Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

U nedjelju tri trke u Mandalini

U nedjelju 26. rujna na prostoru Mandaline, s početkom u 9h održat će se tri atletske utrke: atletska utrka ""sv. Mihovil"" Šibenik 2010, zatim ""Trka za moj grad"" i utrka povodom Europskog tjedna kretanja. Trka za moj grad i utrka u povodu Europskog tjedna kretanja, u kojoj će sudjelovati vrtićki i školski uzrast, održat će se na nogometnom igralištu Mihovil, u sportskom centru Marinko Kardum, dok će se utrka sv. Mihovil, koju tradicionalno organizira Atletski klub Mihovil iz Šibenika u sklopu proslave Dana Grada Šibenika i koja je ujedno finalna utrka ""Jadranske lige"" trčati obalom u Mandalini u dužini od 10km.

  23.09.2010. 14:56h


Gradski vrtići najavili proslavu Dana grada

Djeca Gradskih vrtića Šibenik, njih ukupno tristotinjak iz svih četrnaest vrtića, zajedno sa svojim tetama, uključili su se i ove godine u proslavu obilježavanja Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, zaštitnika grada Šibenika. Pod motom: „NAŠA LJUBAV ODUVIJEK I SAD, ZA ŠIBENIK KREŠIMIROV GRAD“ povorka djece prošetala je od Krešimirovog doma, preko rive do Trga Republike Hrvatske (ispred gradske vijećnice), gdje je održan prigodan program. Djecu i tete je, u ime gradonačelnika Grada Šibenika, pozdravila pročelnica za društvene djelatnosti, Živana Podrug, te im zahvalila što su se i ove godine uključili u proslavu Dana Grada Šibenika i time pokazali kako se voli svoj Grad.

  23.09.2010. 14:12h


Danas počinje čišćenje pećine sv. Ante u šibenskom kanalu

Danas s početkom u 9 sati započinju najavljeni radovi na obnovi crkvice-pećine Sv. Ante u Šibenskom kanalu. Zajedničkim volonterskim angažmanom Šibenskog građanskog foruma (ŠGF) te građana Šibenika, u sljedećih nekoliko dana bit će organizirane svakodnevne akcije čišćenja prilaznog puta,a predviđeno je i rušenje te uklanjanje (i odvoženje) dijelova bunkera unutar špilje. Najavljeni pripremni radovi u špilji odradit će se pod vodstvom i uz stručni nadzor konzervatora, a cijeli projekt obnove i kompletna restauracija crkvice-špilje u nadležnosti je Ministarstva kulture i Konzervatorskog odjela u Šibeniku, od kojih je Udruga ŠGF za ovu inicijativu dobila punu podršku i sve potrebne suglasnosti.

  23.09.2010. 09:43h


Obilježavanje Dana bez automobila

U povodu Europskog tjedna kretanja danas je, nizom aktivnosti, obilježen Dan bez automobila.  Tako je na šibenskoj rivi zatvoren promet u vremenu od 8-12h, za koje vrijeme će učenici osnovnih i srednjih škola, kao i djeca vrtićke dobi, prošetati rivom, dok će učenici Prometno-tehničke škole Šibenik sudjelovati u regulaciji prometa. Policijska službenica za prometnu prevenciju Anita Matić je djecu, polaznike prvog razreda OŠJurja Šižgorića, u obilasku grada upozorila na „opasne točke“ na prometnicama uz edukaciju o pravilnom ponašanju u prometu.  Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović podvrgnuo se medicinskom pregledu ispred HNK Šibenik,

  22.09.2010. 10:26h


Gradsko vijeće održalo 13. sjednicu

Predsjednik gradskog vijeća Goran Grguričin otvorio je 13. sjednicu Gradskog vijeća, te najavio svečanu sjednicu u povodu Dana Grada Šibenika za 28. rujna u 12h, te pozvao vijećnike da joj nazoče kao i prigodnim događanjima u povodu Dana Grada. Vijećnička pitanja započela su pitanjem Tomislava Ninića u ime kluba vijećnika HDZ-a o izborima za vijeća MO i gradskim četvrtima, te je dogradonačelnik Vidović pojasnio kako Grad  radi na preustroju gradskih četvrti i mjesnih odbora te kada taj posao bude dovršen, a  to bi moglo biti do kraja ove godine, ići će se  u raspis izbora. U ime Kluba HNS-a-liberalnih demokrata i nezavisnog vijećnika Borisa Dragutina Petar Mišura je predložio sazivanje

