Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Konferencija za novinare-iNavis projekt

Zamjenik gradonačelnika Petar Baranović održao je danas konferenciju za novinare o razvoju projekta Pomorskog inovacijskog centra iNavis koji Grad Šibenik realizira zajedno s norveškim partnerima. ""Unatoč teškim uvjetima, naročito financijskim (osigurati prostor-objekt za rad Centra) uvjetima, Grad Šibenik je zbog iznimne važnosti projekta, odlučan projekt i realizirati, te je nakon dogovora s norveškom stranom za lokaciju budućeg Centra iNavis ponudio jedan od objekata na prostoru bivše vojarne Bribirski knezovi, koji je zadovoljavajuće rješenje"" kazao je dogradonačelnik Baranović, te naglasio kako će sve tehničke i operativne poslove do funkcioniranja budućeg Pomorsko inovacijskog centra obavljati tvrtka Podi d.o.o. Šibenik koja svoje poslovanje bazira na razvoju gospodarskih projekata, te je kompetentna u ime Grada Šibenika voditi taj posao.

  18.02.2010. 12:32h


Jadranska banka sponzorirat će izradu svečanog zastora za Šibensko kazalište

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i umjetnik Matko Trebotić, ujedno i donator svečanog zastora za Šibensko kazalište, sastali su se danas s Ivom Šinkom, direktorom Jadranske banke d.d. Šibenik, kako bi razgovarali o mogućnosti da upravo šibenska domicilna banka bude sponzor ovog hvalevrijednog projekta. G. Šinko je izrazio spremnost da se Jadranska banka uključi u projekt, te i prihvatio biti njegovim sponzorom. I gradonačelnik i g. Trebotić izrazili su svoje zadovoljstvo uključivanjem Jadranske banke u ovaj povijesni projekt, čija vrijednost je prvotno procijenjena na cca 70 000 EUR. Umjetnik je i zamislio projekt na način da sponzoru daruje svoja umjetnička djela. Već kroz 10-ak dana uslijedit će i potpisivanje ugovora između Matka Trebotića kao donatora, direktora Jadranske banke d.d. Ive Šinka kao sponzora i gradonačelnika Grada

  17.02.2010. 15:01h


Održana 16. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je održana 16. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj su doneseni zaključci po  provedenom natječaju za kupnju građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Podi. Po provedenom natječaju koji je objavljen u Narodnim novinama 12. listopada 2009. godine pristglo je 10 ponuda; od toga je 8 ponuda utvrđeno prihvatljivima, te je gradonačelnik, a na prijedlog Komisije za raspolaganje zemljištem na Gospodarskoj zoni Podi, donio i odgovarajuće zaključke. Prihvatljive ponude slijedećih ponuđača: EKO-NATURA–obrt za postupanje s opasnim i neopasnim materijalom, FEKU d.o.o., proizvodnja vjetrenjača, FORNAX d.o.o, GRUBIŠIĆ ATLAS – obrt za proizvodnju hidrauličnih cijevi , HIDRAULIKA KURELJA d.o.o., proizvodnja uređaja za dizanje i

  17.02.2010. 10:10h


Održana tribina Šibenik danas i sutra

U dvorani zagrebačkog Kazališta lutaka, a u organizaciji Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu sinoć je održana dvoipolsatna tribina pod nazivom: „Šibenik danas i sutra“. U nazočnosti gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, zamjenika gradonačelnika Franka Vidovića i Petra Baranovića raspravljalo se o mogućnosti gospodarskog razvoja grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Od šibenskih saborskih zastupnika tribini je nazočila Brankica Crljenko, a kao gosti tribini su se odazvali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem. U svom uvdnom slovu gradonačelnik Županović je govorio o zatečenom stanju gradskih financija i projekata u vrijeme preuzimanja odgovornosti za grad od strane aktualne vlasti, te o najznačajnijem učinjenom u  posljednjih osam mjeseci.

