Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik se osvrnuo na nezakonit rad Turističke zajednice Grada Šibenika

Nakon sjednice Gradonačelnikovog kolegija, gradonačelnik se osvrnuo na rad Turističke zajednice Grada Šibenika, naglašavajući kako dosad, u duhu dobre klime, nije želio posebice izlaziti u javnost s podacima o nezakonitostima u radu Ureda TZ Grada. „No, zbog vrlo loše suradnje, nepoštivanja zakona i činjenice da putem medija, a ne službeno, dobivam informacije o tome što se događa u Turističkoj zajednici čiji sam, sukladno slovu Zakona, predsjednik Skupštine, morao sam danas ipak reagirati“, kazao je gradonačelnik te iznio kornologiju događanja u vezi s (ne)donošenjem Statuta TZ Grada. Još 23. ožujka gradonačelnik je donio Rješenje o opzivu predstavnika Grada Šibenika u Turističkom

  24.03.2010. 10:16h


Održana 18. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je u održana 18. Sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je Odluka o izradi urbanističkog plana uređenja ugostiteljsko – turističke zone Solaris – Šibenik upućena Gradskom vijeću na donošenje. Slijedom zahtjeva za temeljitom funkcionalnom i građevinskom rekonstrukcijom cijele ugostiteljsko-turističke zone utvrđeni su slijedeći ciljevi i programska polazišta: građevinska rekonstrukcija smještajnih objekata i promjena kapaciteta hotelskog i kamp smještaja, povećanje standarda smještaja na 5 do 7 zvjezdica i kompletiranje dopunskih sadržaja s tim u skladu, izgradnja podzemnih garaža za smještaj većine vozila, izgradnjom pratećih sadržaja obogaćenje ugostiteljske ponude, proširenje

  24.03.2010. 10:05h


Održana tribina ''Ljetna pozornica na tvrđavi sv. Mihovila''

Jučer je u organizaciji Gradske uprave Grada Šibenika u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice održana tribina ""Ljetna pozornica na tvrđavi sv. Mihovila"" čije je idejno rješenje predstavio autor mr. Tomislav Krajina, dipl. inž. arh. Pored autora o tvrđavi svetog Mihovila govorili su konzervatori Josip Ćuzela i Miroslav Škugor. Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović na početku je iznio o namjere Gradske uprave kao i razloge pripreme i pokretanja projekta ljetne pozornice, kao onom kojim se pokreće revitalizacija stare gradske jezgre kao jednog od prioriteta u planovima Gradske uprave. ""Projekt je pripremljen za predstojeći natječaj IPA-BRA pretpristupnog fonda EU, koji se kandidira preko Ministarstva regionalnog razvoja, šumskog i vodnog gospodarstva, koje je ovaj projekt ocijenilo najvišim ocjenama"" rekao je dogradonačelnik.

  19.03.2010. 10:26h


Sanacija Ulice Jerka Machieda

Zbog radova na sanaciji kolnika Ulice Jerka Machieda, danas 17. ožujka i sutra 18. ožujka, u vremenu od 7,30-16,30, prometovanje tom ulicom bit će zabranjeno. Naime, iz pravca Šubićevca prema gradu, na lokaciji nadvožnjak,  bit će postavljen znak zabrane prometovanja. Napominjemo kako će se promet Ulicom  Put Gimnazije nesmetano odvijati u smjeru prema Šubićevcu. Radove u Ulici Jerka Machieda izvodi poduzeće Ceste Šibenik.

  17.03.2010. 10:05h


Izaslanstvo Međunarodnog dječjeg festivala na prijemu kod predjsednika Josipovića

Izaslanstvo Grada Šibenika i Šibenskog kazališta; dr. Antu Županovića, gradonačelnika Grada Šibenika i predsjednika Festivalskog vijeća Međunarodnog dječjeg festivala, Petra Baranovića, zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika, Dragana Zlatovića, ravnatelja Šibenskog kazališta i Jasenku Ramljak, voditeljicu MDF-a primit će danas u svom uredu predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović. Nakon što je Predsjednik još 5. ožujka pisanim putem prihvatio biti pokroviteljem jubilarnog 50. Međunarodnog dječjeg festivala, dogovoren je današnji prijem na kojem će gradonačelnik Županović i službeno pozvati Predsjednika da osobno nazoči otvaranju Festivala, koje će se održati 19. Lipnja. Ovogodišnje 50. izdanje Festivala održava se od 19.lipnja do 3.srpnja.

