Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Predsjednik Josipović na Večeri Šibenčana u Zagrebu

Tradicionalna Večer Šibenčana i ove je godine u zagrebačkom hotelu Westin okupila brojne zagrebačke Šibenčane, prijatelje Šibenika iz cijele Hrvatske ali i ugledne goste. U nazočnosti gradonačelnika dr. Ante Županovića, te njegovih zamjenika Vidovića i Baranovića, šibensku noć uveličali su svojim dolaskom predsjednik RH prof. dr. Ivo Josipović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem. Gradonačelnik Ante Županović je u ime Grada Šibenika pozdravio sve štovatelje Šibenika i upoznao ih s aktualnim trenutkom u Šibeniku i projektima koji su u tijeku.

  21.03.2011. 11:49h


Tri nova seta pozemnih kontejnera u staroj gradskoj jezgri

Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na svojoj sjednici od 11. ožujka 2011., donio je Odluku o sufinanciranju troškova nabave i ugradnje tri kompleta podzemnih kontejnera za komunalni otpad u staroj gradskoj jezgri Grada Šibenika u iznosu od 446.000,00 kuna, odnosno 40% ukupno procijenjene investicije nabave. Zahtjev za sufinanciranje ovog projekta podnio je Grad Šibenik na adresu Fonda i to za nove tri lokacije (ispred Peškarije, ispred dućana u Docu i kod groblja sv. Ane), te je prema prikupljenim ponudama procijenjena vrijednost nabave 1.115.357,85 kuna, od čega će Fond „pokriti“ 40% iznosa dok će preostalih 60% osigurati Grad Šibenik.

  18.03.2011. 09:51h


Odabrani radovi na natječaju likovnih i literarnih radova

Državna uprava za zaštitu i spašavanje, provela je natječaj za likovne i literarne radove učenika osnovnih škola iz Republike Hrvatske, na temu: Katastrofe, zaštita i spašavanje.U Šibensko kninskoj županiji se uključio dio osnovnih škola i dostavilo učeničke radove Povjerenstvu koje se sastalo 17. ožujka. Odabrane radove će proslijediti Republičkom povjerenstvu kako slijedi po kategorijama: za likovne radove  od I do IV raz., Matej Peran (IIId OŠ Vidici), Matilda Klanjčić (Ib Katolička OŠ) Mateo Balošić (IVa OŠ Domov. Zahvalnosti Knin), od V do VIII raz., Nika Fantulin (VIIa OŠ F.Vrančića), Viktorija Lokas (VIIa OŠ F.Vrančića), Stipe Brajković (VII a OŠ F.Vrančića) za literarne radove

  17.03.2011. 15:00h


20 godina Mandolinskog orkestra Krešimir

Sinoć je u HNK Šibenik održan svečani koncert u povodu 20. obljetnice djelovanja Mandolinskog orkestra „Krešimir"" pod stručnim vodstvom Mate Višića. Mandolinski orkestar 'Krešimir' dobitnik je visokih priznanja na brojnim festivalima , a 2000. g. na festivalu IMOTA dobio je i Grand prix kao apsolutni pobjednik. Pod geslom „Glazbom protiv droge“ i predanim radom svoga voditelja Mate Višića, koji sav posao radi bez naknade, Mandolinski orkestar proglašen je i najmuzikalnijim orkestrom na IMOTI radi iznimno 'mandolinskog ' zvuka. kazao je Bubica. Mate Višić je za svoj izniman rad dobio i nagradu Grada Šibenika 2010.g., kao i posebno priznanje ministra kulture.

