Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Počela prodaja ulaznica za 51. Međunarodni dječji festival

Na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, jutros u 10 sati počela je prodaja ulaznica za 51. Međunarodni dječji festival. Istovremeno, prodaja ulaznica počela je i putem portala www.kamo.hr.

  01.06.2011. 11:46h


Polaznici ratne škole Ban Josip Jelačić u Šibeniku

U okviru redovitog Plana i programa izobrazbe u 2011. godini, Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ provodi studijsko putovanje na širem području Šibensko-kninske županije i grada Šibenika. Tom prigodom, polaznike Škole primili su zamjenik župana Željko Šimunac, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović, te ih kratko upoznali s poviješću šibenskoga kraja, kao i s najaktualnijim projektima Grada i Županije. I gradonačelnik i dožupan Šimunac posebno su naglasili činjenicu kako u rujnu obilježavamo 20 godina od rujanskog ratnog podviga, kojom prigodom ćemo se prisjetiti i puta slavne 113. šibenske brigade.

  01.06.2011. 11:36h


Britanski THE TELEGRAPH uvrstio šibenski Terraneo na listu najboljih europskih festivala

Britanski ""The Telegraph"" na listu najboljih ljetnih rock i pop festivala ove godine u Europi uvrstio je čak dva koja se održavaju u Hrvatskoj: Terraneo u Šibeniku i Garden festival u Petrčanima kod Zadra „Smješten nadomak atraktivne šibenske luke na dalmatinskoj obali, ovaj petodnevni, ekološki usmjeren festival nudi izvođače poput The National, La Roux i The Fall, kao i mogućnosti putovanja koja uključuju ekskurzije brodom na otoke i uvale te izlete u obližnje nacionalne parkove"", piše list u svojoj preporuci za šibenski Terraneo, koji će se održati od 9. do 13. kolovoza. Također napominje da festival uz ostalo organizira i radionice lomografije za ljude zainteresirane za tu tehniku fotografiranja analognim aparatima.

  01.06.2011. 11:11h


Kolaši u pripremama za nastup na Skopskom letu

Šibensko pjevačko društvo ""Kolo"" u jeku je priprema za događaj godine - nastup na ""Skopskom letu"". U okviru priprema za putovanje Kolaši su se susreli s direktorom najstarijeg makedonskog dnevnog lista - ""Nove Makedonije"" Ratkom Lazarovskim i veleposlanikom Republike Makedonije u Hrvatskoj Dančom Markovskim. Srdačan susret odigrao se u Splitu, 23. svibnja, te je ovih dana okrunjen dogovorom o medijskom pokroviteljstvu. Povodom nastupa „Kola“ na „Skopskom letu“, Nova Makedonija ustupit će „Kolu“ oglasni prostor, te medijski pratiti nastup kroz najavu i recenziju kocerta. Kolo u Makedoniju putuje 22. lipnja i održat će dva cjelovečernja koncerta. 25. lipnja nastupit će u Skopju u sklopu „Skopskog leta“,

  01.06.2011. 08:35h


U spomen na Dražena Intersport basket tour

Dolazi ljeto i još jedna sezona košarkaške turneje INTERSPORT BASKET TOUR koja će započeti u Šibeniku, u utorak 07.06.2011. ( Trg Pavla Šubića I) – u sjećanje na košarkaškog velikana Dražena Petrovića. Košarkaška bitka u srcu grada obogaćena spektakularnim show programom početak je turneje koja će se održati u 15 hrvatskih gradova. Emocijama i adrenalinom nabijeno košarkaško natjecanje povezano je sa vrhunskim show programom u dinamičnu i zanimljivu cjelinu. Velik broj haklera i košarkaških zaljubljenika i ove će sezone imati priliku pokazati svoje znanje i sudjelovati u košarkaškim uličnim bitkama po sistemu “3 na 3”.

