Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Izgorio brod Jadran-program međugeneracijske solidarnosti bez zastoja

Među devet brodova koji su noćas oko dva sata izgorili u požaru u marini hotelskog naselja Solaris, u potpunosti je izgorio i brod „Jadran“ u vlasništvu Grada Šibenika. Riječ je o brodu koji je za potrebe provođenja programa međugeneracijske solidarnosti kupilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti još 2005. godine. Kako je program tada provodio Cvjetni dom brod je bio u vlasništvu navedene ustanove, da bi formiranjem Centra za pomoć i njegu Grada Šibenika bio darovan Gradu Šibeniku. Protekle četiri godine brod je dva puta tjedna prometovao prema šibenskim otocima gdje je opskrbljivao 80 korisnika u sklopu programa Dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama na području Grada Šibenika, što naravno uključuje i šibenske otoke.

  13.04.2010. 12:16h


Sastanak u Ministarstvu u vezi s projektom RCGO Bikarac

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović sastat će se danas u 12,30h s državnim tajnikom u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva dr. sc. Nikolom Ružinskim u vezi s projektom „Regionalni centar za gospodarenje otpadom Bikarac“.  Na Dnevnom redu sastanka je razgovor o aktivnostima u vezi provedbe ISPA projekta RCGO Bikarac i aktivnosti u vezi provedbe druge faze projekta i uvođenja mehaničko-biološke obrade otpada (MBO).

  13.04.2010. 11:24h


Gradonačelnik na Skuptšini DVD-a Šibenik

Na poziv predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šibenik Zorana Smolića, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović nazočio se Godišnjoj izvještajnoj skupštini DVD-a Šibenik, što se u petak održala u foajeu Šibenskog kazališta. Predsjednik DVD Šibenik Zoran Smolić pozdravio je brojne predstavnike svih šibenskih DVD-ova i pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika, te je posebno izrazio zadovoljstvo nazočnošću šibenskog  gradonačelnika. Gradonačelnik je, u kratkom obraćanju, naglasio kako je jedna od njegovih prvih zadaća kao novoizabranog gradonačelnika bila obići profesionalnu  Javnu vatrogasnu postrojbu, ali i sve DVD-ove na području Grada Šibenika.

  10.04.2010. 11:46h


Potpisan Sporazum o suradnji u cilju realizacije iNavis projekta

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i glavni izvršni direktor CroNoMar d.o.o. Malvin Villaboo potpisali su danas Sporazum o suradnji u okviru Pomorskog inovacijskog centra u Šibeniku (projekt MICS). Sporazum predstavlja „korak dalje“ u realizaciji projekta iNavis, a nakon potpisanog  Memoranduma o razumijevanju između Grada Šibenika, norveškog Ministarstva vanjskih poslova (NMFA) i hrvatske Agencije za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) još 22. prosinca 2008. Sastavni dio Sporazuma čini i Plan aktivnosti kojim se konkretiziraju projektni zadaci koji su do sada odrađeni, ali se navode i aktivnosti koje tek treba poduzeti u cilju dovršetka projekta.

  09.04.2010. 12:28h


Gradonačelnik primio članove etno-kulturne udruge Bagatin

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sa zamjenicima Vidovićem i Baranovićem, primio je članove Etno kulturne udruge ""Bagatin"", proizvođače originalnih izvornih suvenira, u povodu njihovog sudjelovanja na Sajmu suvenira Kvarner EXPO 10 u Opatiji, na kojem su predstavljali autohtone suvenire šibenskog  kraja. Prema riječima predsjednika udruge Denisa Škugora šibenski štand bio je najposjećeniji i najzapaženiji. ""Zahvalni smo svima, a posebice Gradu Šibeniku na pomoći da sudjelujemo i prezentiramo izvorne suvenire sa šibenskog područja i to moramo se pohvaliti, vrlo uspješno""."" Udruga ""Bagatin"" okuplja oko 30 članova, proizvođača autohtonih proizvoda,

