Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Otvoreno novouređeno igralište i okoliš OŠ Jurja Dalmatinca

U nazočnosti ravnatelja Osnovne škole Jurja Dalmatinca Natka Duvnjaka, kao i profesora i zaposlenika škole, predstavnika OKK Dražen Petrović i malih košarkaša, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović otvorili su jutros novouređeno igralište uz školu. Otvarajući igralište gradonačelnik je naglasio:  „Unatoč teškoj financijskoj situaciji koja se izravno reflektira i na gradski proračun, sredstva namijenjena dječjim sadržajima su naša zadnja crta obrane. Kao grad prijatelj djece i nadalje ćemo intenzivno raditi na uređenju igrališta za našu djecu i mlade.“ Dogradonačelnik Vidović je zahvalio OKK Dražen Petrović na donaciji dvaju koševa vrijednosti cca 30.000,00 kuna.

  24.02.2011. 11:11h


Održana 10. sjednica Vijeća TZ Grada Šibenika

Na danas održanoj 10. sjednici Vijeća Turističke zajednice Grada Šibenika, kojoj je predsjedao gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, prihvaćeno je godišnje Financijsko izviješće za 2010 i  Izviješće o obavljenom nadzoru rada. Također, je donesena i  Odluka o  prihvaćanju Izviješća o radu turističkog Ureda i radu direktora turističkog Ureda kao i Zaključak da se povećanje od 21 % u 2010. godini, koje je rezultat velikog rada svih subjekata u turizmu,  marketinški promovira kao uspjeh Šibenika kao značajne turističke   destinacije. Jednoglasno je izabran i prospekt tvrtke Media in,kao najkvaliltetnije rješenje po kriterijima zadanim u natječaju.

  22.02.2011. 15:24h


Ugovor Ministarstva i Grada o sufinanciranju izgradnje OŠ Meterize

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i gradonačelnik Grada Šibenik dr. Ante Županović potpisali su Ugovor o sufinanciranju radova na izgradnji objekta Osnovne škole Meterize, a kojim se reguliraju međusobni odnosi između Ministarstva i Grada. Ugovorom se Ministarstvo obvezalo u 2011.g. s pozicije CEB IV sufinancirati radove na izgradnji škole u iznosu od 4.550.000,00 kuna i to na način da se refundiraju sredstva Gradu koja, do potpisivanja Ugovora, već utrošio na plaćanje troškova navedenog projekta po provedenim postupcima nabave i zaključenim ugovorima, kao i u buduće novonastale obveze do iznosa Ugovora.

  22.02.2011. 10:08h


Uspješno gostovanje šibenske opere MEDIJ u Zadru i Zagrebu

Na sam dan zaljubljenih 14. veljače u Kazališnoj kući Zadar gostovala je šibenska opera Medij te, kako prenosi portal „e-zadar“, svi ljubitelji kazališne umjetnosti mogli su uživati u gostujućoj operi, inače žanru koji se ne može baš često vidjeti na daskama zadarskog kazališta. Pored zadarskog gostovanja, Medij je vrlo uspješno uprizoren i 16. veljače u zagrebačkom kazalištu Komedija, a izvedbi su nazočili brojni umjetnici i djelatnici u kulturi: Arsen Dedić, Vinko Brešan, Zoran Mužić, Alfi Kabiljo, Ana Lederer, Nina Kleflin, Marija Sekelez, Ozren Prohić, Saša Britvić……

  18.02.2011. 13:07h


Utvrđena lista kandidata za dodjelu stipendija Grada Šibenika


Download dokumenta
Komisija za dodjelu stipendija Grada Šibenika, postupajući po Natječaju za stipendiranje studenata od 18. siječnja  2011. godine, donijela je Zaključak o utvrđenju liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Šibenika. Na Natječaj se prijavilo ukupno 40 kandidata, te je prijava  jednog studenta odbačena jer ne ispunjava  uvjete propisane Natječajem.  Kandidati su razvrstani prema njihovim prijavama u kategorijama, te im je određen odgovarajući broj bodova. U KATEGORIJI A) - Studenti 1. godine sveučilišnih preddiplomskih studija,  integriranih i stručnih studija – neovisno o socijalnom status, pravo na stipendiju ostvaruju sljedeći kandidati: Dunja Vučenović, Toni Spahija, Barbara

