Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Svi u maškare i u 2011.

Grad Šibenik i Društvo ""Naša djeca"", u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te udrugama građana, organiziraju i ove godine karnevalske svečanosti  u pokladni utorak, 8. ožujka. Povorka s maškarama krenut će s Baldekina u 15 sati, a suđenje Krnji i prigodni zabavni program bit će održani na šibenskoj obali, na Trgu Pavla Šubića I (ispred zgrade Županije). Ključeve grada Šibenika, grada prijatelja djece, gradonačelnik Šibenika predat će  dječjim maškarama u subotu, 26. veljače, na Trgu Republike Hrvatske, točno u podne. Istog dana bit će upriličena i povorka maškara šibenskih vrtića. 

  07.02.2011. 22:17h


Dogradonačelnik Vidović u radnom posjetu Tuzli

Izaslanstvo Grada Šibenika, na čelu s dogradonačelnikom Frankom Vidovićem, boravilo je proteklog vikenda u Tuzli na poziv tamošnjeg načelnika Jasmina Imamovića. Razgovarano je o uspostavljanju suradnje, konkretno na iniciranju zajedničkih projekata u okviru IPA programa prekogranične suradnje između republika: Hrvatske i Bosne i Hercegovine. ˝Moram reći da sam impresioniran vašim gradom. Došao sam na poziv mog prijatelja, gradonačelnika Jasmina Imamovića, a ono što pokušavamo napraviti jest uspostaviti međudržavnu suradnju Hrvatske i BiH, tj. Šibenika i Tuzle. Krenut ćemo s kulturnom suradnjom, a nakon toga ćemo se pokušati usmjeriti na gospodarstvo.

  07.02.2011. 08:18h


Predsjednica Vlade u Šibeniku

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor boravi danas u Šibeniku gdje je, obišla gradilište na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac. Obilasku su nazočili i Đuro Popijač, ministar gospodarstva rada i poduzetništva, Martina Dalić ministrica financija, Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i infrastrukture, Branko Bačić, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, zatim Nj.E. Paul Vandoren šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, zastupnici u Hrvatskom saboru, državni tajnici u Vladi RH, ravnateljica SAFUa, te gradonačelnici gradova i načelnici općina Šibensko-kninske županije.

  04.02.2011. 14:51h


Sanacija Šibenske ulice u Vukovaru

Na poziv vukovarskog gradonačelnika Željka Saba, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović borave danas u Vukovaru, kojom prigodom će potpisati Sporazum o financiranju sanacije Šibenske ulice u gradu Vukovaru. Procijenjena vrijednost sanacije kolnika ulice koja nosi ime Grada Šibenika iznosi 250.000,00 kuna (s PDV-om), a koji iznos će biti u cijelosti pokriven proračunskim sredstvima Grada Šibenika. Točnije, Grad Vukovar će s tvrtkom ""Komunalac"" d.o.o., koja je u vlasništvu Grada Vukovara, a kojoj je povjereno održavanje nerazvrstanih cesta u Gradu Vukovaru, sklopiti Ugovor o izvođenju radova.

  03.02.2011. 12:07h


Projektant ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila imao sva ovlaštenja


Download dokumenta
Vezano uz navode iznesene na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske demokratske zajednice o nepostojanju ovlaštenja projektanta za izradu Glavnog i Izvedbenog projekta za ljetnu pozornicu na tvrđavi sv. Mihovila, a radi nominacije istog na IPA-BRI, dužni smo demantirati izrečeni navod i javnost Grada Šibenika upoznati s istinitim podacima.               Naime, u otvorenom, javnom natječaju koji je Grad Šibenik raspisao za gore navedene poslove tražilo se, među ostalim, da ponuđač dokaže i sljedeću sposobnost (citiram iz teksta natječaja):  
„ovlaštenje, suglasnost ili slično, ako su gospodarskom subjektu potrebni u zemlji sjedišta za obavljanje djelatnosti povezane s predmetom nabave

