Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Predsjednik RH prihvatio pokroviteljstvo nad obilježavanjem 20. obljetnice Spomendana rujanskog rata

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović primio je danas gradonačelnika Grada Šibenika dr. Antu Županovića i njegova zamjenika Franka Vidovića, župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka i predstavnike slavne 113. brigade HV-a u vezi s obilježavanjem 20. obljetnice Spomendana rujanskog rata, što će se od 16-21. rujna održati u Šibeniku. Predsjednik je na sastanku prihvatio pokroviteljstvonad spomeutom obljetnicom, te je najavio i posebno primanje predstavnika 113. Šibenske brigade. Visoko šibensko izaslanstvo izvijestilo je Predsjednika o programu proslave 20. obljetnice, na kojem se očekuje nazočnost i Hrvatske ratne mornarice.

  25.01.2011. 18:21h


Izaslanstvo Grada i Županije kod Predsjednika RH

Danas u 17.00 sati u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnika Grada Šibenika dr. Antu Županovića sa suradnicima i predstavnike 113. brigade HV-a, primit će predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović. Kao Predsjednika Republike Hrvatske i kao vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, na sastanku će ga izvijestiti o njihovom viđenju programa proslave obilježavanja 20. obljetnice Spomendana rujanskog rata, kao i želje da ove godine Hrvatska ratna mornarica svoj dan proslavi upravo u Šibeniku. Ova velika obljetnica obilježiti će se od 16. – 21. rujna 2011. godine u sjećanje na rujan 1991.

  25.01.2011. 11:39h


Otvorena obnovljena kuglana na Šubićevcu

Na poziv predsjednika Kuglačkog kluba Šubićevac i voditelja objekta kuglane Milivoja Mite Boranića, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima nazočio je danas otvaranju preuređenog objekt kuglane na Šubićevcu. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ovaj gradski prostor, namijenjen sportu i rekreaciji, ponovo stavljen u funkciju. „Model po kojem smo prostor dali na upravljanje klubu pokazao se na ovom primjeru dobitnom kombinacijom, te koristim priliku uputiti zahvalu vodstvu kluba, ali naravno i svim sponzorima i donatorima među kojima treba svakako istaći našu domicilnu Jadransku banku.“, kazao je gradonačelnik.

  20.01.2011. 12:11h


Aktualni saziv Kazališnog vijeća nastavlja s radom

Na upit tajnice Grada Šibenika Valentine Meić o mandatu dosadašnjeg Kazališnog vijeća HNK u Šibeniku, državna tajnica Ministarstva kulture Nina Obuljen dala je mišljenje prema kojem je, radi urednog funkcioniranja kazališta, potrebno da Kazališno vijeće nastavlja obavljati svoju dužnost do razrješenja odnosno do imenovanja novog Kazališnog vijeća. Naime, sukladno članku 31. Zakona o kazalištima, način imenovanja, izbora i razrješenja članova kazališnog vijeća uređuju se aktom o osnivanju i statutom. Kako četverogodišnji mandat aktualnom sazivu Kazališnog vijeća ističe 22. siječnja 2011. , a novo nije još uvijek izabrano to je zatraženo mišljenje resornog ministarstva.

  20.01.2011. 11:20h


Nakon uspješne isporuke, nove narudžbe u NCP-u

Početkom ovog tjedna u NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik potpisan je ugovor o izgradnji još dva katamarana za norveškog naručitelja Nordic Aqua Boats AS, čime je potvrđen početak serijske proizvodnje ovih plovila u šibenskom brodogradilištu. U sljedećih pet godina NCP planira izgradnju do 15 radnih brodova za tvrtku Nordic Aqau Boats AS.    Prilikom uspješne realizacije i isporuke prva dva primjerka radnih katamarana model NAB CAT 13,5 krajem prosinca, predstavnik naručitelja najavio je nastavak suradnje koji je uslijedio samo 20-tak dana kasnije, potpisom ugovora za izgradnju još dva modela ovog broda.