  17.03.2010. 09:06h


Filmska ekipa NA PUTU u Šibeniku

Uoči sinoćnje premijere filma „Na putu“ u šibenskom multipleksu CineStar, gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović sastali su se s redateljicom Jasmilom Žbanić i glavnim glumcima  Zrinkom Cvitešić, Leonom Lučevom, Marijom Kohn, Ninom Violić, te drugim članovima filmske ekipe. Tom prigodom gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je upravo šibenski multipleks domaćin prve svečane premijere „Na putu“, te je „ženskom“ dijelu ekipe  uručio cvjetne bukete. Nakon projekcije, u prepunoj dvorani 2 CineStara, publici su se predstavili članovi ekipe, te je druženje i razgovor nastavljen na prigodnom domjenku u predvorju kina. Film “Na putu” je priča o ljubavi – ljubavi mladog bračnog para, Lune i Amara.

  16.03.2010. 08:53h


Gradonačelnik odgovorio na pismo predsjednika POK-a Mihića

Nakon što je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Ante Mihić uputio pismo gradonačelniku Grada Šibenika dr. Anti Županoviću u kojem daje svoj osvrt na aktualno stanje u obrtništvu i predlaže mjere za ublažavanje krize, danas je gradonačelnik odgovorio na dopis kojeg prenosimo u cijelosti:
„Poštovani gospodine Mihić,
 primio sam Vaš dopis u kojem ste, zajedno s tajnikom POK-a g. Slavenom Jakelićem, iznijeli Vaš osvrt na trenutno teško stanje u šibenskom obrtništvu, te predložili mjere kojima bi se takvo stanje moglo premostiti. I mi u gradskoj upravi svjesni smo sveopće krize i teškoća u poslovanju svih gopodarstvenih subjekata, pa tako i naših obrtnika.

  15.03.2010. 08:43h


Održana 15. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održana 15. proširena sjednica  Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, kojoj je nazočio i predsjednik Uprave HBOR-a gosp. Anton Kovačev. Uoči prelaska na Dnevni red sjednice, članove Gospodarskog vijeća, brojne gospodarstvenike i predstavnike banaka, pozdravili su gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Željko Šimunac. Gradonačelnik je pozdravio aktivno sudjelovanje HBOR-a u premošćivanju aktualnih gospodarskih (ne)prilika u Hrvatskoj, te izrazio nadu da će šibensko gospodarstvo pronaći put sanacije postojećih problema i krenuti uzlaznom putanjom.

  12.03.2010. 14:33h


Svečana premijera filma “Na putu” redateljice Jasmile Žbanić

Svečana premijera  filma “Na putu” re­dateljice Jasmile Žbanić održat će se  u ponedjeljak, 15.ožujka s početkom u 20 sati u dvorani 2 CineStara Šibenik.  To će ujedno biti i prva svečana premijera koja se održava u novo-otvorenom, petom po redu multipleksu CineStar u Hrvatskoj. Svečanoj premijeri nazočit će glavni glumci Leon Lučev, Zrinka Cvitešić i Marija Kohn, redateljica Jasmi­la Žbanić i ostatak filmske ekipe.  Film “Na putu” je priča o ljubavi – ljubavi mladog bračnog para, Lune i Amara. Nakon što Amar prođe kroz dramatičnu promjenu u radikalnoj vjerskoj zajednici, Luna je rastrgana pitanjem da li je ljubav zaista dovoljna da sačuva njihovu vezu na putu životne sreće... Na poziv redateljice i glumačke ekipe svečanoj premijeri nazočit će i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović.  

  12.03.2010. 10:33h


Gradonačelnik čestitao Luciji Jurković-Periša na sportskim uspjesima

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug primili su uspješnu mladu plivačicu PK Šibenik Luciju Jurković-Periša, koja je na državnom prvenstvu za juniore i  mlađe juniore održanom u Rijeci osvojila tri medalje, oborivši na utrci 100 metara mješovito i kadetski rekord Hrvatske star 11 godina , koji je držala proslavljena Mirna Jukić.   Ova 13-godišnja djevojčica dobitnica je preko 100 medalja (većinom zlatnih) na brojnim natjecanjima i rekorderka na brojnim mitinzima. Prošle godine proglašena je i perspektivnom sportašicom Grada Šibenika. Krajem veljače na prvenstvu Hrvatske za kadete na našem bazenu u Crnici Lucija je doslovce pozlatila svaki svoj start i stekla status nabolje hrvatske plivačice u kadetskom uzrastu.

  10.03.2010. 14:35h