Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Šibenska tvrtka izvozi u Monte Carlo

Za realizaciju prve faze obnove jedne od najprestižnijih marina na svijetu – Port Hercule u Monte Carlu, na javnom natječaju posao je dobila Marinetek grupacija, odnosno Marinetek NCP - hrvatsko - finska tvrtka sa sjedištem u Šibeniku. Port Hercule je glavna jahting destinacija u kraljevstvu, a u svijetu je poznata po svom luksuzu i jet-setterskom stilu života koji se uz nju vezuju. Obzirom da je smještena nasuprot Monaco Grand Prix staze, vezovi u Portu Hercule su ujedno i najskuplja mjesta koja se nude ljubiteljima oktanskog sporta, tako da se mnoge jahte s godišnjim vezom u ovoj marini iznajmljuju samo za taj dan, za ogromne iznose.  

  17.10.2010. 10:13h


Gradonačelnik pozdravio sudionike 4. Hrvatskog geološkog kongresa

Sudionike 4. Hrvatskog geološkog kongresa, što se od 14. do 16. listopada 2010. godine održava u hotelskom naselju ""Solaris"",  u ime pokrovitelja-predsjednika Republike Hrvatske prof.dr. Ive Josipovića- kao njegov izaslanik ali i u ime grada domaćina, pozdravio je gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović. Ističući važnost uloge geologije i geološkog inženjerstva u znanstvenom, gospodarskom i socijlalnom razvoju svake zemlje pa tako i Republike Hrvatske, gradonačelnik je zaželio dobrodošlicu članovima Hrvatskog geološkog društva, Hrvatskog geološkog instituta, Geološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Rudarsko-geološkog naftnog fakulteta, INE, kao i brojnim domaćim i inozemnim znanstvenicima.

  14.10.2010. 12:07h


Gradonačelnik čestitao djelatnicima Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug primili su danas djelatnike Hrvatskog narodnog kazalište u Šibeniku na čelu s ravnateljem Draganom Zlatovićem, u povodu uspješno izvedene opere ""Medij"" u produkciji HNK Šibenik. Gradonačelnik je čestitao i zahvalio našim ""domaćim snagama"" koji su participirali u projektu izvedbe opere, te su zaslužni za njezino više nego uspješno uprizorenje. To su: Nera Gojanović, producentica i izvođač, Branko Lovrić Caparin, scenograf, Sara Lovrić Caparin, kostimografkinja,  Joško Bakula, oblikovanje svijetla, Sergio Mioč, inspicijent, Željko Koloper Keke, Jadranka Šestan, Iva Radovčić, organizacija, promidžba i marketing, Živko Gulin, majsor rasvjete, i Ante Pulić.

  13.10.2010. 14:11h


Sinoć otvorena izložba fotografija AJMO RADITI-NEKA ŠIBENIK BLISTA

U organizaciji Udruge Šibenik-grad djece, sinoć je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića otvorena ekološko-edukativna izložba fotografija „Ajmo raditi-neka Šibenik blista“. Brojne sudionike akcije čišćenja grada- tvrđava, okoliša škola, park šume Šubićevac, kruga policije u Mandalini, pojasa uz prometnice...pozdravio je predsjednik Udruge Marijan Skroza te im zahvalio na podršci i pozvao ih da i ubuduće budu primjer svojim sugrađanima. Najavio je i nove akcije, među kojima prednjači akcija čišćenja prostora vojarni, za koje namjerava zaposliti veći broj ljudi, ali za koje očekuje još bolji odaziv Šibenčana i svih ljudi dobre volje.

  13.10.2010. 12:01h


Dogradonačelnik Vidović nazočio svečanom otvaranju ulica BLAGE ZADRE i VINOGRADSKE u Vukovaru-Borovu naselju

Ulicu BLAGE ZADRE svečano su otvoriti članovi obitelji pokojnog general-bojnika BLAGE ZADRE, supruga Kata, brat Stanko i sestre Kata i Danica zajedno sa gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom. Uz građane svečanosti su nazočili i članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, načelnik Tuzle Jasmin Imamović i zamjenik šibenskog gradonačelnika Franko Vidović, a u programu sudjelovali članovi pjevačkog zbora OŠ Blage Zadre, Mažoretkinje grada Vukovara, članice HKGD Dunav Vukovar i sudionici smotre konjogojskih zaprega i jahača u organizaciji konjogojske udruge „Srijem“ Bogdanovci.

