Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Dogradonačelnik Baranović pozdravio sudionike 5. Smotre izvornog folklora Šibensko-kninske županije

Jubilarna, 5. Smotra izvornog folklora Šibensko-kninske županije „Šibeniče ti si stina“ u organizaciji Šibensko-kninske županije održala se jučer na Trgu ispred Gradske vijećnice. Na Smotri je nastupilo 12 kulturno umjetničkih društava i udruga iz naše županije i dva gostujuća: Folklorni ansambl „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića i Folklorni ansambl „Lisinski“ iz Vinkovaca. I ove godine, okupljene folklorne skupine svečanim mimohodom krenule su s Poljane do šibenske katedrale i Trga ispred Gradske vijećnice gdje se održao nastup. Prigodnim riječima, ovogodišnju Smotru folklora otvorio je zamjenik župana Zoran Smolić, koji je izrazio zadovoljstvo što su prethodne smotre folklora potakle

  15.05.2011. 08:45h


Norveški kralj Harald i Kraljica Sonja u Šibeniku

Norveški kralj Harald V. i kraljica Sonja posjetili su danas, drugog dana službenog posjeta Hrvatskoj,  Šibenik u pratnji hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Obišli su budući pomorski inovacijski centar  iNAVIS, hrvatsko-norveški projekt u koji su Norvežani uložili 20 milijuna kuna. Kralj Harald  otkrio je ploču na toj zgradi koja će ostati kao trajni spomen na norveško – hrvatsku suradnju.” Hrvatska i Norveška su zemlje s bogatom pomorskom tradicijom. Naša suradnja traje već dugo jer je veliki broj  norveških brodova izgrađen u hrvatskim brodogradilištima, a hrvatski oficiri su odavno bili u norveškoj mornarici.

  13.05.2011. 20:13h


Uređenje plaža i obale

Grad Šibenik i obrt Čavo iskopi iz Zatona potpisali su ugovor o javnim radovima na plaži i obali na Kapriju, koji glasi na 86.124,60 kuna. Radovina šetnici sjeverne uvale na otoku Kapriju, koje se izvođač obvezao izvršiti u roku od 30 dana, obuhvaćaju izgradnju potpornih zidova u dužini od 200m, kao i nasipavanje materijalom same šetnice koja će, prije svega, biti u funkciji pješačkog prolaza i pristupa domicilnih stanovnika poljskim traktorima do svojih posjeda. Šibenski obrt AQUA FABER izvodit će radove na plaži i obali u Grebaštici i Šparadićima za ukupan iznos od 59.950,20 kn o čemu je potpisan ugovor s Gradom Šibenikom, te će radove dovršiti u roku od 30 radnih dana.

  12.05.2011. 08:39h


Gradonačelnik čestitiao Dariju Šariću na sportskom uspjehu

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je Dariju Šariću čestitku na osvajanju prvnestva Europe za juniore na kojem je proglašen i MVP igračem.

""Poštovani Dario, dopusti mi da Tebi osobno, kao i Tvojim suigračima u KK Zagreb, ovim putem čestitam na osvojenom prvenstvu Europe u juniorskoj konkurenciji. Posebno me raduje činjenica da si upravo Ti izabran za MVP igrača, čime si još jednom dokazao, kao dijete šibenskih korijena, kako je Tvoj rodni grad rasadnik sportskih talenata, posebno košarkaških. Ponosni smo na Tvoje dosadašnje uspjehe i radujemo se svim budućim sportskim i životnim postignućima koji ti tek slijede. Nadam se da ćeš nam se uskoro pridružiti na postavljanju spomenika našem Draženu uz sportsku dvoranu na Baldekinu u kojoj si vjerujem i Ti postigao svoje prve košarkaške poene. ""

  11.05.2011. 15:14h


Prvo međunarodno gostovanje šibenske opere Medij

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku s operom „Medij“ G. C. Menottija ostvarilo je i svoje prvo međunarodno gostovanje u talijanskom gradu Civitanova Marche u subotu, 07. svibnja. Na poziv prijateljskog grada Civitanova, predstavnici Grada Šibenika na čelu sa gradonačelnikom dr. Antom Županovićem i autorski tim projekta predstavili su naš grad u najboljem mogućem svijetlu. U teatru“ Annibal Caro“, otvorenom davne 1872. godine, koji je smješten u prekrasnoj staroj gradskoj jezgri, Šibenčani su se predstavili operni djelom i u potpunosti oduševili sve prisutne izvedbom, ali i profesionalnošću.