  16.02.2010. 11:54h


Velika maškarana povorka

U utorak, 16. veljače 2010. g. prema programu Karnevala u Šibeniku, u 15 sati krenut će pokladna povorka s Baldekina prema Poljani gdje će se u 15,30 suditi Krnji. Nakon toga pokladna povorka kreće prema Obali, a 16,30 sati zapalit će Krnju (kod zgrade Županije). U 17 sati započinje veliki ples pod maskama u hotelu „Krka“. Uz besplatno jelo koje će pripremiti Udruženje obrtnika Šibenik, sve maškarane zabavljat će grupe Papagalo i Deep Rock. Pridružite se!

  15.02.2010. 14:44h


MASKENBAL AFTERNOON PARTY

Šibenskoj udruzi mladih gradonačelnik je odobrio korištenje javne gradske površine - Trg Pavla Šubića I, ispred zgrade sjedišta Šibensko-kninske županije i bivšeg kina Šibenik. Korištenje javne gradske površine odobreno je radi organiziranja plesa pod maskama pod nazivom „Maskenbal afternoon party“, za dan 16. veljače 2010., u vremenu od 16-24 sata. Šibenskoj udruzi madih korištenje trga je odobreno uz uvjet osiguranja zaštitarske službe, te uz obvezu čišćenja korištene površine nakon završetka maskenbala.

  12.02.2010. 08:56h


Održana 7. sjednica Gradskog vijeća

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne 6. sjednice Gradskog vijeća, raspravljalo se o Zaključku o zaštiti i promicanju interesa Grada Šibenika, a koji je donijelo radno tijelo u sastavu: mr.sc. Goran Grguričin, mr.sc. Draško Lamabaša, mr.sc. Ivica Poljičak, Anita Škugor-Kodžoman i Branko Belamarić. Navedene viječnike na donošenje zaključka ovlastilo je Gradsko vijeće na 6. tematskoj sjednici, na kojoj je raspravljano po samo jednoj točci dnevnog reda, a to je aktualna situacija na području Grada Šibenika u ozračju trenda reduciranja organizacijskog ustroja pojedinih upravnih, javnih i drugih institucija. (Tekst Zaključka se može iščitati pod aktima Gradskog vijeća).

  10.02.2010. 13:30h


Posjet Episkopa dalmatinskog gradonačelniku

Predstavnici Eparhije dalmatinske i Crkvene općine Šibenik Srpske pravoslavne crkve: Episkop dalmatinski g. Fotije, protonamjesnik Milorad Đurđević, đakon Dajan Trifunović, te gospoda Dragan Brkić i Lazar Knežić sastali su se danas sa šibenskim gradonačelnikom dr. Antom Županovićem. Na sastanku je bilo riječi o problemima oko povrata imovine SPC-a u gradu Šibeniku, u kojem su, prema riječima Episkopa, do sada vraćena samo dva prostora u središtu Grada. G Fotije je naglasio kako namjera SPC-a nije niti u kojem slučaju ići mimo pozitivnih propisa, već žele na zakonit način vratiti onaj dio imovine koji im pripada. Bilo je riječi i o određenom broju stanova u kojem se nalaze tzv. zaštićeni

  09.02.2010. 15:26h


Održane MALE MAŠKARE djece šibenskih vrtića

Danas su gradske ulice bile prepune maskiranih dječjih lica i to onih najmlađih. U velikoj dječjoj povorci sudjelovala su djeca iz Gradskih vrtića Šibenik, te vrtića Žižula, Kikica, Osmijeh i Sunce. Maškarana povorka klaunova, funcuta, Snješka bijelića,  4 bunara, arlekina...prošla je Kalelargom, te preko Obale došla ispred Krešimirova doma - zgrade Gradske uprave Grada Šibenika gdje ih je pozdravio zamjenik gradonačelnika Petar Baranović. Male maškare su uz prigodno pripremljen program zajedno sa svojim odgojiteljicama veselo zapjevale i zaplesale.

  09.02.2010. 14:53h


Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin sastali su se danas s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata; predsjednicom Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mirjanom Šuperbom, predsjednicom Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Boženom Višnjić, predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Marinom Frkićem i predsjednikom šibenske HVIDR-e Joškom Babačićem. Sastanak su zatražili predsjednici navedenih udruga nezadovoljni sredstvima koja su im dodijeljena u ovoj proračunskoj godini, ali i načinom raspodjele sredstava među udrugama, pa i onima braniteljskog predznaka.

  09.02.2010. 14:27h