  02.02.2011. 13:29h


Sastanak u vezi s osnivanjem Studija energetike i zaštite okoliša

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjelovat će danas u radu sastanka na temu osnivanja Studija energetike i zaštite okoliša sa sjedištem u Šibeniku, koji će se održati u sjedištu Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu. Nakon gotovo dvije i po godine rada na projektu, na sastanku će biti riječi o potrebi zajedničkog, još snažnijeg, istupanja svih tijela na lokalnoj i regionalnoj razini u cilju formiranja Studija. Također će se raspraviti Studija izvodljivosti projekta, kao i  dokumentacija izrađena u svrhu osnivanja Studija. Prof.dr. Tarzan Legović,  predsjednik Inicijativnog vijeća – koordinator na projektu, izvijestit će sudionike sastanka o poduzetim radnjama u svrhu stjecanja prostora ex vojarne Palacin za smještaj Studija,

  02.02.2011. 08:29h


Gradonačelnik pozdravio sudionike stručnog skupa: Dječji odjeli kroz suradnju s javnošću

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović pozdravio je sudionike stručnog skupa: „Dječji odjeli kroz suradnju s javnošću“, što se 27. i 28. siječnja održava u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgoric”. Gradonačelnik je, pozdravljajući knjižničare iz čitave Hrvatske, izrazio zadovoljstvo što se o navedenoj temi raspravlja u Gradu koji s ponosom nosi ime Grada –prijatelja djece, ali i Grada Međunarodnog dječjeg festivala s 50-ogodišnjom tradicijom. „Zahvaljujem i našoj knjižnici koja se, pored brojnih aktivnosti koje provodi i usluga koje pruža, aktivno uključila u tu priču povezanosti Šibenika i djece. Ovaj skup održava se u vrijeme kada naša Knjižnica obilježava 45. godina od utemeljenja svoga Dječjeg odjela.“, kazao je gradonačelnik.

  27.01.2011. 12:04h


Za ravnatelja HNK Šibenik pristiglo 7 molbi

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku održalo je danas sjednicu na kojoj je usvojen Privremeni financijski plan za prvo tromjesečje 2011.godine (od 1.1.-31.3.). Vijeće je također utvrdilo da je na natječaj za ravnatelja HNK Šibenik u propisanom roku pristiglo 7 molbi (Šime Bubica, Ernest Berec, Miroslav Belamarić, Nera Gojanović Kljajić, Marko Torjanac, Sandro Damiani, Jasen Boko).  Predsjednica Kazališnog vijeća Živana Podrug utvrdila je da su svi kandidati molbama priložili i program rada, no zbog opsežnosti materijala, o sadržaju molbi i programa na današnjoj sjednici nije raspravljano. Kazališno vijeće će u primjerenom roku pregledati molbe i programe te predložiti Gradskom vijeću imenovanje novog ravnatelja HNK Šibenik.

  26.01.2011. 14:59h


Gradsko vijeće donijelo Zaključak kojim se daju primjedbe, mišljenja i prijedlozina III Izmjene i dopune PPŽ-a


Download dokumenta
Predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin pozdravio je vijećnike i goste pozvane na današnju izvanrednu, tematsku sjednicu u vezi s III Izmjenama i dopunama Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Sjednici se odazvao župan šibensko-kninski Goran Pauk i ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje Šibensko-kninske županije Damir Lučev. Uoči rasprave održan je tzv. aktualni sat. Draško Lambaša (HNS) pita da li ugovori Grada s privatnim partnerom uključuju i plaćanje komunalne naknade, bez obzira na potpisani ugovor o pravu građenja, konkretno misleći na ugovor s ORCO grupom, odnosno Sunčanim Hvarom.

  26.01.2011. 12:43h


Gradonačelnik na sjednici Radne skupine za sustav lokalne samouprave u 2011.

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjeluje danas na 1. sastanku Radne skupine za sustav lokalne samouprave u 2011. godini koji se održava u Zagrebu u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj. Na Dnevnom redu sjednice je Izvješće sa sastanka Radne skupine za decentralizaciju i teritorijalni preustroj Vlade Republike Hrvatske održanog u listopadu 2010. godine, zatim Plan, način rada i imenovanje voditelja Radne skupine za sustav lokalne samouprave, Izrada upitnika o važećim propisima koje je potrebno mijenjati, Izrada okvira i definiranje nadležnosti za buduću decentraliziranu lokalne samouprave i Utvrđivanje područja za koje je potrebno osnovati dodatne „sektorske“ radne skupine.

  26.01.2011. 11:56h