  31.05.2011. 09:53h


Šibenik u Vukovaru

U organizaciji Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i Udruženja obrtnika Grada Šibenika 27. i 28. svibnja u Vukovaru održava se manifestacija „Gušti u gostima-Šibenik u Vukovaru.“ Sinoć je u vrtnoj restauraciji Radničkog doma u Borovu naselju održana Šibenska fešta na kojoj su, uz nastup klape „Stari prijatelji“ i grupe „Čarobnjaci“ četiri restorana –Peškarija, Dva mornara, Antonio i Bramasole- pripremili dalmatinske specijalitete. Repriza Šibenske fešte uz iste sudionike ponovit će se i večeras  u vukovarskom hotelu „Lav“. Jutros je na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru bit će postavljena izložba fotografija Ive Pervana uz degustaciju šibenskih specijaliteta,

  28.05.2011. 09:41h


U Solarisu otvoreno XV Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

XV. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH, gospođe Jadranke Kosor, otvoreno je jutros u Solarisu. Sudionicima, posebice gospodarstvenicima, prigodnim riječima su se obratili gradonačelnik dr. Ante Županović, župan Goran Pauk i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač. Kako se obično u svom pozdravnom govoru osvrne na najvažnije šibenske projekte, to je gradonačelnik i ove godine spomenuo našu zonu Podi koja je u proteklih godinu dana, što se tiče izgradnje novih proizvodnih hala, ipak osjetila val krize.

  27.05.2011. 11:01h


Predstavljen Nacrt Strategije razvoja Grada Šibenika

Danas je u Gradskoj knjižnici predstavljen NACRT STRATEGIJE RAZVOJA GRADA ŠIBENIKA, kojeg je temeljem ugovora izradila stobrečka tvrtka MICRO projekt d.o.o. za iznos od 194.586,00 kuna. Kako je uvodno naglasio gradonačelnik dr. Ante Županović, riječ je o prvoj Strategiji našega grada od 1990.g. „U razgovorima s brojnim gospodarstvenicima, potencijalnim investitorima često nam se postavi pitanje o postojanju strategije, kao i o viziji razvoja grada; naravno da viziju imamo- razvoj zone Podi, turistički razvoj uz kulturni turizam, ekologija i obnovljivi izvori energije……., no bilo je potrebno to i pretočiti u službeni dokument koji bi u konačnici morao biti konsenzus svih nas koji

  26.05.2011. 14:19h


Osnivanje studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku i dalje otvorena opcija

Iz Ureda Ravnateljice Instituta Ruđer Bošković, u kojem je danas održan sastanak na temu osnivanja Studija energetike i zaštite okoliša sa sjedištem u Šibeniku, poslano je priopćenje medijima koje prenosimo u cijelosti:
""Pripreme za osnivanje studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku intezivno se nastavljaju zaključak je radnog sastanka održanog danas na Institutu Ruđer Bošković. Na poziv ravnateljice Instituta dr. sc. Danice Ramljak sastanku su nazočili članovi inicijativnog odbora za osnivanje šibenskog studija uz nazočnost šibenskog župana g. Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika dr.  Ante Županovića, zamjenika gradonačelnika Franka Vidovića  i predsjednika gradskog vijeća gdina Gorana Grguričina. 

  25.05.2011. 18:48h


Novoizabrani ravnatelj Torjanac u Šibeniku

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Petar Baranović sastali su se danas s novoizabranim ravnateljem Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Markom Torjancem, kojem je ovo prvi službeni posjet Šibeniku nakon potvrde izbora od strane Gradskog vijeća. „Čestitam Vam na jednoglasnom izboru za ravnatelja, drago mi je da ste među nama i želim Vam mnogo uspjeha u radu. Grad, i ja osobno, Vam nećemo biti gazde, nego partneri u Vašem radu.“, kazao je uvodno gradonačelnik. Gospodin Torjanac je zahvalio na prijemu te kazao kako mu šibensko kazalište predstavlja izazov u profesionalnom smislu, jer je riječ o gradskom kazalištu koje treba obuhvatiti širok spektar umjetničkih izričaja.

  23.05.2011. 14:15h