Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Večer u čast Josipa Roce

U povodu 88 godina života i 65 godina kontinuiranog stvaralačkog, likovno-umjetničkog, pedagoškog i kulturološkog rada Josipa Roce, Društvo Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu, organizira VEČER U ČAST JOSIPA ROCE, kojoj će danas, u Zagrebačkom kazalištu lutaka, nazočiti i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Večer se održava pod pokroviteljstvom Grada Šibenika, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Hrvatskog društva vizualno likovne kulture, Hrvatskog duštva likovnih umjetnika, Studentskog kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“, Hrvatskog pedagoško književnog zbora i Društva zagrebačke klasične gimnazije.

  08.11.2010. 15:22h


Gradonačelnik Županović i dogradonačelnik Vidović na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije

Na poziv predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije dr. sc. Željka Jovanovića gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović sudjelovali su u radu 8. tematske sjednice navedenog tijela na temu: ""Smanjenje percepcije korupcije u lokalnoj samoupravi"". Tematska sjednica, što je održana u zgradi Hrvatskog sabora,  organizirana je u suradnji s Udrugom općina u Republici Hrvatkoj  koja je provela istraživanje o korupcijskim rizicima i percepciji korupcije u lokalnoj samoupravi u okviru projekta ""Spekulas"" na uzorku od petnaest općina. Samo istraživanje odnosno istraživački izvještaj predstavili su njegovi autori; mr.sc. Teodor Antić i Ivica Malatestinić.

  08.11.2010. 14:38h


Započeo projekt ""Šapatom otoci pričaju tajne""

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i ove godine je raspisalo natječaj za prikupljanje projekata na temu «Volonterska pomoć u Dnevnim boravcima za starije osobe». 
Centar za pomoć i njegu Grada Šibenika prijavio je projekt «Šapatom otoci pričaju tajne», kojemu je cilj poboljšanje kvalitete življenja osoba starije životne dobi na udaljenim šibenskim otocima.

  05.11.2010. 13:53h


U Solarisu otvoren 4. Kongres hrvatskog kampinga

Zamjenik gradonačelnika Petar Baranović danas je u hotelskom naselju Solaris pozdravio goste i sudionike 4. Kongresa hrvatskog kampinga. Ove godine je kongres posvećen temi održivog razvoja, a uz okrugli stol biti će organizirano i nekoliko značajnih predavanja vezano uz kvalitetu, marketing i menadžment kampova. Pozdravljajući skup u ime domaćina Grada Šibenika dogradonačelnik je rekao: ""Drago nam je što ste za mjesto održavanja vašeg kongresa izabrali upravo Šibenik, grad orijentiran ka razvijanju turizma u svakom pogledu, u kome svoje mjesto mora naći i kamping. Vjerujemo kako ćete se uvjeriti u mogućnost razvijanja turističke djelatnosti kampinga na ovom području, te da ćete svoje poslovne ideje i pothvate usmjeriti upravo ovdje.

  04.11.2010. 12:49h


Održana 25. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je danas 25. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je donio Pravilnik o prijevozu robe u Staroj gradskoj jezgri. Obrazlažući potrebu donošenja Pravilnika zbog očuvanja stare gradske jezgre od onečišćenja i oštećenja, pročelnik Zvonko Zaninović je kazao kako se Pravilnikom uređuju organizacija i uvjeti prijevoza, vrijeme obavljanja prijevoza, naknada za pruženu uslugu prijevoza i načina njihove naplate, te opći uvjeti i razlozi za oslobađanje od obveze plaćanja usluga prijevoza roba u Staroj gradskoj jezgri u Šibeniku. „Ipak, želim posebno istaknuti kako vozila Hitne pomoći, Javne vatrogasne postrojbe,

  04.11.2010. 11:52h


Obilježavanje 3. studenoga 1944. - gradonačelnik primio predstavnike udruge antifašista i položio vijence na spomenike borcima NOR-a

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Franko Vidović primili su danas u povodu obilježavanja značajnog datuma u povijesti, 3. studenoga 1944., Dana osobođenja Šibenika od fašističke okupacije predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije: v.d. predsjednika Krstu Lambašu, Slavka Matića i Zoru Čeko. Gradonačelnik već drugu godinu zaredom upriličuje primanje uz ovaj datum, te poručuje kako se svi slavni i značajni trenuci naše povijesti ne smiju zaboravljati već ih se treba poštovati. ""Ponosni smo na svoju prošlost koja je bila vrlo burna i trebamo odati dužnu zahvalnost svima onima koji su nam omogućili život u slobodi"" rekao je gradonačelnik.

  03.11.2010. 13:04h


Gradonačelnik na posljednjem ispraćaju Vesne Parun

U subotu je u Grohotama na otoku Šolti pokopana najveća hrvatska pjesnikinja 20. stoljeća Vesna Parun. Na posljednje počivalište našu veliku umjetnicu, rođenu Zlarinku, ispratili su i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug i predsjednik Mjesnog odbora Zlarin Vladimir Buneta. Prema posljednjoj želji, Vesna Parun je pokopana na rodnom otoku njezine majke u obiteljskoj grobnici u Grohotama. Vesna Parun je preminula u ponedjeljak u Stubičkim Toplicama u 89. godini života. Parun je bila jedna od najistaknutijih hrvatskih pjesnikinja druge polovice 20. Stoljeća.

  01.11.2010. 09:51h


Pročelnik Zaninović uputio zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa

Pročelnik za komunalne poslove i gospodarstvo Grada Šibenika Zvonko Zaninović uputio je danas pismenim putem zahtjev gradonačelniku za sporazumnim raskidom radnog odnosa s datumom 31. prosinca 2010.  Kako stoji u dopisu, razlozi kojima se vodio u odluci su isključivo osobne prirode.

  29.10.2010. 16:51h


Položeni vijenci uz blagdan Svih svetih

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Petar Baranović polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima, pridružili su se obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana u organizaciji Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji. U sjećanje na sve stradale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, vijence su položila izaslanstva Šibensko-kninske županije, policije i vojske, te udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Prigodnu duhovnu riječ održao je don Darko Poljak.

  29.10.2010. 12:15h


Kreću radovi na uređenju nogostupa u ulicama Stjepana Radića i Ante Starčevića

Grad Šibenik i tvrtka Cestar d.o.o. iz Splita zaključili su dva ugovora o javnim radovima i to: prvi na uređenju nogostupa u Ulici Stjepana Radića (od križanja S. Radića i Biskupa J. Milete do ulaza u bolnicu, odnosno ispred suda do ulaza u bolnicu s obje strane)  i drugi na uređenju nogostupa u u Ulici Ante Starčevića (od ugla INIne benzinske crpke do križanja s Biskupa J. Milete, odnosno nasuprot tržnice do T-comove zgrade).  Ugovor za Ulicu Stjepana Radića glasi na 303.078,00kuna+PDV, što ukupno iznosi 372.785,94 kune, doke ja za Ulicu Ante Starčevića ugovorena cijena 397.217,50 kn + PDV, što sveukupno iznosi 488.577,53 kn. 

  29.10.2010. 08:13h