  11.10.2010. 19:43h


Dogradonačelnik Franko Vidović u Tuzli na Konferenciji o ljudskim pravima u gradovima

U Tuzli je prošlog vikenda održana 7. Konferencija o Europskoj povelji o zaštiti ljudskih prava u gradovima, koja je završila potpisivanjem Tuzlanske deklaracije koju je u ime Grada Šibenika potpisao zamjenik gradonačelnika Franko Vidović. Europska povelja o ljudskim pravima u gradovima usvojena je prije deset godina radi očuvanja slobode, jednakosti, tolerancije, mira,  solidarnosti,  zdravog okoliša i nediskriminacije.  Temeljna prava građana danas se dovode u pitanje, a Tuzlanska deklaracija  podržava  Eurpsku povelju o loklanoj samoupravi kojom  se omogućava pravo na grad,  te udruživanje lokalnih zajednica radi jačanja i zaštite ljudskih prava.

  11.10.2010. 15:12h


Otvoren obnovljeni Odjel kirurgije šibenske Opće bolnice

Simboličnim presijecanjem vrpce potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović svečano je danas otvorio obnovljeni Odjel kirurgije Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Brojne goste i uzvanike, među kojima i saborske zastupnike, ravnatelja HZZO-a Tihomira Strizrepa, gradonačelnike gradova Šibenika, Drniša, Knina, Vodica, umirovljene kirurge šibenske bolnice kao i djelatnike bolnice, pozdravio je ravnatelj Opće bolnice dr. Željko Burić, te izrazio zadovoljstvo i ponos današnjim činom otvaranja potpuno uređenog i vrhunski opremljenog Odjela kirurgije. Dr. Burić je zahvalio svima koji su vjerovali u projekt obnove ovog, ali i drugih, bolničkh Odjela, te najavio i skoro otvaranje adaptiranog Odjela uho, grlo, nos.

  11.10.2010. 13:41h


U šibenskom HNK otkriven svečani kazališni zastor i premijerno izvedena opera MEDIJ

Sinoć su se u šibenskom HNK održala dva gotovo povijesna događaja; otkrivanje svečanog kazališnog zastora i „domaća opera“, odnosno šibenska premijera opere nakon punih 97 godina. Uoči izvedbe opere „The Medium“ G.C. Manottija, Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović zahvalio je likovnom umjetniku Matku Trebotiću na njegovom angažmanu u izradi svečanog zastora, kao i Jadranskoj banci d.d. na sponzoriranju njegove izrade, te je tom prigodom uručio i zahvalnice umjetniku i zamjenici predsjednika Uprave Jadranske banke Marini Trlaji. Gradonačelnik je također zahvalio opernoj pjevačici Neri Gojanović koja je još prošle godine počela razmišljati o postavljanju opere u svom matičnom teatru,

  09.10.2010. 09:22h


Dogradonačelnik Baranović pozdravio sudionike 7. Konvencije sindikata EKN-a

7. Konvencija Sindikata EKN-a (energetike, kemije i nemetala) Hrvatske počela je danas s radom u hotelskom naselju Solaris u Šibeniku. Brojne sudionike konvencije pozdravio je u ime Grada Šibenika zamjenik gradonačelnika Petar Baranović, te kazao kako je uloga sindikata u našem društvu,u ovom kriznom stanju za hrvatskog radnika, od iznimne, gotovo povijesne važnosti. „Posebno pozdravljam sindikaliste kutinske Petrokemije koja dugi niz godina surađuje sa šibenskom lukom, uvozeći preko nje sirovinu, ali i izvozeći svoje proizvode na svjetsko tržište.“, kazao je Baranović, te naglasio kako je Šibenik u energetici i obnovljivim izvorima energije jedan od hrvatskih gradova-pionira.

  07.10.2010. 19:44h


Gradonačelnik s djecom u povodu ""Dječjeg tjedna""

U povodu ""Dječjeg tjedna"" koji se ove godine obilježava pod sloganom ""Ljubav djeci prije svega"", gradopnačelnik Šibenika dr. Ante Županović, zamjenik Petar Baranović i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug, primili su predstavnike i djecu članove društva ""Naša djeca"", dječju gradonačelnicu Nikolinu Vučenović, te predstavnike i djecu Dječjih vrtića Šibenik, dječjeg vrtića Varoš. Djeca su gradonačelnikov ured ispunila balonima na kojima su ispisali njihove poruke i želje, a potom su svi zajedno te balone sa trga ispred zgrade gradske uprave ispustila u zrak, te tako uputili poruke svima i u gradu Šibeniku i šire.

  07.10.2010. 14:20h