  20.01.2011. 10:57h


Od idućeg tjedna počinje s radom Prometno redarstvo Grada Šibenika

Od idućeg tjedna s radom započinje služba Prometnog redarstva Grada Šibenika, čija će djelatnost prvenstveno biti usmjerena na preventivno djelovanje u cilju uvođenja reda u prometnom sustavu. Rad Prometnog redarstva uključit će i sankcioniranje prekršitelja, odnosno nepropisno parkiranih vozila, ali i evidentiranje nepotpune i dvosmislene prometne signalizacije i opreme ceste. Sankcioniranje nepropisno parkiranih vozila provodit će se na području Grada Šibenika i to bilo ispisivanjem kazni, bilo pozivanjem pauk vozila, ovisno o počinjenom prekršaju. Prometni redar postupat će po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama (čl. 82.-84.), te pri tome izdavati obavijesti, obavijesti o počinjenom prekršaju i

  19.01.2011. 14:17h


Djeca oslikala ulaz u Dječji dispanzer

Djeca, polaznici likovne grupe Osnovne Škole Vidici, pod vodstvom profesorice likovne kulture Stele Čuturić i voditeljice Centra za vizualnu kulturu djece i mladih Gradske knjižnice Jurja Šižgorića Zdenke Bilušić, oslikali su  zid na ulazu u Dječji dispanzer Opće bolnice Šibensko-kninske županije.  Riječ je o šarenom muralu s motivima djece, koju su djeca oslikala na poticaj doktorice Lori Umek , pedijatrice šibenskog Dječjeg dispanzera. Prof. Bilušić je naglasila kako se ovim projektom željelo ostaviti traga dječjem likovnom stvaralaštvu u gradu s pedeset godina starim Međunarodnim dječjim festivalom, koji uz to s ponosom nosi titulu Grada prijatelja djece.

  19.01.2011. 14:16h


Održana 9. sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

Sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta, koja je danas održana u Uredu gradonačelnika, počela je Izvješćem o stanju kriminaliteta na području grada Šibenika u periodu božićnih i novogodišnjih blagdana. Gradonačelnik je izrazio svoje zadovoljstvo stanjem sigurnosti u gradu: „Naravno da su za takvo stanje velikim dijelom zaslužne i mjere koje provode nadležne institucije među kojima svakako prednjači Policija. Moram reći i kako sam zadovoljan i s atmosferom koja je vladala u dane blagdana u našem gradu kao i samim događanjima, a i vrijeme nam je išlo na ruku.“, kazao je gradonačelnik. Načelnik PUŠK-a Ivica Kostanić potkrijepio je i podacima ovu gradonačelnikovu ocjenu kazavši

  18.01.2011. 13:48h


Održana 28. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Donošenjem Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Šibenika počela je današnja 28. sjednica Gradonačelnikovog kolegija. Naime, kako je Gradsko vijeće Grada Šibenika na svojoj 16. sjednici od 21. prosinca 2010. godine donijelo Statutarnu odluku o izmjeni Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora, a prema kojoj se izbori za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora održavaju zadnje nedjelje u mjesecu veljači svake četvrte godine, to u konkretnom slučaju znači da će se izbori održati 27. veljače 2011. godine. U nastavku sjednice bilo je riječi o uspostavljanju suradnje između Grada Šibenika i Grada Trogira,

  18.01.2011. 11:14h


Pismo Fondu za zaštitu koliša i energetsku učinkovitost u vezi sa sanacijom TEF-a

Gradonačelnik dr. Ante Županović uputio je na adresu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dopis vezano uz sanaciju okoliša bivše šibenske Tvornice elektroda i ferolegura. Gradonačelnik u dopisu navodi kako je 17. srpnja 2008. godine između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i TEF d.d. sklopljen je Ugovor o zajmu za financiranje radova na sanaciji okoliša bivše Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku, kojim je osigurano financiranje sanacije opasnog otpada s prostora bivše tvornice. Istim Ugovorom je utvrđeno kako se TEF d.d. obvezuje, protekom godine dana od dana završetka radova, vratiti primljeni iznos zajma u ukupnom iznosu od 19.933.848,45 kuna s PDV-om.

  17.01.2011. 09:07h