Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

EBRD-ovih 12 milijuna Eura za Luku Šibenik

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će zajmom u iznosu 12 milijuna eura finacirati projekt modernizacije infrastrukture Luke Šibenik, a ugovor o tom zajmu jučer su u Zagrebu potpisali direktor sektora infrastrukture EBRD-a Thomas Maier i ravnatelj Lučke uprave Šibenik Marijan Petković. Potpisivanju ugovora nazočili su i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović. Hrvatska je Vlada za taj zajam dala državno jamstvo i ugovor o jamstvu s hrvatske je strane potpisao potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker. Zajam od 12 milijuna eura odnosi se na modernizaciju i proširenje šibenske luke i omogući će Šibeniku infrastrukturu kakvu zaslužuje, kazao je Maier.

  16.05.2010. 15:05h


Obilježavanje Spomen-dana na žrtve Križnog puta

Udruga hrvatski domobran Šibensko-kninske županije, sutra (15.05.2010.) polaganjem vijenaca podno Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, obilježit će Spomen-dan na žrtve Križnog puta. Sjećanju na žrtve Križnog puta, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće, pridružit će se i izaslanstvo Grada Šibenika: predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin, potpredsjednik Gradskog vijeća Milorad Mišković, te vijećnik Ante Gaćina.

  14.05.2010. 15:17h


Večeras u knjižnici predavanje dr. sc. Jadrana Kale o suhozidima

Dr. sc. Jadran Kale odrzat će večeras (14.05.2010.) predavanje  ""HRVATSKI DAN SUHOZIDA: vrijednost i zaštita Srime i drugih šibenskih suhozidnih krajolika"". Predavanje će započeti u 18 sati u dvorani Gradske knjižnice ""Juraj Sizgorić"", a organizator je Muzej grada Šibenika.

  14.05.2010. 11:24h


Započela provedba RCGO Bikarac

Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održan početni radni sastanak (kick-off meeting) tj. uvođenje u posao izvođača radova i nadzora radova za izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac. Sastanku su nazočili predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU), izvođača radova, firmi: ""ERGASIS TECHNIKI S.A"" (Grčka) u konzorciju sa ""MESOGEOS S.A."" (Grčka), nadzora radova, firme ""Fichtner GmbH & Co. KG"" (Njemačka) u konzorciju s ""MHM-inžinjering d.o.o. iz Osijeka, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te Gradske čistoće.

  13.05.2010. 09:48h


Održana konferencija za novinare o aktualnoj situaciji u TLM d.d. Šibenik

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sa zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem održao je danas konferenciju za novinare reagirajući na neprimjeren pritisak javnosti i medija na šibenski TLM, kojega se kao tvrtku, ali i njezine djelatnike unaprijed osuđuje. ""Slažemo se da institucije pravne države rade svoj posao i neka se krivnja sankcionira, ali se ne slažemo da se unaprijed donose negativni zaključci koji nanose štetu ne samo TLM-u i Gradu Šibeniku već i cijeloj državi. Nekorektno i neprimjereno se optužuje TLM koji uspješno radi, koji je proizvođač i jedan od najvećih izvoznika u državi i koji zapošljava 1100 radnika. Smatramo da je krajnje vrijeme da se oglasi Vlada Republike Hrvatske i zaštiti proizvodnju i one koji proizvode.

  12.05.2010. 13:33h


Dalmatinski gradovi traže upravljanje pomorskim dobrom

Gradonačelnici osam dalmatinskih gradova danas su na sastanku u Splitu izrazili nezadovoljstvo Nacrtom prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama od 1. travnja 2010. godine. Gradonačelnici Splita Željko Kerum, Šibenika Ante Županović, Dubrovnika Andro Vlahušić, Kaštela Josip Berket, Trogira Damir Rilje, Hvara Pjerino Bebić, Korčule Mirko Duhović i dogradonačelnik Visa Dalibor Damjanović te njihovi zamjenici i suradnici, ocijenili su da se spomenutim Nacrtom prijedloga zakona suspendira decentralizacija te da se gradovima uskraćuje pravo da samostalnije upravljaju pomorskim dobrom kao najvažnijom razvojnom polugom svog gospodarstva. 

