Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika nazočilo je svih 26 vijećnika što je konstatirano prozivkom na početku sjednice. Vijećnička pitanja otvorena su pitanjem, odnosno prijedlogom, vijećnice Anite Škugor-Kodžoman (HDZ) vezano uz palače u starom dijelu Grada, kojim predlaže da Grad uredi vanjske djelove fasada. Što se tiče autobusnih čekaonica, vijećnica pita što je s njihovim uređenjem posebno u Brodarici, na što je pročelnik Josip Živković naglasio kako su potrebe gotovo svih mjesnih odbora i gradskih četvrti u tom smislu iste, te kako Grad vodi računa o navedenom problemu, dok je za fasade kazao kako je riječ  o velikim sredstvima za koja nam je potrebna potpora države ili nekih drugih izvora.

  30.03.2011. 14:43h


Počeli radovi na kanalizacijskom kolektoru i vodoopskrbnom sustavu u Crnici

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, u pratnji svojih zamjenika Franka Vidovića i Petra Baranovića, te u nazočnosti zamjenika župana Željka Šimunca, direktora Vodovoda i odvodnje Šibenik Frane Malenice, direktora VGO Split Anđelka Drnasa i direktora Sarađen d.o.o. Marka Sarađena,  obišao je lokaciju na kojoj se odvijaju radovi na izgradnji GLAVNOG KANALIZACIJSKOG KOLEKTORA I VODOOPSKRBNOG CJEVOVODA CRNICA- DIONICA „TEF“ - UVALA PEKOVAC U ŠIBENIKU. Radovi obuhvaćaju izgradnju mješovitog kanalizacijskog kolektora i izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda u dužini od 1000m,

  28.03.2011. 12:06h


Održan sastanak u vezi problematike ATP-a

Na zahtjev povjerenice sindikata prometa i veza Spomenke Bošnjak, predstavnika radnika u Nadzornom odboru Nevena Spahije, predsjednika Radničkog vijeća Damira Labora, povjerenika sindikata vozača i prometnih radnika Davora Gulina i direktora Autotransporta d.d. Josipa Burazera Paveškovića danas je Uredu gradonačelnika održan sastanak, a radi očitovanja Grada Šibenika o realizaciji i planu restrukturiranja ATP-a. Gradonačelnik je kazao kako će Grad Šibenik ponoviti zahtjev Ministarstvu financija da se dug ATP-a preimenuje u vlasnički udjel Grada Šibenika u tvrtci, te da se onda s te pozicije počne rješavati probleme funkcioniranja ATP-a.

  24.03.2011. 13:02h


Dovršetak radova na zgradi Vatrgasnog doma na Zlarinu

Uprava za otočni i priobalni razvoj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture odobrila je Gradu Šibeniku sredstva za sufinanciranje dovršetka izgradnje vatrogasnog doma na otoku Zlarinu u iznosu od 400.000,00 kuna. Riječ je o sredstvima predviđenim Programom usmjeravanja i rasporeda sredstava za otoke i priobalje u 2011.godini, a koja su planirana u Državnom proračunu Republike Hrvatske. Ugovor o sufinanciranju  supotpisali su ministar mora, prometa  i infrastrukture Božidar Kalmeta i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović. Temeljem ugovora Grad Šibenik se obvezao provesti postupak javne nabave za izvođača radova na uređenju zgrade, te o svim fazama izvođenja radova, kao i o načinu utroška navedenih sredstava izvijestiti Ministarstvo.

  24.03.2011. 08:27h


Konferencijom za novinare u Zagrebu najavljen TERRANEO

Od 9. do 13. kolovoza, u Šibeniku će se održati glazbeno-ekološki festival 'Terraneo"", koji će, uz raznovrsni glazbeni program s puno privlačnih izvođača poput skupina The National i The Fall, ponuditi mnoštvo sportsko-zabavnih sadržaja, radionica, predavanja, turističkih izleta - sve uz izrazito naglašeni ekološki pristup, najavili su organizatori festivala na konferenciji za novinare u utorak Zagrebu kojoj je nazočio i šibenski dogradonačelnik Petar Baranović. Dogradonačelnik je dao punu potporu 'Terraneu', rekavši kako Šibenik ima ozbiljne ambicije postati važnom turističkom i kulturnom destinacijom. „Tome će zasigurno pridonijeti ovaj poseban i osvježavajući festival koji se održava u špici sezone u srcu Dalmacije,

