Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Caritas Biskupije šibenske obilježio 20 godina rada

Svečanom akademijom u Katoličkom domu, te misom koju je u Novoj crkvi predvodio biskup šibenski msr Ante Ivas, Caritas Biskupije šibenske jučer je svečano obilježio 20 godina uspješnog djelovanja. Bila je to prigoda zahvaliti i utemeljitelju šibenskog Caritasa- tadašnjem šibenskom biskupu Srećku Badurini te prvom ravnatelju Caritasa don Slavku Mikelinu. „Naime, Caritas je otpočeo s radom u Šibeniku u vrijeme Domovinskog rata, kada su prognanici i izbjeglice trebali egzistencijalnu pomoć, da bi se u vrijeme poraća okrenuo poslovima obnove razrušenih domova i ljudskih sudbina.“, kazao je Otac biskup te zahvalio svima koji su svojim nesebičnim i predanim radom pomagali i pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

  16.12.2010. 09:10h


Franka Batelić otvorila Božićne čarolije

Dolaskom Djeda Božićnjaka  u pratnji velikog orkestra u centar Šibenika u 18 sati i službeno su počele Božićne čarolije – tradicionalna blagdanska manifestacija koju već sedamnaest godina organizira  Grad Šibenik i Scenska udruga Leona, uz pomoć HNK Šibenik. Ovogodišnju dječju feštu otvorila je mlada pjevačica Franka Batelić nastupom u Šibenskom kazalištu a pridružili su joj se dječji zborovi Cvrčak, Zdravo maleni… te mnogi drugi. Ove godine po prvi put nema dječjeg šatora, i većina dječjih druženja bit će u zgradi Šibenskog kazališta. Tako će se na daskama HNK Šibenik  izvesti nekoliko predstava za najmlađe, prva na rasporedu je lutkarska predstava ""Radujte se"" 18. prosinca u 18 sati.

  15.12.2010. 08:42h


Kazališno vijeće predložilo Senku Bulić v.d ravnateljem HNK Šibenik

Na svojoj današnjoj sjednici, Kazališno vijeće je prihvatilo otkaz ugovora o radu dosadašnjeg ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik Dragana Zlatovića, te predložilo Gradskom vijeću imenovanje Senke Bulić v.d. ravnateljicom HNK Šibenik s 1.1.2011. SENKA BULIĆ (Završila glumu na AKFTV u Zagrebu. Prvi profesionalni angažman bio je u HNK Split. Dugo vremena provodi u slobodnjaštvu. U tom periodu radi s redateljima kao što su Vito Taufer, Janusz Kica, Jean Michel Bruyere, Paolo Magelli, Damir Zlatar Frey, Ivica Buljan, Georgij Paro, Ivica Kunčević, Eduard Miler na kazališnim pozornicama Hrvatske i Slovenije,

  14.12.2010. 12:09h


Šef delegacije Europske unije Paul Vandoren u Šibeniku

Veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, boravio je tijekom prijepodneva u Šibeniku, te se sastao s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Antom Županovićem. Na sastanku je bilo riječi o šibenskim projektima koji se realiziraju uz pomoć sredstava EU ili su nominirani za ista sredstva, kao i o pristupnim pregovorima. Gradonačelnik je uvodno pozdravio gospodina Vandorena, te ga kratko upoznao s poviješću i  i kulturnim naslijeđem Grada Šibenika. „Grad Šibenik je odavna dio Europe o čemu svjedoči bogato naslijeđe i mi danas ozbiljno pripremamo projekte kako bismo to nasljeđe, prije svega našu staru gradsku jezgru, naše povijesne tvrđave, obnovili, sačuvali ali i pokazali svijetu.

  14.12.2010. 12:07h


Zlatna plaketa najuspješnijim poduzećima u 2009.godini

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, kojoj je nazočio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović, dodijeljena su priznanja Zlatna plaketa najuspješnijim poduzećima u 2009. godini. Zlatnu plaketu u kategoriji malih poduzeća dobila je tvrtka Drnišplast d.d. iz Drniša, a u kategoriji srednjih poduzeća Proizvodno trgovački centar Krka Knin d.o.o. Zlatna plaketa u kategoriji velikih poduzeća pripala je šibenskom trgovačkom lancu Djelo d.o.o. Ljubostinje Unešić. Kristalnu plaketu Županijska gospodarska komora dodijelila je tvrtki Knauf d.o.o. Kosovo Knin, koja je već četvrtu godinu za redom nominirana u kategoriji srednjih poduzeća.

