Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradski parking pomaže programe u kulturi u šibenskoj gradskoj jezgri

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović održao je danas na Trgu 4 bunara konferenciju za novinare na kojoj je predstavio novi način financiranja projekata u kulturi koji će biti realizirani isključivo u staroj gradskoj jezgri.  Dogradonačelnik je kazao kako je još u predizbornoj kampanji, kao jedan od prioriteta aktualne  gradske vlasti, isticao revitalizaciju stare gradske jezgre. “Na prijedlog predsjednika Kulturnog vijeća Željka Petreša i uz razumijevanje i pomoć direktorice Gradskog parkinga Lovorke Bujas osmislili smo novi model financiranja projkata u kulturi.”, kazao je dogradonačelnik, te pojasnio kako će od 1. lipnja  ove godine Gradski parking od svake karte naplaćene na parkiralištu na Poljani izdvajati 0,50 kuna za različite projekte i programe u kulturi. 

  09.06.2010. 13:02h


Gradonačelnik uputio čestitku ravnateljici Instituta Ruđer Bošković

U povodu 60. obljetnice Instituta Ruđer Bošković, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je čestitku ravnateljici Instituta dr.sc. Danici Ramljak. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti: Poštovana ravnateljice Ramljak, dopustite mi da Vam ovim pisanim putem izručim najsrdačnije čestitke u povodu velike 60. obljetnice Instituta Ruđer Bošković, našeg najvećeg i jednog od vodećih istraživačkih instituta u ovom dijelu Europe u području prirodnih znanosti. Čestitku upućujem i svim djelatnicima Instituta, znanstvenicima i znanstvenim novacima koji su dio brojnih uglednih i vrijednih projekata i od kojih očekujemo nova znanstvena postignuća, posebice na području otkrića metoda liječenja zasad neizlječivih bolesti .

  09.06.2010. 09:28h


Izabran 4. saziv Dječjeg gradskog vijeća-Nikolina Vučenović nova-stara dječja gradonačelnica

U organizaciji Društva naša djeca Šibenik u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića danas je održana 4. Konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća, kojoj su nazočili i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin. Za dječju gradonačelnicu ponovno je izabrana Nikolina Vučenović, učenica VII. razreda OŠ Jurja Dalmatinca dok su dječji dogradonačelnici Marija Dražić-Balov, učenica VI. razreda OŠ Tina Ujevića te Luca Kuna, učenica VI. razreda OŠ Vidici. Za predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća izabrana je Luca Alfirev, učenica VII. razreda OŠ jurja Šižgorića; za dopredsjednike su izabrani Luca Zaninović, učenica VII. razreda OŠ Jurja Dalmatinca te Marin Plavčić, učenik VI. razreda OŠ Petra Krešimira IV.

  08.06.2010. 14:31h


Održana 22. sjednica Gradonačelnikovog kolegija-najavljena burza udžbenika

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je danas 22. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija  u utorak na kojoj je bilo riječi o Odluci o donošenju Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone mješovite namjene – pretežito poslovne II/2.8 Njivice u Šibeniku. Kako je pojasnila v.d. pročelnica Zvjezdana Stošić, Detaljni plan uređenja zone mješovite namjene pretežito poslovne II/2.8. Njivice u Šibeniku"" izrađen je 2008. godine i objavljen u ""Službenom glasniku Grada Šibenika"" broj 2/2008. – 28. svibnja 2008. godine. Prostor u obuhvatu ovoga plana smješten je na zapadnom rubu grada. Unutar je granice Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika.

  08.06.2010. 13:57h


Radovi na plažama

Grad Šibenik i Filips d.o.o. zaključili su Ugovor o javnim radovima za uređenje šetnice na Kapriju za iznos od 40.575,24 kn. Riječ je o uređenju tzv. južne obale u dnu vale naselja Kaprije. Ugovoreni rok za izvođenje radova je 15 kalendarskih dana od dana potpisa ugovora. Za uređenje obale na Krapnju Grad Šibenik i Bormil d.o.o. iz Šibenika ugovorili su radove na iznos od 172.587,45 kn, koji bi trebali, temeljem ugovora, biti izvršeni za 20 kalendarskih dana. Radovi obuhvaćaju uređenje 200 m južnog dijela obale od sportske lučice prema jugu. Sanirat će se postojeća oštećenja obale, kao što uređenje obalnog zida.