  23.03.2011. 14:30h


Radi sigurnosti građana uklonjeno stablo na Trgu Andrije Hebranga

Zbog negodovanja građana radi rušenja stabla cedra na Trgu Andrije Hebranga, dužni smo obrazložiti razloge zbog kojih je do navedenog zahvata došlo. Naime, u tijeku radova na uređenju javnih površina na Trgu Andrije Hebranga iza “ležećeg nebodera“ došlo je do rušenja stabla cedra iako je prvotno bilo u planu stablo sačuvati. U prilog tom navodu ide i činjenica da su iskopi izvedeni s minimalnim dubinama do cca 20 cm, te malim strojem za iskope. S obzirom da je trebalo izvesti minimalne dubine iskopa koje su nužne kako bi se mogla navedena površina asfaltirati, došlo je (unatoč, ponavljamo, malim dubinama iskopa) do ogoljenja žila stabla.

  23.03.2011. 09:44h


Obnova prometne signalizacije ispred vrtića Kućica i Pčelica

Radi izvođenja radova na obnovi prometne signalizacije ispred vrtića “Kućica” i “Pčelica”, molimo građane da u četvrtak 24.03. 2011. godine ne parkiraju svoja vozila u Ulici Stjepana Radića 54, u vremenskom periodu od 07:30 do 16:00. Suprotno navedenom, sva zatečena vozila bit će uklonjena o trošku vlasnika.

  23.03.2011. 09:10h


Nova prometna regulacija u Istarskoj ulici i Putu Vuka Mandušića

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović donio je odluku (Zaključak) o uspostavi jednosmjernog prometa unutar gradske četvrti Građa na području grada Šibenika i to Istarskom ulicom i Ulicom Put Vuka Mandušića. U naravi, riječ je o nerazvrstanim prometnicama kojima upravlja Grad Šibenik, a nova regulacija počet će se primjenjivati od 1. travnja 2011. Promet se regulira jednosmjerno u smjeru istoka, ulaz iz smjera Ulice Kralja Zvonimira (D33), izlaz u smjeru Šubićevca Ulica Put Gimnazije (L65058). Regulacija će se izvršiti postavljanjem prometnih znakova vertikalne i horizontalne signalizacije (zabrane prometa u jednom smjeru i cesta s jednosmjernim prometom p.z.B04 i C06).

  23.03.2011. 08:54h


Izvšena primopredaja zgrade u krugu vojarne Bribirskih knezova

Danas je u vojarni Bribirskih knezova izvršena službena primopredaja nekretnine namijenjene realizaciji projekta iNavis, a temeljem Odluke Povjerenstva za imovinu Vlade Republike Hrvatske od 3. veljače 2011.g. Primopredaju je izvršilo mješovito Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva obrane, predstavnika Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske i predstavnika Grada Šibenika. Predmet primopredaje je nekretnina k.č. br. 4523/23,  površine 8458 m2. Nakon primopredaje sačinjen je i potpisan službeni zapisnik kojeg su supotpisali predstavnik Ministarstva obrane pukovnik mr.sci. Slavko Horvat i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović.

  22.03.2011. 14:45h


Ministar kulture podržao šibenske kulturne projekte

U Ministarstvu kulture održan je jutros sastanak na kojem su gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug i v.d. ravnateljica HNK Šibenik Jasenka Ramljak razgovarali s ministrom kulture Jasenom Mesićem i njegovim suradnicima o kulturnim projektima i programima Grada Šibenika koje sufinancira ministarstvo. Tom prigodom ministar Mesić je prihvatio poziv na svečano otvaranje ovogodišnjeg 51. izdanja MDF-a te naglasio kako će Ministarstvo izdvojiti 480.000,00 kuna za njegov proračun. Ministar se također obvezao, za skorog posjeta sjedištu UNESCO-a u Parizu,

  21.03.2011. 13:22h