  17.02.2011. 08:45h


Otvorena EE Info galerija i EE Info ured

U atriju zgrade Gradske uprave danas je otvorena EE (enrgetska efikasnost) Info galerija, dok je EE Info ured otvoren u prostorima gradske tvrtke Gradski parking d.o.o. na autobusnom kolodvoru Šibenik, na adresi Draga 14. Pozdravljajući nazočne, gradonačelnik je kazao kako je Grad Šibenik, nakon što je 15. srpnja 2010. godine potpisao Pismo namjere i Izjavu o politici energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša, čime se aktivno uključio u provedbu projekta, „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj“ (SGE projekt), u svim objektima u svom vlasništvu pružio pozitivan primjer ekološki osviještenog grada.

  16.02.2011. 13:06h


Članice Udruge turističkih vodiča grada Šibenika izbrojale 2851 skalu u staroj gradskoj jezgri

U povodu 21. veljače, Međunarodnog dana turističkih vodiča, članice Udruge šibenskih turističkih vodiča, pod vodstvom gospođe Meri Pašare Mitić, okupile su se na kamenim stepenicama ispod spomenika kralju Petru Krešimiru IV na samom ulasku u perivoj Roberta Visianija. Na skromnom obilježavanju njihovog Dana pridružili  im se i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole. Gđa Pašara Mitić je predstavila podatke koje su članice Udruge vrijedno prikupljale tijekom protekle godine, brojeći kamene stepenice u staroj gradskoj jezgri. „Na ideju smo došle ponukane podatkom da Šibenik ima najviše stepenica u Hrvatskoj,

  16.02.2011. 12:41h


Zbog nedostatka kvoruma nije održan nastavak 19. sjednice Gradskog vijeća

Za danas sazvani nastavak 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika nije održan zbog nedostatka kvoruma, s obzirom da je prozivkom utvrđena nazočnost 13-orice vijećnika, a što nije dovoljan broj za rad Gradskog vijeća. Predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin održao je konferenciju za novinare na kojoj je, među ostalim,  obrazložio razloge sazivanja sjednice, odnosno nastavka sjednice, po hitnom postupku. „Danas smo trebali odlučiti o članovima Odbra za statut i poslovnik, tj. njegovu popunu s obzirom da imamo imenovana samo četiri člana i s obzirom da su pred nama izbori za mjesnu samoupravu. Dovoljno je da se jedan od članova navedenog Odbora razboli ili bude spriječen doći na njegovu sjednicu i mogu biti dovedeni u pitanje izbori.

  16.02.2011. 11:07h


Svečano otvoreno dječje igralište uz crkvu sv. Leopolda župe Pohođenja BDM

Na poziv župnika župe Pohođenja Blažene djevice Marije iz Crnice, don Olega Petrovića, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegovi zamjenici Petar Baranović i Franko Vidović, nazočili su jutros svečanom otvaranju novouređenog dječjeg igrališta i okoliša crkve sv. Leopolda. Tom prigodom, don Oleg je zahvalio Gradu Šibeniku na pomoći u realizaciji ovog projekta koji, ne samo da je otvorio nove sadržaje za djecu i mlade, već je i omogućio da se primjereno uredi okoliš crkve. „Zahvaljujem gospodinu Baranoviću s kojim sam ostvario prvi kontakt i koji je bezrezervno prihvatio moj prijedlog, ali svakako i gospodinu gradonačelniku koji je podržao ideju i omogućio da nas Grad financijski podupre.

  15.02.2011. 13:26h


Kreativna radionica „Valentinovo“

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održana je u petak, 11. veljače 2011. u 17 sati kreativna radionica. Djeca osnovnoškolskog uzrasta i korisnici Dnevnog boravka  zajedno su izrađivali prigodne  ukrasne predmete.

  15.02.2011. 13:26h