Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Konferencijom za novinare predstavljen program posjete norveškog Kralja i Kraljice Šibeniku

Veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj nj.e. Henrik Ofstad i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su predstavnike medija upoznali s utvrđenim i konačnim programom boravka norveškog Kralja Haralda V i norveške Kraljice Sonje i Predsjednika Republike Hrvatske, 13. svibnja u Šibeniku. Nakon prve konferencije za novinare na istu temu, kada je predstavljen okvirni program, danas su mediji mogli čuti iscrpnu informaciju o II. danu visokog državnog posjeta kraljevskog para Hrvatskoj , a koji će provesti u Šibeniku. „Iznimno smo počašćeni i sretni što ćemo imati prilike ugostiti norveškog Kralja i Kraljicu i našeg Predsjednika u Šibeniku.

  05.05.2011. 15:05h


Svečano obilježena 20.obljetnica podizanja hrvatske zastave

Danas je u Nautičkom centru Prgin svečano proslavljena jubilarna 20. obljetnica podizanja hrvatske zastave kojoj je u ime Grada Šibenika nazočio zamjenik gradonačelnika Petar Baranović. Obilježen je povijesni datum, 4. svibnja 1991. god., kada se podizanjem hrvatskog stijega u krugu tadašnjeg MTRZ ""Velimir Škorpik"", poslala jasna poruka i podrška zaposlenika Remonta u stvaranju neovisne i demokratske Republike Hrvatske. Zastavu je uz pratnju Šibenske gradske straže, ponovno kao i prije 20 godina, podignuo g. Stipe Biluš, a nakon intoniranja državne himne nazočnima se obratio Predsjednik uprave NCP-a g. Goran Prgin

  04.05.2011. 14:22h


Dogradonačelnik Vidović podržao Inicijativu REKOMa

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović svojim potpisom podržao je danas Inicijativu REKOM-a koji zagovara osnivanje međudržavne [regionalne] i nezavisne komisije s mandatom utvrđivanja i javnog iznošenja činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava u nekadašnjoj Jugoslaviji , uključujući i sudbinu nestalih. Inicijativa je pokrenuta radi upozorenja vlasti i javnosti na obvezu i potrebu suočavanja s prošlošću. Tri nevladine organizacije za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo (FHP), Documenta i Istraživačko-dokumentacioni centar (IDC), pokrenule su u svibnju 2006. godine debatu o mehanizmima za utvrđivanje i kazivanje činjenica o ratnim zločinima u nekadašnjoj SFRJ.

  04.05.2011. 13:48h


Položeni vijenci uz Dan Sv. Florijana -zaštitnika vatrogasaca

Obilježavajući Dan sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, danas je ispred Vatrogasnog doma Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika, u ima Grada Šibenika zamjenik gradonačelnika Petar Baranović položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na sve tragično stradale pripadnike JVP Šibenik. Polaganjem vijenaca počast poginulim vatrogascima odali su predstavnici JVP sa zapovjednikom Volimirom Miloševićem, kao i predstavnici Šibensko-kninske županije predvođeni županom Goranom Pukom.

  04.05.2011. 11:32h


Izmiještanje trafike u Ulici Kralja Zvonimira

U sklopu radova na nogostupu u Ulici Kralja Zvonimira, koji su u tijeku, od ponedjeljka 9. svibnja, kiosk-trafika Slobodne Dalmacije kod autobusnog ugibališta nasuprot zgrade HNK u Šibeniku, bit će izmješten na Trg Palih branitelja Domovinskog rata (ispred zgrade Gradske uprave). Na ovoj lokaciji trafika će biti privremeno smještena u periodu od dva tjedna. Radove na nogostupu , temeljem potpisanog ugovora na iznos od 613.620,00 kn + PDV, što sveukupno iznosi 754.752,60 kn, izvodi stankovačka tvrtka Sarađen d.o.o. Sukladno troškovniku, nogostup će u potpunosti biti presvučen kamenim opločenjem, odnosno dolitom. Radovi su počeli 1. travnja a rok za izvođenje je 60 dana.

