Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana 30. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je danas 30. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je predstavio medijima Nacrt godišnjeg obračuna Proračuna Grada Šibenika za 2010. godinu s financijskim izvješćima svih proračunskih korisnika, kao i Nacrt odluke o raspodjeli rezultata za 2010. godinu. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo rezultatima koji su potkrijepljeni brojkama, jer upravo oni pokazuju da se racionalno gospodarilo i upravljalo financijama. „Iako su teška recesijska vremena, možemo biti zadovoljni; ponašali smo se odgovorno jer nisam dozvolio stvaranje novih proračunskih obveza koje ne prate prihodi.

  28.04.2011. 10:50h


Najveća dobrodošlica na svijetu u Šibeniku 5.svibnja 2011. u 19 sati!

Projekt WELCOME je realiziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i TZ uredima Šibenik, 28.4.2011. - U četvrtak 5.svibnja Welcome tim dolazi u Šibenik, gdje ćemo ih dočekati na kraju dionice Kurba Vela – Šibenik, koju će Daniel Lacko će odvoziti kajakom. U Šibeniku završava ispisivanje slova 'C'. Pozivamo sve građane da iskažu šibensku dobrodošlicu ovom timu entuzijasta koji promovira Hrvatsku kao idealnu destinaciju za sve oblike aktivnog i pustolovnog turizma. Pratite i javite se Danielu Lacku i ekipi putem web stranice www.welcome.hr, twittera na twitter.com/welcomehr i Facebook stranice facebook.com/welcomehr The World`s Biggest Welcome.

  28.04.2011. 10:39h


Zeleno svjetlo šibenskim projektima modernizacije javne rasvjete

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na sjednici održanoj 29. ožujka 2011.godine, donio je Odluku kojom je, među nominiranim projektima u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, prihvatio ponudu Grada Šibenika za projekt „Modernizacija javne rasvjete na području Grada Šibenika“, te odobrio financijsku pomoć u visini do 36% opravdanih troškova, a najviše u iznosu do 1.258.198,49 kuna. Projekt je izradio Upravni odjel za komunalnu djelatnost Grada Šibenika, a njime će biti zamijenjena živina rasvjeta natrijevom, te će se modernizirati rasvjeta glavnih prometnica (ul. Stjepana Radića i Kralja Zvonimira) koje ne zadovoljavaju kvalitetom.

  26.04.2011. 15:22h


Dogradonačelnik Vidović pozdravio sudionike 8. Međunarodnog stručnog savjetovanja Humanitarno razminiranje 2011

U hotelskom naselju Solaris jutros je otvoreno trodnevno 8. Međunarodno stručno savjetovanje Humanitarno razminiranje 2011, što ga zajednički organiziraju Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i HCR-Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o., a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Sudionike je, pored ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Zdravka Modrušana, zamjenika župana Šibensko-kninske županije Željka Šimunca, izaslanika Vlade RH ujedno i načelnika Policijske uprave Šibensko-kninske Ivice Kostanića, te izaslanika Predsjednika RH Zlatka Gareljića, u ime Grada Šibenika pozdravio zamjenik gradonačelnika Franko Vidović.

  26.04.2011. 11:42h


Tradicionalni uskršnji doručak na uskršnji ponedjeljak

Jutros je u Šibeniku, na uskršnji ponedjeljak. održan tradicionalni doručak koji, već po sedmi put zajednički organiziraju Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i Sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika Grada Šibenika. Program je započeo jutarnjom misom u katedrali sv. Jakova, nakon čega su sudinici proslave prošli Kalelargom do trga Pavla Šubića poznatijeg kao trg ispred zgrade Županije. U 10 sati i 15 minuta održan je defile Šibenske narodne glazbe, Gradske straže i šibenskih mažoretkinja. Prigodni program, kojeg su svi nazočni popratili gromoglasnim aplauzom, izvele su najmlađe sudionice - članice Etno igraonice Balarin.

