Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Susjedi iz BIH po iskstvo i umrežavanje došli u Šibenik

U utorak 05.04.2011. tvrtka Podi Šibenik ugostila je skupinu od 25 predstavnika razvojnih agencija, te lokalne i regionalne uprave. Posjet je za cilj imao razmjenu iskustava i znanja , ali i umrežavanje koje je jako korisno za buduće zajedničke EU projekte. U sklopu posjeta predstavnici Podi Šibenik d.o.o. ( Jakov Terzanović , Matija Bumbak i Ivan Pašalić ) održali su prezentacije o zoni Podi , iNavis projektu i Poduzetničkom Inkubatoru, te odveli delegaciju u posjet zoni Podi i razgledavanje pogona Zagrebmontaže. Osim potencijalnih poslovnih suradnji ovaj posjet je imao i izuzetnu ulogu u promociji Grada Šibenika, te je ostavio je dubok dojam na sudionike studijskog putovanja.

  07.04.2011. 09:53h


Akcije mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi stanovnicima Žirja, Kaprija i Zlarina

U okviru djelatnosti programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ u suradnji s Patronažnom službom Doma zdravlja Šibenik organizirane su 25. i 30. ožujka 2011. godine akcije mjerenja krvnog tlaka i razine šećera korisnicima Programa, ali i ostalim zainteresiranim stanovnicima otoka Žirja i Kaprija. Akcije su aktivnim sudjelovanjem pomogle i medicinske sestre koje rade na tim otocima. Akcijama se odazvao veliki broj otočana.

  07.04.2011. 08:13h


Uređuju se plaže i obala

Grad Šibenik i tvrtka BEMIX d.o.o. iz Grebaštice Donje potpisali su ugovor o javnim radovima u vidu nabave tucanika za potrebe mjesnih odbora Grebaštice i Žaborića, a za uređenje plaža u navedenim mjestima; i to za plažu Gaj u Žaboriću i Dumići u Grebaštici. Ugovor je sklopljen na iznos od 63.000,00 kn + PDV, što sveukupno iznosi 77.490,00 kn, a izvođač se obvezao radove izvršiti u roku od 30 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Potpisan je i ugovor s tvrtkom Lineta d.o.o., iz Šibenika, za nabavu panoa na pomorskom dobru kojima se regulira ograničenje brzine u kanalima i uvalama. Lokacije na kojima će panoi biti postavljeni su: rt. Galešnica u Grebaštici, kamp u Šparadićima, rt Gaj u Žaboriću, rt Burnji Turanj, sv. Nikola, mulo istočno od kampa Martinska,

  06.04.2011. 14:30h


Dopis ŽUCu vezano uz čvor Meterize

Vezano uz projekt rekonstrukcije čvora Meterize, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je dopis Županijskoj upravi za ceste u kojem navodi kako se temeljem izdane lokacijske dozvole ne može započeti s građenjem, već je potrebno ishoditi potvrdu glavnog projekta prema odredbama Zakona o prostornom uređenju i gradnji. „U glavnom projektu potrebno je prikazati i opisati način sanacije postojeće infrastrukture i prometnica koje neće biti u funkciji, te način uređenja zelenih površina i pokosa koji su u obuhvatu predmetne rekonstrukcije.“, stoji u dopisu gradonačelnika. Inače, lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju raskrižja državnih cesta D33 i D8 sa lokalnom cestom L65058 u Šibeniku –

  05.04.2011. 14:41h


Još transparentnija javna nabava

Radi transparentnosti postupka javne nabave, a u sklopu pregovora o pristupanju RH Europskoj uniji, Vlada Republike Hrvatske je na svojoj sjednici od 17. ožujka 2011., donijela odluku, tj. Zaključak, kojim se utvrđuje obveza svih tijela javne vlasti, koja su dužna postupati po Zakonu o javnoj nabavi, podatke o sklapanju i izvršavanju ugovora o javnoj nabavi iz svoje nadležnosti ustrojiti i objaviti, u formi tzv. Pregleda ugovora, na svojim internetskim stranicama. Grad Šibenik će postupiti po navedenom Zaključku te će sve podatke uz postupke javne nabave ažurirati svakih šest mjeseci i to u već postojećoj rubrici „Javna nabava“ na www.sibenik.hr.

  04.04.2011. 12:46h


Potpisan ugovor o najmu EKO WC kabina

Grad Šibenik je sklopio ugovor s tvrtkom Verteks d.o.o. iz Bibinja  za sezonski najam pokretnih EKO WC kabina na lokacijama Brodarica-Rezalište, Jadrija-zapadna plaža, Jadrija-centar, Žaborić-Jasenovo, Žaborić-Centar i Grebaštica-Banovci. Najam je ugovoren za razdoblje 01. lipnja do 15. rujna 2011. Na iznos od 48.216,00 kuna. U cijenu najma uračunato je: opremanje kabine (dezinfekcijska tekućina za spremnik fekalija, toaletni papir), doprema (dovoz, postavljanje i odvoz kabina te, zaključno čišćenje i dezinfekcija kabina) i generalno crpljenje i čišćenje kabina dva (2) puta tjedno, tj. minimalno osam (8) puta mjesečno.

  01.04.2011. 12:24h


Nastavak radova na uređenju trotoara

U ponedjeljak 4. travnja počinju radovi na pripremi gradilišta za uređenje nogostupa u Ulici Stjepana Radića i na početku Ulice Kralja Zvonimira (na potezu od Vanjskog točnije križanja s Put Gimnazije-uz zgradu Croatia osiguranja- do samoposluge Kerum) . O tome je potpisan  i ugovor između Grada Šibenika i  stankovačke tvrtke Sarađen d.o.o. na iznos od 613.620,00 kn + PDV, što sveukupno iznosi 754.752,60 kn. Ugovorom se izvođač obvezao radove započeti u roku od 7 kalendarskih dana od dana potpisa ugovora, što se smatra periodom uvođenja u posao, te radove izvršiti u roku od 60 kalendarskih dana od dana početka radova.

  01.04.2011. 08:50h


Premijera igrokaza „Vježbe, oli ti gimnastika“

U četvrtak, 24. ožujka 2011. godine u 18.00 sati u Katoličkom domu biskupa Jerolima Milete premijerno je izveden igrokaz „Vježbe oli ti gimnastika“. Neva Baranović autorica je teksta, napisanog za malu dramsku radionicu koja djeluje u Dnevnom boravku Programa MOBMS-a.

  01.04.2011. 08:21h


Kreativna radionica „U susret proljeću“

U utorak, 22. ožujka 2011. godine u prostorijama Slovenske kulturne udruge dr. France Prešern, korisnici Dnevnog boravka i sekcija kulturne udruge „Pridne roke“ zajedno su oblikovali tulipane u tehnici origami. Oblikovani cvijet prijateljstva postao je i znak buduće suradnje u kreativnim radionicama.

  01.04.2011. 08:19h


Čestitka veleposlanici Grabar-Kitarović

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je čestitku veleposlanici Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama Kolindi Grabar-Kiratović na izboru na visoku dužnost pri NATOu. 
""Poštovana gospođo Grabar-Kitarović,  
dopustite mi da Vam ovim putem, u svoje osobno ime, kao i u ime mojih zamjenika Franka Vidovića i Petra Baranovića, ali i svih građana Grada Šibenika, čestitam na izboru  na visoku dužnost pomoćnice Glavnog tajnika Sjevernoatlantskog saveza za javnu diplomaciju. Iznimno je to priznanje prije svega Vama, ali i čitavoj hrvatskoj diplomaciji i hrvatskoj državi uopće.

  31.03.2011. 09:10h