  13.12.2010. 21:25h


Gradonačelnik na sastanku u vezi s osnivanjem Studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku

S idućom školskom godinom trebalo bi početi raditi Sveučilište u Šibeniku s tri programa: zaštitom okoliša, energetikom te energetikom i zaštitom okoliša, ono koje je inicijalno počelo od ideje o osnivanju Fakulteta za energetiku i ekologiju u prostoru Palacina. Privremeno rješenje Sastanak na kojem su definirane u ovom trenutku bitne stvari vezane uz osnivanje Sveučilišta, jer se pojedinačni fakultet ne može osnivati a da nije vezan uz neko sveučilište, održan je u Institutu “Ruđer Bošković” u Zagrebu u nazočnosti članova inicijativnog odbora iz reda znanstvenika i gospodarstvenika te predstavnika ustanova i tvrtki koje su podržale osnivanje.

  13.12.2010. 15:22h


Djeca okitila Kalelargu

U organizaciji Grada Šibenika , „Zelenila“ d.o.o., Društva naša djeca, djeca gradskih i privatnih vrtića i Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac okitila su središte grada malim jelkama. Gradsko poduzeće Zelenilo i ove godine je odlučilo  donirati 30 jelki koje su kitile dječje ruke.  Djeca su, u pratnji svojih teta i nastavnika, okitila Kalelargu i Masnu ulicu, a na Trgu Medulić će naknadno biti postavljene jaslice i 12 većih jelki  koje također donira Zelenilo.

  10.12.2010. 14:39h


Radni sastanak Udruge gradova s predsjednikom RH

Izaslanstvo Udruge gradova održalo je danas radni sastanak s predsjednikom Republike Hrvatske prof.dr. Ivom Josipovićem na kojem se razgovaralo o potrebi daljnje decentralizacije poslova i sredstava, načelima za promjene administrativno-teritorijalnog ustroja te ustavnopravnim izazovima u suradnji lokalne samouprave i središnje vlasti. Delegacija Udruge gradova obavijestila je predsjednika Josipovića da se decentralizacijom izdavanja akata vezanih uz gradnju u velikim gradovima broj neriješenih predmeta prepolovio, a građani u svakom trenutku mogu provjeriti stanje svog predmeta putem weba ili sms porukom.

  07.12.2010. 21:52h


Puštena u promet Gradska bežična mreža i portal Sibenikspot.com

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović pustio je u promet Gradsku bežičnu mrežu na trgu ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a nakon predstavljanja mreže i novog portala Sibenikspot.com u atriju HNK.  Kako je naglasio dogradonačelnik Vidović Gradska bežična mreža još je jedan u nizu projekata kojim ova gradska vlast nastoji revitalizirati staru gradsku jezgru. „Uspostavom bežične mreže na tom području uvelike ćemo doprinijeti zadržavanju građana i turista na tom području. Turistima bi ova mreža bila izuzetno zanimljiva, jer u današnje vrijeme svaki gost traži neometan pristup internetu, kako bi što lakše došao do informacija o gradu u kojem se nalazi. Svako prijenosno računalo danas ima u sebi ugrađenu bežičnu mrežnu karticu pomoću koje se spaja na ovu mrežu.

  07.12.2010. 13:28h


Dogradonačelnik Vidović na otvaranju novog pogona tvrtke As-eko na Podima

Na poziv direktora tvrtke As-eko d.o.o. Damira Vrvila, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović nazočio je danas otvaranju novog poslovnog prostora navedene tvrtke u Industrijskoj zoni Podi u kojem se nalazi suvremeno sabiralište tzv. animalnog otpada. U sklopu postojećeg objekta, u kojem se nude usluge dezinsekcije, deratizacije i dezodorizacije, nalazi se i opremljeno sklonište za napuštene životinje, prvenstveno pse i mačke lutalice. „Zbog neodgovornosti i nedosljednosti u provođenju zakonskih propisa, po neslužbenim procjenama čak 42 tisuće tona otpada životinjskog podrijetla u RH razbacuje se po prirodi ili se odlaže na odlagališta komunalnog otpada, te čini izvor zaraze i onečišćenje vode, tla, i zraka.

  07.12.2010. 12:47h