eko-vrtića,

  03.06.2011. 14:27h


Sutra privremeno zatvaranje raskrižja Istarska-Stara Cesta-Kralja Zvonimira

Zbog završetka građevinskih radova na obnovi kolnika i polaganju mikroasfalta molimo građane da ne parkiraju svoja vozila u Ulici Stara Cesta, sutra u petak 3. lipnja 2011 i to već od jutarnjih sati (7h ujutro). Naime, zbog navedenih radova, za cjelokupni promet bit će zatvoreno raskrižje ulica Istarska-Stara Cesta-Kralja Zvonimira u periodu od cca 2sata. Promet za potrebe stanara odvijat će se dvosmjerno iz smjera ulice Put Gimnazije, ulicama Šubićevo šetalište, Put Vuka Mandušića i Istarska.

  02.06.2011. 13:47h


Gradonačelnik otvorio Centar za integrativnu medicinu BIOS

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović otvorio je danas prvi Centar za integrativnu medicinu BIOS, koji će poslovati u sklopu trgovačkog centra City-life . Tom prigodom pozdravio je otvaranje jedne nove vrste zdravstvene usluge koja se na dosadašnjem „probnom radu“ pokazala iznimno učinkovitom. „Drago mi je da sam ovdje danas kao gradonačelnik Grada Šibenika, ali i kao liječnik kojem su uža specijalnost upravo sportske ozljede, a ovo je jedna od njihovih učinkovitijih terapija.“, kazao je gradonačelnik. O značaju biomagnetske rezonance, koja je kako je naglašeno hrvatski proizvod, govorio liječnik-fizijatar Opće bolnice Šibensko-kninske županije dr. Arsen Anastasijević,

  02.06.2011. 12:51h