  21.09.2010. 15:12h


Zatvoren 3. Adriatic Boat Show

Iz mora nautičkih prilika što je slogan “najsrdačnijeg” nautičkog sajma na Jadranu, onog šibenskog Adriatic Boat Showa koji se u Manadalina marini održavao od 16. do 19. rujna, organizator NCP Grupa uspješno je izronio poput vrhunskog apneaša s širokim kapacitetom pluća i nije dopustio da ga utezi globalne krize povuku na dno. Naboranu površinu posrnulog nautičkog sektora kroz četiri dana pretvorio je u maretu po kojoj je plovidba Mandalinom bila ugodna, pa su i ljudi iz branše s optimističnim izrazima lica izišli s prvog hrvatskog Nautičkog foruma koji se na početku sajma održao na event brodu Sea Star. Svi koji su trebali biti tamo, bili su.

  20.09.2010. 13:38h


Položeni vijenci kod Šibenskog mosta

U sklopu obilježavanja Rujanskog ratnog podviga sjećanjem na poginule hrvatske branitelje, danas su  polaganjem vijenca i paljenjem svijeća dogradonačelnik Petar Baranović i predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin odali počast hrvatskom branitelju Marinku Kardumu pored kapelice kod Šibenskog mosta koju je u spomen podigla Specijalna jedinica policije Šibenik. Pored izaslanstva Grada Šibenika počast su odali predstavnici Šibensko-kninske županije, Specijalne jedinice PU Šibensko-kninske, ureda državne uprave, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te Grada Vodica. Fotograf Šime Strikoman na Šibenskom mostu snimio je danas milenijsku fotografiju

  17.09.2010. 14:36h


Gradonačelnik otvorio 3.Adriatic Boat Show

U nazočnosti brojnih izlagača i sudionika  Adriatic Boat Showa gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović otvorio je treće izdanje ovog međunarodnog nautičkog sajma novih i rabljenih plovila u šibenskoj marini u Mandalini. U svom prigodnom obraćanju gradonačelnik je kazao kako je Šibenik grad koji oduvijek živi s morem i od mora. „Kroz njegovu povijest more je oduvijek značilo život. I danas je tako; i danas se Šibenik još snažnije želi okrenuti moru, prije svega nautičkom turizmu, ali i razvoju pomorstva, ribarstva i pomorskih inovacijskih tehnologija.“, naglasio je gradonačelnik. Također je kazao kako se Mandalina razvija u jedno od većih nautičko-turističkih središta na hrvatskoj strani Jadrana, te je posbeno spomenuo Remontno brodogradilište koje je i jedan od simbola Šibenika:

  16.09.2010. 14:34h


Vijenci u spomen na vatrogasce i branitelje

Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović i predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin, položili su vijence i zapalili svijeće kod Vatogasnog doma Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika u spomen na vatrogasce koji su izgubili živote prilikom intervencije na Jamnjaku 1993. godine. U spomen na poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, obilježavajući 19. obljetnicu ratnog rujanskog podviga vijence su pored izaslanstva Grada Šibenika na Spomen križ na gradskom groblju Kvanj, položili predstavnici Šibensko-kninske županije, državne uprave, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije, grada Drniša,  te političkih stranaka.

  16.09.2010. 13:51h


Dogradonačelnik Vidović pozdravio grupu managera GRANGE HOTELS grupacije

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović pozdravio je danas u gradskoj vijećnici grupu managera hotelske grupacije Grange hotels, koji u Šibeniku borave kao gosti hotelskog naselja Solaris, čija su i prijateljska kuća. „Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas u vijećnici Grada Šibenika, kao i Vaše domaćine– vodeće ljude Hotelskog naselja Solaris -renomirane hotelske kuće s 40-godišnjom tradicijom, koja je u zadnjih nekoliko godina, upravo pod vodstvom ovih ljudi, izrasla u jedan od najatraktivnijih turističkih resorta na hrvatskoj strani Jadrana.“, kazao je dogradonačelnik. Također je izrazio zadovoljstvo što su gospoda došla u Šibenik i to na kraju jedne uspješne turističke sezone, te izrazio nadu da će u Šibeniku pronaći svoj poslovni interes.

  15.09.2010. 15:15h