  11.05.2010. 17:50h


Na pressici u kazalištu najavljena prva opera u produkciji HNK Šibenik nakon gotovo 100 godina

U foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku održana je danas konferencija za novinare na kojoj je predstavljena opera koja će u vlastitoj produkciji biti premijerno izvedena 8. listopada ove godine. Riječ je o operi u dva čina „The Medium“, djelu talijansko-američkog skladatelja Gian Carla Menottija, koju će u Šibenskom kazalištu režirati Dora Ruždjak Podolski, dok će orkestrom dirigirati Josip Šego. U glavnim ulogama nastupit će Martina Klarić, sopran, Nera Gojanović, alt, Gorana Bjondić, sopran, Alen Ruško, bariton, Marica Kolega, mezzosopran, te glumac Jakov Bilić. Tehničko –scensku podršku dat će u cijelosti Šibensko kazalište, koje prvi put nakon 1913. godine producira jedno originalno operno djelo za manji orkestar.

  11.05.2010. 14:16h


Vraćen pješački prijelaz u Ulici Vladimira Nazora

U Ulici Vladimira Nazora danas je vraćen i ponovo uspostavljen pješački prijelaz koji je, odlukom tadašnjeg Gradskog poglavarstva, ukinut 20. travnja 2007.godine. Naime, prije navedenog ukidanja, zatražene su i dobivene suglasnosti Policijske uprave šibensko-kninske i šibenske ispostave Hrvatskih cesta, s obzirom da je riječ o cesti koja je kategorizirana kao državna. Prijelaz je tada ukinut zbog njegovog iznimno nepovoljnog utjecaja na promet s obzirom da su radovi na Tehnološkoj cesti, koji su u to vrijeme bili u samom jeku, znatno usporavali promet u gradu, a počela je i turstička sezona. No, otvaranjem Vukovarske ulice, krajem srpnja 2007., promijenili su se prometni uvjeti

  10.05.2010. 13:50h


U Solarisu otvorena 10. konferencija o kvaliteti

Zamjenik gradonačelnika Petar Baranović danas je u Solarisu pozdravio sudionike 10. Hrvatske konferencije o kvaliteti, te 1. Znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu pod motom ""Kvaliteta - nasljeđe za budućnost"", te im zaželio dobrodošlicu i uspješan rad.  Ova konferencija kao i znanstveni skup održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH dr. sc. Ive Josipovića. Glavni organizator skupa je Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), suorganizator Hrvatska gospodarska komora (HGK), a pokrovitelji su: Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Državni zavod za mjeriteljstvo, Hrvatski zavod za norme i Hrvatska akteditacijska agencija.

  10.05.2010. 12:28h


Dogradonačelnik Baranović na Okruglom stolu o zapošljavanju osoba s intelektualnim teškoćama u razvoju

Danas je u Gradskoj knjižnici održan okrugli stol na temu rezultata zapošljavanja uz podršku osoba s intelektualnim  teškoćama u razvoju u Šibensko - kninskoj županiji u proteklom razdoblju  i daljnje mogućnosti njihova zapošljavanja u tvrtkama i institucijama. Okrugli stol organizirao je šibenski časopis ""Šibenik tim"" uz potporu Udruge za promicanje inkluzije  u Šibeniku, a nazočio mu je i šibenski dogradonačelnik Petar Baranović, kao i dožupan Zoran Smolić, saborska zastupnica Neda Klarić, predstavnik Grada Knina, zatim direktor Područnog ureda HZZ-a Luka Petrina, te gradskih i privatnih tvrtki koje bi, s obzirom na djelatnost koju obavljaju i svoju ulogu u lokalnoj zajednici, trebale pružiti

  10.05.2010. 12:28h