  09.04.2010. 10:52h


Šibensko 0:2 u Varaždinu za finale Kupa Hrvatske

Pobjedom u uzvratnoj utakmici 0:2 u Varaždinu Šibenik je izborio finale Kupa Hrvatske! Iako je Šibenik od 30. minute igrao bez isključenog Vidića pobjeda je izborena pogotcima Zeca i Fuštara. Ovu povijesnu pobjedu proslavilo je  300-ak vjernih  Funcuta, koji su naše nogometaše bodrili u Varaždinu. Nakon utakmice trener Branko Karačić je izjavio: ""Moji igrači su heroji! Drugo vam ništa ne mogu reći u ovom trenutku. Prevruć sam, samo bih ponovio da su moji igrači heroji. Ostvarili smo veliki uspjeh, i sada ga idemo proslaviti. Suđenje? Neću i ne želim to komentirati"". Trener Varteksa Samir Toplak čestitao je Šibeniku na pobjedi.""Bili su sveukupno gledajući bolji, hrabriji, odlučniji. Moji igrači kao da su se preplašili. Još jednom čestitke Šibeniku na zasluženom trijumfu.

  07.04.2010. 18:35h


Dogradonačelnik Vidović primio mlade tenisače iz Herforda

Danas je u Gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Franko Vidović primio pedesetak mladih tenisača iz prijateljskog okruga Herford iz Njemačke. Članovi i predstavnici tenis kluba Herford već sedmu godinu za redom, vrijeme Uskrsa i uskršnjih blagdana provode u gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, a lijepo vrijeme koriste za sportske pripreme u hotelima Solaris. Izrazivši dobrodošlicu mladim tenisačima i njihovim trenerima dogradonačelnik Vidović zahvalio se na njihovom već tradicionalnom turističkom i sportskom posjetu Šibeniku što je  nastavak prijateljskih odnosa između Okruga Herford i grada Šibenika koji traju više od četrdeset godina.

  07.04.2010. 11:35h


Uklanjaju se dotrajala stabla u Bosanskoj ulici

Zbog uklanjanja dotrajalih stabala u Bosanskoj ulici upozoravaju se građani da od večeras, 6. travnja  i tijekom cijelog sutrašnjeg dana 7. travnja ne parkiraju svoja vozila na navedenoj lokaciji. Komunalno redarstvo Grada Šibenika već danas će označiti i ograditi područje  na kojem će stabla biti uklonjena, te će vozila koja se zateknu na mjestu radova, biti izmještena „pauk-vozilom“. Radove na uklanjanju stabala izvodit će djelatnici gradskog posuzeća Zelenilo d.o.o.

  06.04.2010. 09:22h


Tradicionalni uskršnji doručak u Šibenikuu

U organizaciji Turističke zajednice Grada Šibenika, Grada Šibenika i Sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik, jučer je održan tradicionalni uskršnji doručak koji je i ove godine protekao u blagdanskom ozračju blagovanja, pjesme i plesa. Šibenčane i njihove goste pozdravili su dr. Ante Županović gradonačelnik Grada Šibenika, Mario Pražen predsjednik Udruženja obrtnika, Borislav Lokas  v.d. direktora Turističkog ureda TZ-a Šibenika, a tradicionalne uskrsne delicije, koje su za tu prigodu pripravili šibenski ugostitelji, blagoslovio je don Krešimir Mateša, župnik župe sv. Jakova. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su mališani “Balarina” Gradskih vrtića Šibenik,

  05.04.2010. 18:32h


Biskup Ivas primio sudionike akcije Prijatelj-prijatelju

Sudionici akcije ""Prijatelj prijatelju"" koja je protekla dva dana održana ispred Šibenskog kazališta, a sav prihod od prodaje pisanica i uskrsnih pogača namjijenjen je obnovi šibenskog rodilišta, posjetili su šibenskog biskupa, Antu Ivasa. Predstavnici Društva ""Naša djeca"" Šibenik, Dječjeg gradskog vijeća, osnovnih škola , dječjeg vrtića ""Vidici te Centra ""Šubićevac"" upoznali su biskupa s rezultatima akcije, a kratkim prigodnim programom su mu čestitali blagdan Uskrsa. Biskup Ivas pridružio se novčanim prilogom akciji ""Prijatelj prijatelju"", a dječjoj gradonačelnici Nikolini Vučenović i svima nazočnima poželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

  02.04.2010. 23:23h