Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Velikom pokladnom povorkom i paljenjem Krnje na rivi završile ovogodišnje pokladne svečanosti

Velikom karnevalskom povorkom, koja je točno u 15 sati krenula s Baldekina prema Obali dr. Franje Tuđmana, počela je završnica ovogodišnjih šibenskih pokladnih svečanosti- U povorci je sudjelovalo oko tisuću djece i mladih iz šibenskih vrtića, osnovnih i srednjih škola te brojnih građanskih udruga. Prigodan program i suđenje Krnji održan je na obali ispred zgrade Županije, na Trgu Pavla Šubića I. Nakon suđenja, Krnje je uz pomoć članova motociklističkog kluba ""Galeb"", a pod budnim okom šibenskih vatrogasaca, spaljen i bačen u more. Ples pod maskama nastavljen je na Trgu Pavla Šubića I uz nastup šibenske grupe ""Orange"".

  08.03.2011. 18:49h


Radovi na cesti Dubrava - Podi otvoreni bez predstavnika Grada Šibenika

Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović oštro je reagirao na činjenicu da su danas, u nazočnosti župana Šibensko-kninske županije, ravnatelja ŽUC-a, te brojnih predstavnika medija otvoreni radovi na izgradnji ceste Dubrava-Podi. „Ne samo da cesta prolazi preko teritorijalnog područja Grada Šibenika već je i spoj između Grada i Gospodarske zone Podi kojom upravlja tvrtka u vlasništvu Grada Šibenika. Osim toga Grad Šibenik sufinancirao je otkup zemljišta s 50% ukupnih sredstava i preuzeo na sebe obvezu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Također, Grad Šibenik će sudjelovati s 25% u ukupnim sredstvima u izgradnji navedene ceste.""

  08.03.2011. 14:10h


Dogradonačelnici cvijećem čestitaju Dan žena

U povodu 8. ožujka – Međunarodnog dana žena, zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović čestitaju svim ženama njihov dan. Tom prigodom na šibenskim ulicama svojim sugrađankama uručivat će cvijet gerbera, a u 9,30 sati gerbere će darivati  na Poljani kod HNK.

  08.03.2011. 09:06h


Najstarijoj sugrađanki danas 106. rođendan

Gospođa Ljubica Lončar naša najstarija sugrađanka danas je proslavila 106. rođendan. Rođena na današnji dan 1905. god. kod Siverića, ova dugovječna i još uvijek vitalna baka danas je u društvu zamjenika gradonačelnika Petra Baranovića i župana Gorana Pauka, predstavnika brojnih medija, rodbine i susjeda, simboličnim rezanjem torte proslavila svoj „veliki“ rođendan. Uz rođendanske čestitke kojima su baki Ljubici zaželjeli dobro zdravlje dogradonačelnik i župan uručili su joj cvijeće i prigodne darove.

  07.03.2011. 13:26h


Maškare nakratko zatvaraju promet na rivi

Zbog održavanja pokladnih svečanosti u utorak, 8. ožujka 2011. god. od 15 do 18,30 sati bit će zatvoren promet na šibenskoj rivi (Obala dr. Franje Tuđmana). Pozivaju se građani koji parkiraju svoja vozila na području Peškarije i Doca, a moraju ih koristiti, da ih izmjeste prije zatvaranja ceste.

  07.03.2011. 11:26h


Gradonačelnik na otvorenju IV Sajma poslova

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sudjelovao je danas na svečanom otvorenju Sajma poslova u trgovačkom centru „Dalmare“ koji po četvrti put organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Šibenik, čiji je cilj izravna komunikacija između onih koji traže posao i poslodavaca.  Pozdravne riječi uputili su g. Luka Petrina, pročelnik HZZ PS Šibenik, dr. Ante Županović, gradonačelnik i g. Zoran Smolić, zamjenik župana Šibensko-kninske županije. Pozdravljajući nazočne gradonačelnik je istaknuo da se nada kako će u narednim godinama sajma poslova ponuda biti veća od potražnje. Sajam je namijenjen nezaposlenima, poslodavcima, učenicima, maturantima, studentima i svima koji žele mijenjati svoju karijeru te se žele upoznati s tržištem rada.

  03.03.2011. 13:28h


Gradonačelnik na sastanku Radne skupine za sustav lokalne samouprave Udruge gradova u RH

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjeluje danas u radu Radne skupine za sustav lokalne samouprave Udruge gradova u Republici Hrvatskoj koja se sastala u Zagrebu. Kako bi što kvalitetnije zagovarala stvarne interese i prijedloge gradova u okviru vladine Radne skupine za decentralizaciju i teritorijalni preustroj, te izradila svoja stajališta vezana uz buduću decentraliziranu lokalnu samoupravu, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj je u mjesecu siječnju 2011. godine intenzivirala rad navedene Radne skupine. Na sastanku održanom 26. siječnja 2011. godine u Zagrebu izabran je voditelj skupine i utvrđeni su njeni zadaci, među kojima:

  02.03.2011. 12:48h


Održani izbori za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Šibenika


Zbirni rezulati
U nedjelju, 27. veljače 2011. god. održani su izbori za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Prema prvim neslužbenim rezultatima koje je objavilo Izborno povjerenstvo na izbore je izašlo 22,13% građana.
Prve neslužbene rezultate možete pogledati ovdje.

  28.02.2011. 14:51h


Osnivačka sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije

Zamjenik gradonačelnika Petar Baranović sudjelovao je na Osnivačkoj sjednici Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije održanoj 24. veljače 2011., a koje se osnovalo u sklopu projekta ""Lokalno partnerstvo za zapošljavanje, faza 3"", financiran iz IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) ""Razvoj ljudskih potencijala"". Nakon pozdravnih riječi župana i glavne projektne savjetnice Cleofe Guardigli pročelnik šibenske Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Luka Petrina predstavio je Projekt koji za cilj ima smanjiti nezaposlenost i ""prijetnje"" od nove nezaposlenosti.

  28.02.2011. 13:10h


Djeca „vladaju“ gradom

Šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović u subotu je, točno u podne ispred Gradske vijećnice, predao „ključeve grada“ dječjoj gradonačelnici Nikolini Vukičević. Time je započela dječja vlast koja će  u Gradu Šibeniku-Gradu prijatelju djece i Međunarodnog dječjeg festivala, trajati do 8. ožujka.
U organizaciji Grada Šibenika i Društva naša djeca Šibenik velika povorka malih maškara iz svih dječjih vrtića u pratnji svojih odgojiteljica, krenula je predvođena Šibenskom narodnom glazbom s trga kod HNK, preko Poljane uz Perivoj Roberta Visiania, obalom do Trga Republike Hrvatske, gdje se održala svečanost predaje „ključa grada“ koju su popratili brojni građani.

  28.02.2011. 10:03h