Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Izaslanstvo Grada Šibenika i Šibenska gradska straža poklonit će se žrtvi Vukovara

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović otputovali su jutros u Vukovar kako bi, sudjelujući u programu 18. studenog-„Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“, odali počast svim palima za Vukovar ali i za čitavu Hrvatsku. Danas će izaslanstvo Grada Šibenika zapaliti svijeće u Općoj bolnici Vukovar, dok će sutra u koloni sjećanja sudjelovati na Križnom putu prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru. Kolonu sjećanja, u kojoj tradicionalno sudjeluje i Šibenska gradska straža, predvodit će članice i članovi udruge Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora grada Vukovara. Potom će izaslanstvo Grada Šibenika položiti vijenac na memorijalnom groblju i pokloniti se žrtvi Vukovara.

  17.11.2010. 13:02h


Savjetovanje o sigurnosti prometa u gradovima

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović i pročelnik za komunalne poslove i gospodarstvo Zvonimir Zaninović sudjelovat će u radu savjetovanja na temu sigurnosti prometa u gradovima, što se  u organizaciji Udruge gradova u Repulici Hrvatskoj održava sutra u Zagrebu. Na ovom jednodnevnom savjetovanju bit će riječi i  o postojećoj zakonskoj regulativi, te mogućnostima i smjerovima njezina revidiranja, sve u kontekstu nadležnosti i ovlasti gradova i općina koje se odnose na ustrojavanje i rad civilne prometne policije. Predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova gosp. Ivica Franić, savjetnik ministra i zamjenik voditelja stručne radne skupine za provedbu Nacionalnog programa sigurnosti

  16.11.2010. 11:54h


Počeli radovi na trotoaru u Ulici Ante Starčevića

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Petar Baranović obišli su danas lokaciju na kojoj su započeli radovi na uređenju trotoara  u Ulici Ante Starčevića (od ugla INIne benzinske crpke do križanja s Biskupa J. Milete, odnosno nasuprot tržnice do T-comove zgrade) i u Ulici Stjepana Radića (od križanja S. Radića i Biskupa J. Milete do ulaza u bolnicu, odnosno ispred suda do ulaza u bolnicu s obje strane). Naime, tijekom jučerašnjeg dana postavljena je prometna signalizacija, dok su radovi počeli jutros rezanjem asfalta i uklanjanjem rubnika na postojećem, dotrajalom trotoaru i to na potezu od INIne benzinske crpke do fast-fooda odnosno prodaje cvijeća na otvorenom.

  16.11.2010. 10:02h


Festivalsko vijeće usvojilo financijsko izvješće 50. MDF-a

U subotu, 13. studenog 2010. pod predsjedanjem gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića održana je sjednica Festivalskog vijeća Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik na kojoj je raspravljano o Izvješću o izvršenju programa 50. MDF-a i o Propozicijama 51. MDF-a. Nakon informacije o financijskoj konstrukciji, točnije o iznosu od cca 2.800.000,00 kuna, od čega je Grad Šibenik izdvojio 1.306.000,00 kuna, za ovogodišnje jubilarno 50 izdanje Festivala, Financijsko izvješće jednoglasno je usvojeno. Sjednici, na kojoj su prihvaćene i propozicije 51. MDF-a, nazočili su i: Dragan Zlatović, Srečko Šestan, Petar Baranović, Živana Podrug, Dijana Ercegović, Jasenka Ramljak,

  15.11.2010. 14:02h


Zabrana parkiranja u Ulici Ante Starčevića

Molimo građane, odnosno vlasnike parkiranih vozila u Ulici Ante Starčevića, na lokaciji od Inine crpke do T-com centra, da uklone (izmjeste) svoja vozila jer će u protivnom biti uklonjena o njihovom trošku . Riječ je o zabrani parkiranja koja će biti na snazi do 20.12.2010. a zbog izvođenja radova na trotoaru na navedenoj lokaciji.

  15.11.2010. 13:33h


Izaslanstvo Grada Šibenika na proslavi Dana Grada Trogira

Na poziv trogirskog gradonačelnika Damira Rilje izaslanstvo Grada Šibenika u sastavu: gradonačelnik dr. Ante Županović, te zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović sudjelovali su u proslavi Dana Grada Trogira-STIVANJA, 13. i 14. studenog 2010. U nedjelju, s još desetak gradonačelnika hrvatskih ali i inozemnih gradova , gradonačelnik Županović posadio je čempres u Parku prijateljstva u Trogiru, na lokaciji Brigi-Lokvice.

  14.11.2010. 14:54h


Gradsko vijeće raspravljalo o revitalizaciji stare gradske jezgre

Međustranačko vijeće predložit će članove radne skupine koja će, nakon pregleda svih materijala i izlaganja na današnjoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća, izraditi materijal odnosno dokument koji će biti podloga za razvojni smjer stare gradske jezgre, zaključeno je na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća sa samo jednom točkom Dnevnog reda: Revitalizacija stare gradske jezgre. Otvarajući današnju sjednicu predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin pozdravio je nazočne vijećnike, predstavnike medija, gradonačelnika i njegove zamjenike, župana Gorana Pauka, kao i goste na sjednici koji su iskazali interes za sudjelovanjem u raspravi o revitalizaciji stare gradske,

  12.11.2010. 14:29h


Gradonačelnik primio predstavnike BISTRA sportskih igara mladih

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović primio je predstavnike Sportskih igara mladih – izvršnog direktora Tihomira Gudića i koordinatora  Ivana Pavića koji su ga upoznali s daljnjim rastom i razvojem projekta Sportskih igara mladih kako na regionalnoj i nacionalnoj razini, tako i na području grada Šibenika. Gosp. Gudić je gradonačelnku zahvalio na dosadašnjoj potpori projektu te kazao kako broj djece iz Šibensko-kniinske županije raste iz godine u godinu. „Prošle godine sudjelovalo je 2930 iz Vaše županije od kojeg broja 80% otpada na grad Šibenik, što u odnosu na broj stanovnika dokazuje visok odaziv djece.

  09.11.2010. 14:43h


Konferencija za novinare: DRŽAVA PRODAJE JAMNJAK I RAŽINE

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je konferenciju za novinare  na kojoj se očitovao na oglašeno Javno nadmetanje, od strane Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, za prikupljanje ponuda za prodaju, među ostalim, i nekretnina na području Grada Šibenika, i to: ex vojnog skladišta Jamnjak i ex vojnog skladišta goriva Ražine-Gomiljak. Gradonačelnik je uvodno kazao kako nažalost mora ponovo reagirati na odnos Vlade Republike Hrvatske prema gradu Šibeniku ali i drugim hrvatskim gradovima. „U tijeku je postupak donošenja GUPa Grada Šibenika, izrađujemo i Strategiju razvoja Grada Šibenika, donose se i izmjene i dopune Prostornog plana

  09.11.2010. 11:53h


Pismo Predsjednici Vlade RH-Šibenčani nisu zaslužili ovakav odnos središnje državne vlasti prema njima

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je pismo predsjednici Vlade Republike Hrvatske gospođi Jadranki Kosor u kojem je izrazio protest u vezi s  oglašenim Javnim nadmetanjem, od strane Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, za prikupljanje ponuda za prodaju, među ostalim, i nekretnina na području Grada Šibenika, i to: ex vojnog skladišta Jamnjak i ex vojnog skladišta goriva Ražine. Pismo prenosimo u cijelosti:
„Poštovana predsjednice Vlade Republike Hrvatske, gospođo Kosor,                 
ovim pismom želim Vas izvijestiti kako sam ostao neugodno iznenađen saznavši  iz

  09.11.2010. 09:21h