  09.05.2011. 23:00h


Počeli radovi na uređenju okoliša spomenika Draženu Petroviću

Danas su započeli radovi na uređenju okoliša spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu, a temeljem ugovora potpisanog između Grada Šibenika i solinske tvrtke PLING d.o.o. Izvođač se ugovorom obvezao izvesti radove u iznosu od 197.548,50 kn + PDV, što sveukupno iznosi 242.984,65 kn , te ih dovršiti u roku od 30 kalendarskih dana. Riječ o I fazi radova na samoj lokaciji uz cestu (trokut uz cestu), koja obuhvaća pripremu i postavljanje spomenika i uređenje okoliša oko spomenika (postavljanje klupe na kojoj Dražen sjedi,hortikulturno uređenje, postavljanje granitnih kocki ispod klupe, mala fontana). Spomenik je izliven u Ljevaonici Ujević koja će, po završetku gore navedenih radova, spomenik transportirati i nadzirati njegovo postavljanje.

  09.05.2011. 11:45h


Zajedno u Klubu Šibenčana u Zagrebu

U četvrtak, 5. svibnja 2011. godine u Klubu Šibenčana u Zagrebu upriličena je književna večer i druženje. Svoje pjesme su čitale Neva Baranović, Duška Krnić. Uz pjesnikinje, korisnice Dnevnog boravka Šibenik čitale su pjesme i domaćine iznenadile šibenskim delicijama. Program je vodio Dragan Vlah. Klapa Klačarda je šibenskom pismom učinila večer posebnom.

  09.05.2011. 11:36h


Dogradonačelnik Vidović pozdravio splitske, zadarske i šibenske suce

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović primio je danas u Gradskoj vijećnici suce - članove ogranaka Udruženja sudaca Splita i Zadra, kao i šibenske suce koji su im domaćini u njihovom jednodnevnom posjetu. Dogradonačelnik Vidović im je zaželio dobrodošlicu, a Splićanima posebno čestitao Dan njihova grada - sv. Duju-zaštitnika Splita. ""Iako obavljaju vrlo odgovoran posao, suci u Hrvatskoj nažalost nisu ekvivalnetno vrednovani; zato apeliram na Vladu RH, bez obzira koju boja ona nosi, da se pozabavi ovim pitanjem, jer je jedno od najvažnijih mjerila u procjeni funkcioniranja jedne države jest stanje u njezinu sudstvu."", kazao je Vidović.

  07.05.2011. 18:58h


Gostovanje opere Medij u prijateljskom gradu Civitanova Marche

Na poziv prijateljskog Grada Civitanova Marche u subotu, 7. svibnja, će u tamošnjem kazalištu biti izvedena opera “Medij” u produkciji HNK Šibenik. Uz članove ansambla, u Civitanovu Marche večeras putuje i izaslanstvo Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom dr. Antom Županovićem. U jutarnjim satima za šibenske goste organiziran je razgled staroga dijela grada, a u 12h u gradskoj upravi Grada Civitanova Marche sastat će se gradonačelnici dr. Ante Županović i Massimo Mobili. Početak izvedbe opere Medij predviđen je za 17h, a u večernjim satima izaslanstvo i ansambl se vraćaju u Šibenik. Povelja o prijateljstvu Šibenika i Civitanova Marche potpisana je 2002. godine,

  06.05.2011. 13:26h


WELCOME TIM u Šibeniku

Welcome tim na čelu s Danielom Lackom jučer je u 18.30 sati s Kurbe Vele dojedrio u Šibenik, gdje je dovršeno ispisivanje slova ""C"" u sklopu projekta ""Najveća dobrodošlica na svijetu"". Iako je planirano uplovljavanje kajakom, jaka bura to nije dozvoljavala, pa je Welcome tim uplovio gliserom uz pratnju Šime Stipaničeva s katamaranom. Direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole dočekao je tim, te je autoru projekta uručio prigodan dar - šibensku kapu. Šibenik predstavlja polovicu od 2500 km duge rute, a slijedi jedna od najintezivnijih etapa, spuštanje kajakom niz rijeku Krku od Knina do Skradina.

  06.05.2011. 12:50h