Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Svečano otkrivena obnovljena spomen-ploča I. Šibenskom partizanskom odredu

U organizaciji Grada Šibenika, danas je na brdu Pisak kod Šibenika, svečano otkrivena obnovljena spomen-ploča I. Šibenskom partizanskom odredu. Svečanosti su, pored gradonačelnika dr. Ante Županovića i njegova zamjenika Franka Vidovića, nazočili i: izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske kontraadmiral Ante Urlić, zatim pukovnik Vlatko Bandalo, te članovi Zajednice udruga antifašista Šibensko-kninske županije . Otkrivajući spomen-ploču gradonačelnik Županović je izrazio zadovoljstvo što će tim činom Grad Šibenik odati počast ne samo slavnim šibenskim antifašistima, već i antifašizmu kao pokretu, koji je utkan u temelje suvremene i demokratske Europe.

  09.05.2010. 15:27h


Dodjela nagrada ozbiljnu i jazz glazbu: Porin Classic 2010 u Šibeniku

Glasoviti dirigent maestro Pavao Dešpalj dobitnik je nagrade za životno djelo: na sinoćnjoj manifestaciji Porin Classic 2010., dodjeli nacionalnih nagrada za glazbena dostignuća u ozbiljnoj i jazz glazbi, koja se po drugi put održala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.Osvojivši čak dva Porina ushićena je bila Gabi Novak, 'šibenska nevista', kako se je predstavila, nije mogla skriti uzbuđenje zahvaljujući se za priznanja u kategorijama najbolji jazz album i najbolja izvedba jazz skladbe. Jedino je Gabi osvojila dvije nagrade. Najavila je i kako se više neće baviti diskografijom, pa joj nagrada ima poseban značaj jer dolazi 'kao biser na kraju'. Svojevrsna zanimljiovst je bilo i nadmetanje majke i sina,

  09.05.2010. 09:52h


Uređuju se plaže i obale

Grad Šibenik i Boris nekretnine d.o.o. iz Starog Topolja sklopili su ugovor o javnim radovima za uređenje plaže u Žaboriću na  iznos od 80.196,00 kn. Radovi obuhvaćaju: gradnju zida koji će odijeliti cestu od plaže, oblaganje kamenom, frezanje plaže i nasipanje šljunka. Izvođač se obvezao radove izvršiti u roku od 20 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Potpisan je  i ugovor s Bormilom iz Šibenika za uređenje plaže u Brodarici za ukupan iznos od 120.718,35 kn, što obuhvaća uređenje betonske šetnice na relaciji Zlatna ribica-porat i to također u roku od 20 dana. U tijeku su natječaji i za frezanje 400m plaže na relaciji Rezalište-Jadran i postavljanje kemijskog WC-a, tako da  će se na Brodaricu ukupno uložiti 195.00,00 kuna.

  07.05.2010. 14:06h


Predsjednik Josipović u Šibeniku

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović sa suradnicima boravi danas  u Šibeniku. Predsjednika su jutros dočekali i zaželjeli mu dobrodošlicu gradonačelnik dr. Ante Županović, zamjenik župana Željko Šimunac, zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Goran Grguričin. Nakon kraćeg razgovora s predstavnicima Županije i Grada Predsjednik se susreo s građanima i brojnim turistima na kavi u ugostiteljskom objektu Valerija.  Uoči obilaska stare gradske jezgre Predsjednik se srdačno pozdravio s Maksimom Mrvicom koji će na večerašnjem koncertu muzicirati na glasoviru, za čiju nabavu i donaciju je  zaslužan upravo predsjednik Josipović.  

  06.05.2010. 16:28h


Loša vremenska prognoza izmijenila kulturni program

Hrvatska televizija i produkcija Porina daruju večeras građanima Šibenika koncert u crkvi sv. Frane na kojem će, među ostalima,  nastupiti poznata hrvatska sopranistica Valentina Fijačko i  orguljaš Pavao Mašić. Ulaz je slobodan,. a početak koncerta u 20 sati. Tako će svi oni koji nisu uspjeli kupiti karte za večerašnji koncert Maksima Mrvice u Kazalištu, a ljubitelji su glazbe, dobiti na dar pravu glazbenu poslasticu..... Također, zbog loše vremenske prognoze otkazan je koncert Simfonijskog orkestra HRT-a, Maksima Mrvice i Šibenske glazbe koji je trebao biti održan u subotu 8. svibnja na trgu ispred Osnovne škole Fausta  Vrančića s početkom u 20 sati, istodobno s dodjelom diskografske nagrade Porin za klasiku i jazz u Šibenskom kazalištu.