  17.03.2011. 10:37h


Nova predstava u produkciji HNK Šibenik

Na konferenciji za novinare u HNK- u Šibenik danas je predstavljena nova vlastita produkcija ove kazališne kuće. Riječ je o dramskom tekstu ""Kontrakcije"" mladog engleskog autora Mikea Bartletta, koji je prevela redateljica predstave Nenni Delmestre, pa će šibenska premijera biti ujedno i hrvatska praizvedba. "" Kontrakcije"", inače praizvedene u londonskom Royal Courtu 2008. godine, drama su koja progovara o nehumanosti korporacijskog kapitalizma i neoliberalizma u kojem je privatni život zaposlenika potpuno u rukama korporacije za koju rade. Uz redateljicu, šibenskoj su se javnosti danas predstavili i dramaturg predstave Jasen Boko,

  16.03.2011. 12:28h


Cantus ansambl održao koncert u HNK Šibenik

Članovi Cantus ansambla uz solisticu Martinu Gojčetu Silić i pod ravnanjem maestra Berislava Šipuša sinoć su Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održali koncert u sklopu koncertne sezone. Na koncertu su izvedena djela B. Papandopula ( 20. obljetnica smrti), C. Debussya i G. Mahlera ( čiju 100. obljetnicu smrti obilježavamo ove godine). Članovi ansambla su: Ivan Novinc, koncertni majstor i 1. violina, Mislav Pavlin, 2. violina, Tvrtko Pavlin, viola, Jasen Chelfi, violončelo, Nikša Bobetko, kontrabas, Dani Bošnjak, flauta, Branko Mihanović, oboa, Davorin Brozić, klarinet, Danijel Martinović, klarinet, Ricardo Luque Perdomo, fagot, Bánk Harkay, rog, Srebrenka Poljak, klavir, Filip Fak,

  16.03.2011. 11:36h


Olujno jugo u Šibeniku

Kako je i najavljeno, danas u Dalmaciji, pa tako i u Šibeniku puše jako i olujno jugo. Ciklona koja nam je stigla nije bezazlena što potvrđuje i slika sa šibenske Poljane gdje je vjetar srušio i nekoliko propisno parkiranih skutera.

  16.03.2011. 11:25h


Predsjednica Vlade u Šibeniku-obilježen početak radova na rekonstrukciji i dogradnji gata Vrulje

Danas je u šibenskoj luci predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, u nazočnosti ministara Đure Popijača, Božidara Kalmete, Branka Bačića, zatim župana šibensko-kninskog Gorana Pauka, zastupnika u Hrvatskom saboru, državnih tajnika u Vladi RH, gradonačelnika i načelnika gradova i općina s područja naše županije,  svečano obilježila početak radova na rekonstrukciji i dogradnji gata Vrulje. Riječ je o projektu modernizacije infrastrukture šibenske luke, čime će pomorsko-putnički promet u Šibeniku biti podignut na visoku razinu; i to kako domaći linijski promet prema otocima, tako i međunarodni pomorski promet.

  15.03.2011. 14:22h


Obilježen Međunarodni dan socijalnog rada

U povodu 15. ožujka Međunarodnog dana socijalnog rada Udruga socijalnih radnika Šibensko-kninske županije predstavila je danas svoj rad na promotivnim štandovima na trgu ispred kazališta. Dijeleći brošure, plakate i promidžbeni materijal, te predstavljajući uratke štićenika Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac i Centra za rehabilitaciju Roman obitelj, te kroz razgovor, šibenske socijane radnice informirale su javnost o ulozi svoje profesije i djelatnosti socijalne skrbi u poboljšanju kvalitete života u zajednici. Čestitajući im njihov dan i zahvaljujući im na predanosti njihovom životnom pozivu  gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović obišao je promo-štandove te time podržao akciju i uopće afirmaciju socijalnog rada u zajednici.

  15.03.2011. 11:14h


Održana 29. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je jutros 29. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija  na kojoj je raspravljeno i utvrđeno niz akata. Pod 1. točkom Dnevnog reda Franko Vidović je obrazložio potrebu donošenja Odluke o ustrojstvu Gradske uprave Grada Šibenika te kazao kako se Odluka donosi u cilju efikasnijeg rada gradske uprave i novostvorenih okolnosti približavanja RH i skorog priključenja EU, te uočenih nedostataka u organizaciji, a s obzirom na potrebu obavljanja poslova koji se odnose na poticanje razvoja gospodarstva i praćenje stanja u istom. „Zato predlažemo izdvajanje gospodarstva iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarstva u zasebni odjel

  14.03.2011. 12:31h