Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Poduzetnički inkubator primio nove članove-mlade tvrtke proizvodit će informatičku opremu,eko – energetske projekte i servisirat će luksuznie jahte

Nakon nedavno završenog natječaja za prijem novih poduzetnika u članstvo poduzetničkog inkubatora šibenik primljene su 4 tvrtke.To su:EAT-Croatia d.o.o. – proizvodnja i osmišljavanje rješenja za iskorištavanje alternativnih izvora energijeStrojevina d.o.o. – razvoj projekta Internet kioska u turističkim i tranzitnim objektima s ciljem pružanja usluga, pristupa Internetu i transakcijskim uslugama.Azimut d.o.o. – pružanje usluga kompletne brige za jahte potpuno prilagođene pojedinačnim potrebama klijentaLinea Cod d.o.o. (komercijalni uvjeti) opremanje poslovnih prostoraUnatoč gospodarskoj krizi poduzetnički inkubator trenutno ima rekordnu popunjenost od preko 90%.

  22.07.2010. 11:56h


Ražine mogu i moraju bolje

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, zatim predsjednikom i potpredsjednikom Gradskog vijeća Grada Šibenika Goranom Grguričinom i Miloradom Miškovićem, te gradskim vijećnicima Antom Gaćinom i Petrom Mišurom obišao je jutros, u pratnji Povjerenika Ražina Marinka Mišure, područje Ražina Gornjih, kako bi na na licu mjesta porazgovarao o poznatim problemima u toj gradskoj červrti. Gradonačelnik je obišao Ražine Gornje u pratnji i gradskih pročelnika za komunalne poslove i gospodarstvo Zvonka Zaninovića i pročelnika za gospodarenje imovinom Grada Šibenika Ivice Živkovića, s obzirom da je najveći dio ražinskih problema obuhvaćen problematikom ovih dvaju odjela.

  21.07.2010. 13:21h


Marinko Mišura Povjerenik Gradonačelnika u Gradskoj četvrti Ražine

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović donio je danas Rješenje o mjerama po nadzoru rada Gradske četvrti Ražine, a s obzirom da je pet, od ukupno devet članova Vijeća Gradske četvrti Ražine, još 18. studenog 2009. godine podnijelo ostavke i to: Mladen Crljen, Joško Vučenović i Nikola Varnica izabrani sa stranačke liste HDZ-a, te Drago Skorić i Drago Klisović izabrani s liste HSU-a. Kako navedene političke stranke nisu postupile sukladno čl. 6. stavak 2. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora, odnosno nisu odredile zamjenu s neizabranim kandidatom s liste, te Vijeće Gradske četvrti već osam mjeseci ne izvršava svoje obveze,

  20.07.2010. 09:57h


Počinju radovi na školama

Grad Šibenik i vlasnik obrta KONBAS, Davor Špoljarić iz Prilesa potpisali su Ugovor o  isporuci,  dostavi  i  montaži školskog namještaja (klupe, ormarići isl.) za osnovne škole Grada Šibenika. Riječ je onbovi postojećeg fonda namještaja, a ne potpunoj zamjeni. Iznos na koji glasi ugovor je 93.234,00 kn, te je isporučitelj dužan u roku od 60 kalendarskih dana izvršiti ugovorom preuzete obveze. Tvrtka Dva Marka iz Šibenika izvest će radove na rušenju brisoleja na Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca, točnije uklonit će betonsku zaštitu od sunca na glavnom južnom pročelju škole, koja se nalazi u derutnom stanju i prijeti joj potpuno odlamanje.

  16.07.2010. 14:57h


Potpisan ugovor za izradu Strategije razvoja Grada

Grad Šibenik i tvrtka MICRO projekt d.o.o. iz Stobreča potpisali su danas ugovor o izradi strategije razvoja Grada Šibenika, na iznos od 158.200,00 kuna+PDV, odnosno ukupno 194.586,00 kuna. Predmet ugovora su usluge koje se Izvršitelj obvezao pružiti a sastoje se od nekoliko elemenata, odnosno faza. Prva je tzv. projektna faza koja obuhvaća izradu koncepta projekta u kojem se detaljno opisuju sve projektne faze te struktura i sadržaj dokumenta. Druga projektna faza usmjerena je na izradu analize stanja, te podrazumijeva opširno prikupljanje podataka iz različitih vanjskih i unutarnjih izvora, te njihovu analizu.