  06.05.2010. 09:29h


Hajduku hrvatski nogometni kup

Hajduk je s 2:0 svladao Šibenik i osvojio hrvatski nogometni kup. Bijeli su slavili i u uzvratu na Šubićevcu nakon što su u prvoj utakmici na Poljudu pobijedili 2:1. Hajduk je nakon pet godina donio jedan trofej na Poljud, a posljednji je osvojio 2005. kada su bijeli bili proglsšrni najboljom momčadi HNL-a. Kup su posljednji put osvojili 2003. Unatoč defenzivnoj i ne baš impresivnoj igri, Hajduk je uspio svladati našu momčad. Bijeli su poveli u 15. minuti preko Vukušića Primljeni nas gol nije pretjerano omeo, štoviše, krenuli smo još ofanzivnije, te je već dvije minute nakon gola u prilici za izjednačenje bio Ermin Zec, U 40. minuti istom igraču ukazala se i druga prilika no i dalje je rezultat ostao 1:0. no nažalost nije bio precizan.

  05.05.2010. 22:54h


Uoči današnje utakmice Gradonačelnik i Župan primili predstavnike HNK Hajduka, HNK Šibenika i HNS-a

U povodu finala Hrvatskog nogometnog kupa, danas su u Gradskoj vijećnici grada Šibenika, župan Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović primili izaslanstva; HNK Šibenik-na čelu s Damirom Čapinom i Markom Karađolom, HNK Hajduk; Joška Svagušu i Petra Sapunara, HNS-a–predsjednika Vlatka Markovića i tajnika Zorislava Srebrića, zatim izaslanika predsjednika RH kontraadmirala Antu Urlića, delegata Peru Škarića, kontrolore i organizatore utakmice, zatim veterane i nogometne legende obaju klubova, dosadašnje predsjednike HNK Šibenik, te sportske djelatnike. Pozdravljajući nazočne gradonačelnik im je zaželio doborodošlicu u sportski Šibenik te izrazio

  05.05.2010. 15:39h


Australska veleposlanica u Šibeniku

Veleposlanica Australije, nj.e. Beverly Mercer, boravi u jednodnevnom posjetu gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji,  kojom prigodom se sastala i sa šibenskim gradonačelnikom dr. Antom Županovićem. Veleposlanica Mercer je preuzela duznost početkom2010. i njezin današnji nastupni posjet je ujedno i prvi posjet Gradu Sibeniku i Županiji. Gradonačelnik je Veleposlanici zaželio dobrodošlicu, je kratko upoznao s poviješću i bogatom kulturnom baštinom grada Šibenika. Veleposlanicu je posebno zanimao gospodarstveni aspekt razvoja grada, kao i informacije o Gospodarskoj zoni Podi.

  04.05.2010. 15:24h


Dogradonačelnik Baranović na svečanosti u NCP-u

Na današnji dan tradicionalno je u NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik, podizanjem hrvatske zastave na jarbol koji se nalazi na ulazu u remont, obilježen Dan brodogradilišta, kojem je nazočio i šibenski dogradonačelnik Petar Baranović. Prvi put se hrvatska zastava vijorila na tom istom jarbolu ratne 1991. godine čime jeposlana jasna poruka JNA da nikada nećemo odustati od samostalne Republike Hrvatske. Ta ista zastava simbolizira razvoj i gospodarski napredak mandalinskog poluotoka, Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije. Podizanju zastave prethodilo je polaganje vijenca poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na gradskom groblju Kvanj.

  04.05.2010. 15:10h


Europlakat sponzorira 50. MDF

Poduzeće Europlakat d.o.o. prihvatilo je sponzorstvo nad 50. Međunarodnim dječjim festivalom i to na način da će o svom trošku tiskati službene plakate festivala i postaviti ih u city light vitrine i na reklamne panoe diljem Hrvatske. Plakati će biti postavljeni u termnima od 20.svibnja do 30. lipnja 2010.g. i to na 10 city-light vitrina i na 4 reklamna panoa. Dva plakata će biti postavljena u Zagrebu na Jadranskoj aveniji, te dva u Šibeniku na ulazu u grad iz smjera Zadra. Lokacije city-light vitrina u koje će biti postavljeni plakati su u Šibeniku i to: po dvije lokacije kod kazališta, na obali i u Ulici Stjepana Radića, zatim po jedna lokacija kod robne kuće, kod hotela Krka, u Ulici Stjepana Zlatovića, u Ulici Vladimira Nazora i na Šubićevcu Vrijednost čitavog sponzorstva je 49.222,00 kn.

  04.05.2010. 14:23h