  04.05.2011. 09:31h


Obilježavanje Europskog dana solidarnosti među generacijama

Pod motom „Činim za drugoga – činim za svijet“ u petak, 29. travnja 2011. godine djelatnici, korisnici, suradnici i gosti programa  MOBMS-a „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“  u prostorijama Katoličkog doma biskupa Jerolima Milete obilježili su prigodnim programom Europski dan solidarnosti među generacijama.
U okvirima redovitih aktivnosti u Dnevnom boravku želimo promicati volontiranje svih generacija, posebice u ovoj 2011. Europskoj godini volontiranja. Kroz uključivanje djece u program obilježavanja osvještavamo i osnažujemo njihov osjećaj važnosti u zajednici, a našim korisnici, osobama starije životne dobi, pružamo dragocjene trenutke zadovoljstva i podrške.

  04.05.2011. 07:33h


Potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovara, Trogira, Sinja i Šibenika

Na temelju odluke gradskih vijeća gradova Vukovara, Šibenika, Sinja i Trogira jučer su u Vukovaru potpisani Sporazumi o prijateljstvu i suradnji između tih gradova. Sporazume su potpisali, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, gradonačelnik Trogira Damir Rilje i gradonačelnik Vukovara Željka Sabo. U Sporazumu stoji kako u namjeri da sudjeluju u promicanju prijateljskih odnosa i suradnje među svojim građanima, Gradovi potpisuju SPORAZUM o prijateljstvu, partnerstvu i suradnji. „U međusobnim odnosima zalagat ćemo se za uspostavu i izgradnju prijateljskih odnosa i suradnje među društvenim, kulturnim, znanstvenim, obrazovnim,

  03.05.2011. 09:07h


Informacije za kazališnu pretplatu u sezoni 2011 / 2012.

Posljednja ovosezonska pretplatnička predstava je ""ČARUGA"" koju će 10. svibnja 2011. izvesti HNK Zagreb. Dosadašnji pretplatnici kazališnu pretplatu za sljedeću sezonu mogu potvrditi najkasnije do 15. svibnja 2011. u uredu Propagande HNK Šibenik. Uplate dosadašnjih pretplatnika primamo do 1. lipnja 2011. kada ćemo neplaćena i slobodna mjesta prepustiti novoupisanim pretplatnicima koji se mogu predbilježiti u Propagandi HNK Šibenik svakog dana od 9 do 13 sati ili mailom blagajnakazaliste@hotmail.com ili na telefon 212 473. Uplatu pretplate omogućavamo i u dva obroka.

  02.05.2011. 13:31h


Gradonačelnik Županović potpredsjednik Hrvatske udruge povijesnih gradova

Osnivačka skupština Hrvatske udruge povijesnih gradova, kojoj su nazočili i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović, održana je danas u Dubrovniku. Skupštinom je predsjedao gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, a sudjelovao je generalni tajnik Europske udruge povijesnih gradova i regija Brian Smith, uz predstavnike 16 hrvatskih gradova. Ispred Grada Dubrovnika na osnivačkoj skupštini sudjelovali su još i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Ana Hilje Čagalj i predsjednica Destinacijskog managementa Pave Župan Rusković. Za predsjednika Udruge izabran je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, a potpredsjednici su gradonačelnik Šibenika Ante Županović i dogradonačelnik Karlovca Dubravko Delić.

  29.04.2011. 14:40h


Osvrt gradonačelnika na jučerašnje medijske istupe HSLS-a i ŠGF-a

Na kraju današnje sjednice Gradonačelnikovog kolegija gradonačelnik dr. Ante Županović se osvrnuo na jučerašnji koordinirani medijski istup, bolje rečeno napad, HSLS-a i Šibenskog građanskog foruma (ŠGF-a), a vezano uz projekt G2 na poluotoku Oštrica koji uključuje gradnju golf-terena. Gradonačelnik je uvodno kazao kako inače nema običaja bilo kome replicirati izjavama u medijima, niti u takvim slučajevima sazivati konferencije za novinare kako bi nekome odgovarao, jer jedini kojima je odgovoran i kojima treba odgovarati su građani Šibenika. „Za mene i moje zamjenike ne postoje „tabu-teme“ i o ničemu ja ne prejudiciram, ali ono na što imam pravo kao gradonačelnik

  28.04.2011. 11:46h