  16.07.2010. 13:58h


Od sutra Ulica Primorske čete jednosmjerna

Na temelju Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a na traženje Vijeća Gradske četvrti Crnice, te po pribavljenim suglasnostima Policijske uprave Šibensko-kninske i Hrvatskih cesta d.o.o., Gradonačelnik Grada Šibenika je donio odluku (Zaključak) o uspostavi jednosmjernog prometa u Ulici Primorske čete, a koja stupa na snagu 15. srpnja 2010. godine. Navedenim Zaključkom uspostavlja se jednosmjerni tok prometa u Ulici primorske čete, u naravi nerazvrstane prometnice kojom upravlja Grad Šibenik i to od raskrižja Ulica Primorske čete - Kornatska  do raskrižja Ulica Primorske čete – Kralja Zvonimira u smjeru zapad – istok.

  14.07.2010. 08:08h


Revitalizacija stare jezgre jedan od prioriteta gradske vlasti

Kao što je i najavila u svojoj predizbornoj kampanji, aktualna gradska vlast u prvoj godini mandata, među ostalim poslovima, posebnu pozornost usmjerila je na revitalizaciju stare gradske jezgre. U okviru gospodarenja gradskim prostorima koji su u staroj jezgri, pri raspisivanju natječaja sniženi su i iznosi početnih cijena zakupa, čime je otvorena mogućnost poduzetnicima da iznajme prostore po cijeni povoljnijoj od cijene zakupa u trgovačkim centrima ali i u usporedbi s drugim hrvatskim gradovima. Takva politika Grada rezultirala je potpunom popunjenošću poslovnih prostora u vlasništvu Grada Šibenika, te je od 1. siječnja 2010. dano u zakup sedam prostora, a za posljednji slobodan je u pripremi natječajna dokumentacija.  

  13.07.2010. 10:27h


Gradonačelnik primio juniorske prvake Hrvatske u vaterpolu

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Petar Baranović primili su danas vaterpoliste Šibenika, državne juniorske prvake koji su titulu osvojili pobjedivši ekipu dubrovačkog Juga na završnom turniru prvenstva Hrvatske održanom nedavno u Zagrebu. Naslov prvaka osvojili su pod vodstvom trenera Edija Brkića, a primanju je nazočio i predsjednik kluba Teo Perić. Gradonačelnik je čestitao mladim igračima i treneru na uspjehu koji su postigli, te time potvrdili kvalitetu šibenskog vaterpolskog sporta, „Vaš talent i želja da se bavite ovim sportom su neosporni, a naporni trenizi i rad koji vam često oduzimaju dosta vremena i zahtjevaju odricanja, nagrađeni su ovakvim uspjesima.

  09.07.2010. 12:25h


Održan nastavak 11. sjednice Gradskog vijeća-donesen novi Statut Grada

Nakon prozivke, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika mr. Goran Grguričin je utvrdio da je na sjednici nazočno 16 vijećnika, a što je dovoljan broj za nastavak prekinute 11. sjednice. Kako je pojasnio Grguričin, vijećnik  Petar Lalić je ispričao svoj nedolazak zbog dogovorenih liječničkih pregleda, što nisu učinili vijećnici HDZ-a. Drago Skorić, kao nezavisni vijećnik, osvrnuo se na Dnevni red, te napustio sjednicu jer se ne slaže s točkom koja bi trebala gradonačelniku dati ovlasti da imenuje Skupštine trgovačkih društava.  Ante Gašperov Čače smatra da je stanje u Gradskom vijeću  katastrofalno, te predlaže nove izbore i napušta sjednicu.

  08.07.2010. 12:56h


Suradnja tvrtke Podi Šibenik d.o.o. i HERAGa

Datum: 30 Direktor tvrtke Podi Šibenik d.o.o. Vjeko Kaleb i i ravnatelj HERAG-a ( Razvojne Agencije Županije Zapadno Hercegovačke ), Milivoj Herceg  potpisali su sporazum o suradnji.  Osnovni cilj ovog Sporazuma je postizanje okvira za moguće oblike suradnje u područjima koje potpisnici pokrivaju svojim aktivnostima , a to su u prvom smislu razvoj gospodarstva, te projekti koji pridonose opdem razvoju područja djelovanja partnera. Suradnja će se odvijati putem: razmjene informacija – transfer znanja i iskustava partnera, zajedničkih nastupa , zajedničke realizacije projekata – prije svega misli se na projekte prekogranične suradnje financirane od strane EU ,

  08.07.2010. 12:07h