  25.04.2011. 13:38h


Promocija Šibenika kao turističke destinacije

U organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika i Grada Šibenika, a u suradnji s agencijom “B1 PLAKATI”, 10.travnja je započela jednomjesečna medijska kampanja promocije grada Šibenika na domaćem tržištu.“U želji da se promoviramo širokoj ciljnoj skupini, na području grada Zagreba postavljen je ukupno 61 plakat, od čega je 45 plakata postavljeno na oglasnim površinama u javnom prijevozu, te 16 na oglasnim površinama u trgovačkom centru Garden mall.“, naglašava direktor Ureda TZ Grada Šibenika Dino Karađole. Kampanja pod nazivom “Zavirite u Šibenik” ima za cilj pokazati bogatu turističku ponudu grada Šibenika, te ga promovirati kao idealnu destinaciju za godišnji odmor.

  22.04.2011. 09:40h


Program ""Kultura 2007 - 2013""

Informativna radionica o EU projektima u kulturi pod nazivom Program „Kultura 2007 - 2013“ održana je 20. travnja 2011. u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“. Riječ je o predstavljanju programa „EU Kultura 2007. - 2013.“ čiji je cilj uspostavljanje unapređenja zajedničkog europskog kulturnog prostora i razvijanje aktivnosti suradnje kulturnih djelatnika iz zemalja članica Programa s ciljem poticanja na stvaranje europskog državljanstva.

  21.04.2011. 12:15h


Sastanak uoči početka turističke sezone

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Petar Baranović, održali su danas sastanak s predstavnicima Turističke zajednice Grada Šibenika i svim službama koje rade na pripremi turističke sezone, s obzirom da su uskršnji blagdani, koji se smatraju i službenim početkom sezone, pred nama. Sastanku su tako nazočili predstavnici: Policijske uprave Šibensko-kninske, Čistoće, Zelenila, Lučke kapetanije, Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika, Udruge turističkih vodiča, Udruženja obrtnika Šibenik, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Gradskog parkinga, Autotransporta Šibenik, mjesnih odbora Žaborića, Zablaća, Jadrije, Zatona, Rasline

  20.04.2011. 13:32h


Forumom za Šibenčane koji je danas održan u Gradskoj knjižnici, završen je prvi ciklus edukativnih događanja Gradske čistoće.

Susret s građanima obilježio je početak aktivnosti kojima Čistoća želi potaknuti i uključiti stanovnike Županije u sustav gospodarenja otpadom s naglaskom na odvojeno prikupljanje i recikliranje. Tijekom svibnja uslijed će forumi u Drnišu, Vodicama, Kninu i Skradinu. Uz forume za građane, nakon medija, nevladinih druga, predškolskih i školskih ustanova te institucija lokalne samouprave, tijekom svibnja krenut će se s drugim ciklusom radionica za razne sektore gospodarstva poput turizma i proizvodnih djelatnosti u Županiji. Izgradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac jedna je od tema koja zaokuplja pažnju građana Šibenika već dulje vrijeme.

  20.04.2011. 07:16h


Herfordski tenisači tradicionalno u Šibeniku

Zamjenik gradonačelnika Petar Baranović primio je danas u Gradskoj vijećnici mlade tenisače i vodstvo Teniskog kluba Herford iz prijateljskog Okruga Herford iz Njemačke. Ovo je već osma godina kako članovi kluba kao i njihove obitelji dolaze u Šibenik na svoje proljetne pripremi i odmor oko Uskrsa i uskršnjih blagdana. Ove godine smješteni su u hotelu „Andrija“ hotelske kuće „Solaris“ i kako ističu jako su zadovoljni ponuđenim, a iznimno zadovoljni i vremenskim uvjetima koje ih ove godine prate kako bi mogli kvalitetno trenirati, ali i razgledati kulturne i prirodne ljepote našega grada i kraja. Upućujući riječi dobrodošlice dogradonačelnik Baranović istakao je dugogodišnje veze s

  19.04.2011. 11:56h