  07.06.2010. 15:15h


Održana 7. sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

Danas je u Uredu gradonačelnika Grada Šibenika održana 7. sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta kojoj su nazočili predstavnici policije, sudstva, školstva i gradskih službi. Na Dnevnom redu je danas bio promet, kako u turističkoj sezoni, tako i općenito, van sezone uz osnovne pokazatelje u prvih pet mjeseci 2010. Načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić naglasio je kako je sezona za policiju već počela; naime tzv. pojačane mjere PUŠK-a su na snazi već od 1. lipnja. „Kao turistička destinacija mi, pored toga što nudimo more i sunce, moramo odavati dojam sigurne destinacije. I tu je uloga policije primarna i naša policijska uprava je spremno dočekala sezonu koja je već u tijeku.“,

  07.06.2010. 14:04h


Gradonačelnik poručio: Šibenik će se odužiti svome Draženu

U povodu 17. obljetnice tragične smrti šibenske, hrvatske i svjetske košarkaške legende Dražena Petrovića, danas su izaslanstva Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, OKK Dražen Petrović, KK Šibenik, KK Jolly JBS i Turističke zajednice  Grada Šibenika položili vijence kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.  Svijeće su ispod ploče Draženu u spomen zapalili i učenici OŠ Tina Ujevića i obližnjeg vrtića Jutro. U svom prigodnom obraćanju gradonačelnik dr. Ante Županović je kazao kako je imao čast osobno poznavati Dražena, pa čak i kao sportski liječnik skrbiti o jednoj fazi njegova košarkaškog odrastanja.

  07.06.2010. 11:54h


Prije pisanja peticija treba zatražiti razgovor-reakcija gradonačelnika na peticiju Zablaćana

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović informiran je putem medija o peticiji koju su, među ostalima i njemu, uputili iznajmljivači soba i apartmana s područja Zablaća. U peticiji, koja još nije dostavljena u Gradsku upravu, gospoda iz Zablaća prosvjeduju zbog, kako navode, zapostavljanja njihove gradske četvrti. Nadalje navode kako im je oduzet status mjesta, a kao turistička destinacija svrstani su u A kategoriju za što plaćaju i više turističke pristojbe, te kako stanje na terenu ne odgovara tako visokoj kategorizaciji. Gradonačelnik ovim putem izražava žaljenje što je za problem iznajmljivača soba i apartmana iz Zablaća saznao putem medija, te ga žalosti kada ga ljudi u ovakvim, ili sličnim situacijama, ne kontaktiraju izravno.

  04.06.2010. 10:49h


Uređenje prostora za smještaj kontejnera na tri lokacije u gradu

Grad Šibenik i tvrtka „Stina Šibenik“ d.o.o. zaključili su ugovor o izvođenju građevinskih radova u vidu uređenja prostora za smještaj kontejnera za prikupljanje komunalnog otpada i to na tri lokacije u gradu: u dvorištu zgrade Gradske čistoće u Ulici Nikole Tesle, u dvorištu dvorane „Partizan“ u Ulici Miminac, te u Ulici Paška Zjačića. Ugovorena cijena radova iznosi ukupno 53.479,00 kuna, uz obvezu izvršenja radova u roku od 15 dana. Naime, riječ je o lokacijama na kojima su i dosada bili postavljeni kontejneri, no zbog konfiguracije terena gotovo svakodnevno su otklizavali, čime bi predstavljali opasnost za vozila i prolaznike i stvarali i probleme u prohodnosti prometa u ionako uskim gradskim ulicama.

  04.06.2010. 08:51h


Gradonačelnik primio članove Upravnog odbora iNavis projekta

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović primio je danas članove Upravnog odbora za uspostavu iNavis projekta, koji su jučer održali i prvi radni sastanak u Šibeniku kako je i predviđeno usvojenim terminskim planom projekta. Gradonačelnik je pozdravio norveške goste, te naglasio spremnost Grada Šibenika da ovaj projekt, zajedno s CroNoMarom privede kraju. „Spremni smo projekt dovršiti u realnim okvirima; iako smo imali neke korekcije u smislu osiguranja zgrade za budući centar i taj segment smo odradili na zadovoljstvo obiju strana i nadam se da ćemo sljedeće godine imati spreman i opremljen prostor za rad.“, kazao je gradonačelnik.

  02.06.2010. 15:33h